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Islam, M. P.; Morimoto, T.; Hatou, K.. |
Abstract: This study was conducted to investigate the effect of passive evaporative cooler on storage behavior - that is visual appearance, physiological loss in weight (PLW), color development, firmness, total soluble solids (TSS) and pH level of hot water treated eggplant fruit (Solanum melongena L.). Fresh harvested fruits were treated with hot water at 45°C for 1 h. The highest percentage of PLW (2.39%) was the fruit stored at ambient temperature of 25°C for nine days whereas the lowest percentage of weight loss (2.27%) was the fruit stored inside the passive evaporative cooler. In all cases, the decreasing rate of lightness (L* value) and increasing rate of greenness (a* value) and yellowness (b* value) of the hot water treated fruits were almost... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Fruit storage; Fruit postharvest; Freshness quality; Shelf life. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2891 |
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Amarante,Cassandro Vidal Talamini do; Rosa,Eliete de Fátima Ferreira da; Albuquerque,Jackson Adriano; Klauberg Filho,Osmar; Steffens,Cristiano André. |
O presente estudo teve como objetivo avaliar as características físicas, químicas e biológicas do solo, a composição mineral e a qualidade de frutos, em pomares de maçãs 'Royal Gala' conduzidos sob os sistemas de produção convencional (CON) e orgânico (ORG), em um Nitossolo Háplico. Na linha de cultivo das plantas, o solo no ORG apresentou melhor qualidade física (maiores valores de estabilidade dos agregados, condutividade hidráulica saturada e porosidade total, e menor densidade), química [menor acidez e maiores valores de Ca e Mg trocáveis, carbono orgânico total (COT) e nitrogênio total (NT)] e biológica [maiores valores de carbono da biomassa microbiana (Cmic) e relação Cmic/COT], na camada de 0-20 cm, quando comparado ao CON. Como no ORG não foram... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Malus domestica (Borkh); Soil attributes; Plant nutrition; Fruit postharvest. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902015000100099 |
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