Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Bioactive fractions from cantabrian anchovy (Engraulis encrarischolus) viscera Ciênc. Tecnol. Aliment.
BURGOS-HERNÁNDEZ,Armando; ROSAS-BURGOS,Ema-Carina; MARTÍNEZ,Marina; NUNCIO-JAUREGUI,Paloma-Nallely; MARHUENDA,Frutos; KAČÁNIOVÁ,Miroslava; PETROVÁ,Jana; CARBONELL-BARRACHINA,Angel-Antonio.
Abstract The potential of cantabrian anchovy (Engraulis encrarischolus) viscera as a source of bioactive compounds is of interest for both, pharmaceutical and food industries. Cantabrian anchovy guts and heads were freeze-dried, extracted with methanol and subjected to fractionation by solvent partitioning using hexane, ethyl acetate, and butanol. Fractions were tested for antimutagenic, antioxidant, antifungal, and antibacterial activity using the Ames test; DPPH, ABTS, and FRAP assays; the radial grown inhibition assay; and the microbroth dilution method, respectively. Five fractions were obtained from the anchovy gut methanolic extract, in addition to the hexane- (HF), ethyl acetate- (EAF), and butanol-soluble (BF) fractions, an aqueous-soluble fraction...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antimutagenicity; Antibiotic; Antioxidant; Fungistatic; Anchovy gut.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000300426
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional