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Breed and selection line differences in the temperament of beef cattle - doi: 10.4025/actascianimsci.v35i2.16426 Animal Sciences
Piovezan, Ubiratan; Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária; Cyrillo, Joslaine Noely dos Santos Gonçalves; Instituto de Zootecnia do Estado de são Paulo; Costa, Mateus José Rodrigues Paranhos da; Universidade Estadual de São Paulo.
The temperament of four beef cattle breeds were measured using a flight time test (FT) and a behavior score test (BST). FT was defined as the time taken by animals to cross a distance of 2 m after weight scale. The BST used a visual assessment of cattle behavior in which the results of four categories defined the score: movements, breathing intensity, vocalization and kicking. FT and BST coefficients of heritability were estimated using the restricted maximum likelihood, considering half siblings. Caracu presented a lower BST value than the other breeds. Nellore presented intermediate results, followed by Guzerat and Gyr with similar and higher means (p < 0.05). Similar results were observed with FT, but Caracu and Nellore did not differ from each...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 5.04.00.00-2 beef cows; Behavior; Fear; Husbandry.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/16426
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Analysis of factors affecting production costs and profitability of milk and dairy products in Turkey Ciênc. Tecnol. Aliment.
AKIN,Ahmet Cumhur; CEVGER,Yavuz.
Abstract White cheese, kashar cheese, yogurt, and ayran are among the most common products produced by the dairy industry in Turkey. The present study determined the production cost of 1 kg of these packaged products as well as the financial implications on their distribution and the total cost. The study also estimated the cost factors affecting the profitability of the products by identifying the cost differences between production regions and scales, using a mean regression model for each product. The study used the data collected through a survey involving 15 dairy plants of three different sizes located in five different regions and involved in raw milk production. The study found a 2-year average capacity utilization rate of the businesses to be...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Dairy industry; Economic; Cost; Husbandry; Regression analysis.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000300781
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O economista agrícola numa unidade de pesquisa e o alcance social de novas tecnologias. Infoteca-e
ARRUDA, Z. J. de.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Agropecuária; Economia rural; Aspecto social; Husbandry; Diffusion of research; Social conditions; Economic situation; Economist; Agricultura; Difusão de Tecnologia; Pesquisa; Agriculture; Research; Technology transfer.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/316664
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Sistemas silvipastoris - introdução de árvores na pecuária do Centro-Oeste brasileiro. Infoteca-e
NICODEMO, M. L. F.; SILVA, V. P. da; THIAGO, L. R. L. de S.; GONTIJO NETO, M. M.; LAURA, V. A..
Sistema silvipastoris - SSPs - combinam espécies lenhosas (árvores, arbustos, palmeiras entre outros) ao sistema de produção animal, em alguma forma de arranjo temporal ou espacial. Os SSPs são ferramentas importantes do desenvolvimento sustentável, já que combinam produção com a conservação dos recursos naturais. Alem de buscar atender a várias necessidades dos produtores rurais (alimento, madeira, lenha, forragem, plantas medicinais e fibras), podem auxiliar na conservação dos solos, recupração de microbacias, recomposição ordenada de áreas florestais, e manutenção da biodiversidade, entre outros. A implantação e o manejo da SSPs são mais complexos que em sistemas pecuários convencionais, mas ainda assim, pode representar um significativo aporte de...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Sistema silvipastoril; Bem-estar animal; Agrosilvicultura; Região Centro-Oeste; Brasil; Husbandry; Forage trees; West Central Region; Árvore Forrageira; Meio Ambiente; Pecuária; Pastagem; Agroforestry; Animal welfare; Brazil; Environment; Pastures; Silvopastoral systems.
Ano: 2004 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325202
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Considerações sobre índices de produtividade da pecuária de corte em Mato Grosso do Sul. Infoteca-e
ZIMMER, A. H.; EUCLIDES, V. P. B.; EUCLIDES FILHO, K.; MACEDO, M. C. M..
A pecuária de corte, apesar de ser um dos segmentos mais importantes da economia do Estado de Mato Grosso do Sul, desde o inicio da década de 90 vem apresentando queda na produtividade geral. Isso esta ocorrendo como conseqüência da redução da produtividade das pastagens, que por sua vez, e resultado de uma serie de fatores que vão desde a escolha da espécie forrageira e o manejo de formação ate a escolha do animal a ser utilizado. Pode-se ressaltar, no entanto, que uma das principais causas e o manejo inadequado das pastagens, em especial, no que diz respeito a pratica generalizada do excesso de lotação. O reflexo primário de tal pratica faz-se sentir na degradação das pastagens com serias conseqüências ambientais, em especial em solos mas arenosos. Do...
