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Physicochemical characteristics and functional properties of vitabosa (mucuna deeringiana) and soybean (glycine max) Ciênc. Tecnol. Aliment.
Chaparro Acuña,Sandra Patricia; Gil González,Jesús Humberto; Aristizábal Torres,Iván Darío.
Physicochemical characteristics and functional properties of vitabosa flour (Mucuna deeringiana) and soybean flour (Glycine max) were determined. Oil absorption capacity was higher in vitabosa. Water absorption capacity was higher in soy and it was affected by the change in the ionic strength of the medium. Emulsifying Activity (EA) decreased with increasing concentration of flour, while Emulsifying Stability (ES) showed an increased. EA and ES of flours have more ionic strength in the range between 0.0 and 0.4 M, but it is reduced afterwards with the higher concentration of NaCl. Foaming stability varied with the concentration of flour solution reaching maximum values of 39 and 33% for vitabosa and soybean, respectively at 10% flour concentration.Vitabosa...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Oil absorption; Foaming capacity; Flours; Vitabosa; Soybean.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000100015
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Sistemas de produção da farinha de mandioca no nordeste paraense. Infoteca-e
CONTO, A. J. de; CARVALHO, R. de A.; FERREIRA, C. A. P.; HOMMA, A. K. O..
Identificação de sistemas de produção da farinha de mandioca. Período de cultivo. Lavoura implantada em 1993. Lavoura implantada em 1994. Diferenças entre as lavouras de inverno e de verão. Preparo da área, plantio e tratos culturais. Aquisição de insumos e pagamento de serviços. Infra-estrutura de beneficiamento da mandioca. Produção de farinha. Comercialização de farinha de mandioca. Comercialização de raízes de mandioca. Características dos sistemas de cultivo e de produção de farinha em cada comunidade. Demandas de pesquisa e de políticas de apoio a organização de comunidades de pequenos produtores.
Tipo: Livros Palavras-chave: Farinha de mandioca; Aspecto econômico; Flours; Production; Economic situation; Processing; Politica publica; Beneficiamento; Comercialização; Pequeno Produtor; Sistema de Produção; Sistema de Cultivo; Cassava; Cropping systems; Trade.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/385080
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Batata-doce: nova alternativa agrícola para o Estado do Amazonas. Infoteca-e
GUEDES, A. L. C.; LEITÃO, A. M.; CÉSAR, J..
O cultivo da batata doce foi introduzido, em 1978, em areas de terra firme da UEPAE de Manaus, tendo em vista a obtencao de farinha. Seis cultivares nativas fizeram parte dessa competicao. Foram obtidos quatro tipos de farinha de batata doce, empregando-se o mesmo processamento para a obtencao de farinha de mandioca.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Brasil; Amazonas; Sweet potato; Flours; Batata Doce; Farinha; Ipomoea Batatas.
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/665236
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Tecnologia de farinhas mistas: uso de farinhas mistas na produção de massas alimentícias. Infoteca-e
v. 5. Uso de farinhas mistas na produção de massas alimentícias. Ahmed El-Dash, Rogério Germani (Ed.).
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Brasil; CTAA; Fabricacao; Farinha mista-Tecnologia; Flours; Massa alimenticia; Massa alimenticia-Producao-Farinha mista; Processed products; Produção de massa; Alimentação; Farinha Mista; Massa; Macarrão; Produção; Produto de Panificação; Tecnologia; Tecnologia de Alimento; Brazil; Food technology; Flour; Pasta.
Ano: 1994 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1009146
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Uso da farinha do bagaço de cana-de-açúcar hidrolisado em queijo de cabra cremoso. Infoteca-e
LAGUNA, L. E.; SALLES, H. O.; EGITO, A. S. do.
O objetivo do presente trabalho foi desenvolver, em escala laboratorial, um processo tecnológico que permitisse a utilização da farinha do bagaço de cana-de-açúcar hidrolisado como fonte de fibra insolúvel na fabricação de um novo tipo de queijo de cabra cremoso com fibra, de forma a agregar valor ao leite caprino.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Queijo cremoso; Marc; Queijo de cabra; Flours; Farinha vegetal; Fiber; Cana-de-açúcar; Tecnologia de alimento; Caprino; Fibra; Bagaço; Food technology; Cream cheese; Goats; Health foods; Goat cheese; Cane sugar.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1018338
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Aproveitamento da mandioca: notas sobre farinha de mesa. Infoteca-e
ALBUQUERQUE, M. de.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Farinha de mandioca; Tecnologia de alimentos; Flours; Cassava; Food technology.
Ano: 1959 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/377603
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Sorghum Variety Pirira 2 (ICSV 112) Open Agri
Palavras-chave: Photoperiodicity; Grain; Sorghum; Flours; Self pollination; Hybrids; Breeds (animals); Yields; Tropical zones; Tillage equipment.
Ano: 1995 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4655
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Uses of Tropical Grain Legumes Open Agri
Palavras-chave: Crops; Pigeonpeas; Chickpeas; Flours; Amino acids; Soyfoods; Proteins; Legumes; Groundnuts.
Ano: 1991 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4088
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Manual of laboratory procedures for quality evaluation of sorghum and pearl millet Open Agri
M. I..
Palavras-chave: Sampling; Flours; Distilling; Husking; Grain; Sorghum; Enzymes; Millets; Bakery products.
Ano: 1997 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4197
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Sorghum variety Pirira 2 (ICSV 112) Open Agri
Palavras-chave: Photoperiodicity; Grain; Sorghum; Flours; Self pollination; Hybrids; Breeds (animals); Yields; Tropical zones; Tillage equipment.
Ano: 1995 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3867
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A rapid screening method for grain iron content in Pearl Millet Open Agri
Velu, G..
Palavras-chave: Wood decay; Genotypes; Grain; Millets; Protocols; Flours; Sampling; Iron; Absorption; Potassium.
Ano: 2006 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3210
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Industrial Utilization of Sorghum Open Agri
Palavras-chave: Sorghum; Flours; Bakery products; Brewing; Grain; Cereals; Prepared foods; Wheats; Barley; Cereal flours.
Ano: 1990 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4079
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Finger Millet blast management in East Africa: creating opportunities for improving production and utilization of finger millet Open Agri
M.A.( Editor ).
Palavras-chave: Millets; Grain; Weeds; Germplasm; Markets; Cereals; Brewing; Control methods; Sorghum; Flours.
Ano: 2007 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3274
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Towards sustainable sorghum production,utilization and commercialization in West and Central Africa Open Agri
I. Akintayo.
Palavras-chave: Sorghum; Millets; Coarse grains; Flours; Grain; Cereals; Genotypes; Cereal flours; Seed production; Bakery products.
Ano: 2001 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4147
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A groundnut insect identification handbook for India Open Agri
J.A..
Palavras-chave: Animal developmental stages; Groundnuts; Biological interaction; Insecticides; Flours; Fruits; Necrosis; Sexual reproduction; Eggs; Lithological soil types.
Ano: 1993 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4172
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Uses of Sorghum and Millets Open Agri
Palavras-chave: Sorghum; Flours; Millets; Grain; Husking; Organic acids; Alcohols; Cereals; Starch; Wheats.
Ano: 1988 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4055
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Utilization of sorghum and millets Open Agri
M.I..
Palavras-chave: Sorghum; Flours; Husking; Grain; Organic acids; Millets; Cereals; Starch; Bakery products.
Ano: 1992 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4171
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Impact from investments in crop breeding:the case of Okashana 1 in Namibia Open Agri
D.D..
Palavras-chave: Millets; Grain; Variety trials; Crop management; Seed production; Early maturation; Retail marketing; Breeds (animals); Germplasm; Flours.
Ano: 1999 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4230
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Chickpea diseases resistance-screening techniques Open Agri
Y.L..
Palavras-chave: Chickpeas; Glucose; Distilling; Poultry equipment; Planting; Flours; Fungi; Disease resistance; Induced mutation; Water.
Ano: 1981 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4216
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Summary Proceedings of the Second ICRISAT Regional Groundnut Meeting for West Africa Open Agri
Palavras-chave: Groundnuts; Yield losses; Mycotoxins; Early maturation; Flours; Breeds (animals); Genotypes; Variety trials; Sole cropping.
Ano: 1991 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4091
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