Tipo: Livros Palavras-chave: Bovino de corte; Mato Grosso do Sul; Brasil; Husbandry; Productivity; Soils; Brazilian savannas; Adubação; Bovinocultura; Capacidade de Suporte; Cerrado; Historia; Pecuária; Pastagem; Produtividade; Solo; Pantanal; Beef cattle; Brazil; Pastures.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/321804
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Boas práticas agropecuárias: bovinos de corte. Infoteca-e
VALLE, E. R. do (Ed.)..
Gestão econômica e financeira. Função social do imóvel rural. Responsabilidade social. Gestão ambiental. Instalações rurais. Manejo pré-abate e bons tratos na produção animal. Formação e manejo de pastagens. Suplementação alimentar. Identificação animal e rastreamento. Controle sanitário. Manejo reprodutivo. Fones consultadas. Anexo1. Exemplo de cálculo d GUT e FEE para o Estado de Mato Grosso do Sul. Anexo2. Leis ambientais mais importantes ligadas à produção agropecuária. Anexo 3. Normas para trânsito de animais vivos suscetíveis à febre aftosa entre os diferentes Estados da Federação. Anexo 4. Objetivos e introções para preenchimento da lista de verificações. Formulário de identificação da propriedade. Lista de verificações. Formulário de identificação...
Tipo: Livros Palavras-chave: Bovino de corte; Husbandry; Administração Rural; Manejo; Produção; Beef cattle; Farm management.
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/326194
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Gestão do uso e conservação de água em sistemas pecuários no Cerrado. Infoteca-e
SILVA, M. P. da; MAURO, R. A.; SANTOS, J. C. dos; PIRES, P. P..
A utilização da água nas propriedades rurais deve estar adequada com a "Lei das Águas". O aproveitamento do potencial hídrico das propriedades envolve diratamente às práticas conservacionistas como manutenção da cobertura vegetal nas margens das fontes de água e uso e manejo adequado do solo. Neste trabalho fazemos algumas sugestões para que o proprietário seja aliado na conservação ambiental, tornando-se um "produtor de água".
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Brasil; Husbandry; Legislation; Brazilian savannas; Conservação da Água; Cerrado; Legislação; Pecuária; Recurso Hídrico; Brazil; Water conservation; Water resources.
Ano: 2004 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/326117
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Bovinocultura de Mato Grosso do Sul: uma tentativa de classificação dos municípios. Infoteca-e
COSTA, F. P..
Descrição da pecuária bovina de Mato Grosso do Sul-1980. Efetivo bovino. Densidade bovina no município. Área com pastagens. Participação das pastagens na área do município. Densidade bovina nas pastagens. Área com pastagens. Área com pastagem cultivada. Participação da pastagem cultivada. Número de bovinocultores. Participação da pecuária no ICM. Proporção do rebanho para corte. Proporção de vacas no rebanho. Classificação dos municípios. Classificação segundo a dimensão absoluta. Classificação segundo a dimensão relativa. Classificação segundo a intensidade de capital na pecuária bovina. Classificação segundo a expressão socioeconômica da pecuária bovina. Classificação geral. Classificação geral considerando o efetivo bovino em termos absolutos....
Tipo: Livros Palavras-chave: América do Sul; Aspecto econômico; Brasil; Mato Grosso do Sul; Economic situation; Husbandry; Bovinocultura; Bovino; Brazil; Cattle.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/317588
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Boas práticas na produção de bovinos de corte. Infoteca-e
EUCLIDES FILHO, K.; CORRÊA, E. S.; EUCLIDES, V. P. B..
A pecuária de corte, apesar de ser uma atividade que se encontra difundida em todos os Estados brasileiros, apresenta níveis médios de produtividade muito abaixo do potencial. Todavia, as pressões impostas pela globalização da economia exige do setor, assim como de todos os outros setores produtivos, uma reestruturação fundamentada na eficiência. A exposição dos mercados dos diversos países a essa competitividade globalizada, que se observa nos últimos anos, fez com que a necessidade de se produzir de forma eficiente e eficaz se tornasse, em muitos casos, sinônimo de sobrevivência ou permanência no negõcio. Na tentativa de atender a essa demanda, os segmentos produtivos têm procurados se ajustar estabelecendo novos paradigmas, inovando e aprendendo a...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Bovino de corte; Husbandry; Management; Instalação Para Animal; Manejo; Pastagem; Produção; Animal housing; Beef cattle.
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325565
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Contribuição técnica para um plano de revitalização e desenvolvimento da pecuária bovina no Oeste da Bahia. Infoteca-e
CEZAR, I.; MAIA, A..
No Oeste da Bahia, a revitalização e o desenvolvimento da pecuária de corte têm sido considerados como prioridades. Nesse sentido, a Secretaria de Agricultura, Irrigação e Reforma Agrária (SEAGRI) resolveu, sob a coordenação da Empresa Baiana de Desenvolvimento Agrícola S/A (EBDA), tomar a iniciativa de elaborar um plano de ações que contemplem esta demanda. Esse relatório tem como objetivo oferecer subsídios para elaboração do referido plano e fundamenta-se numa abordagem participativa com a comunidade local. O declínio da pecuária é caracterizado por uma redução do rebanho, manifestada pela substituição de venda de boi gordo por bezerro desmamado. Grande parte das pastagens encontra-se degradada ou em processo de degradação. A falta de capacitação dos...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Bahia; Brasil; Husbandry; Bovino; Agricultura; Pecuária; Planejamento; Agriculture; Brazil; Cattle; Planing.
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325128
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Effects of T-bar and DST Tagging on Survival and Growth of European Hake ArchiMer
Jolivet, Aurelie; De Pontual, Helene; Garren, Francois; Begout, Marie-laure.
Controlled experiments were conducted to assess the effects of T-bar and DST tagging on post-release survival and growth of European hake. In this study, two groups of each 30 hake were considered: small fish (SF, average total length: 29.9 cm +/- 2.2 cm) and large fish (LF, average total length: 36.4 cm +/- 2.5 cm). Within each size group, fish were randomly assigned to one of 3 treatment groups: control (C), T-bar tagging referred as conventional tagging (CT) and DST tagging (DST) with dummy tags. After 4 months, the overall survival rate was 35%. Smaller fish were less impacted by the stress induced by handling, anaesthesia and tagging and in the SF group, the survival rates were similar (30%) for CT or DST. Specific growth rates were highly variable...
Tipo: Text Palavras-chave: Merluccius merluccius; Archival tag; Husbandry; Midterm experiment; Captive hake.
Ano: 2009 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00065/17645/15196.pdf
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Is it possible to raise, offspring of the 25th generation of Litopenaeus vannamei (Boone) and 18th generation Litopenaeus stylirostris (Stimpson) in clear water to 40 g? ArchiMer
Cuzon, Gerard; Arena, Leticia; Goguenheim, Jean; Goyard, Emmanuel.
Peneid shrimp are commonly reared in clear-water aquaria or tanks for short-term studies of 4-6 weeks during controlled experiments, such as nutrition studies to estimate dietary nutrient requirements. Recently, in line with the genetic program at Centre Oceanologique du Pacifique (COP), experimental clear-water facilities were tested for the first time over a longer rearing period. Environmental conditions used to maintain animal growth in clear-water system using a well-balanced diet were defined. After 100 days, shrimp growth rates tended to decrease and only by adjusting the diet could shrimp complete their life cycle and reach maturation size of around 40 g. This paper presents information on stocking density, diet quality and husbandry linked to...
Tipo: Text Palavras-chave: Formulated diets; Husbandry; Quarantine; Litopenaeus stylirostris; Shrimp; Nutrition; Zootechnie; Quarantaine; Litopenaeus stylirostris; Crevette.
Ano: 2004 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2004/publication-619.pdf
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A literature review as an aid to identify strategies for mitigating ostreid herpesvirus 1 in Crassostrea gigas hatchery and nursery systems ArchiMer
Rodgers, Chris; Arzul, Isabelle; Carrasco, Noèlia; Furones Nozal, Dolores.
An understanding of husbandry strategies and any associated risk factors is important for designing management control measures that can reduce mortality in Pacific oysters, Crassostrea gigas, caused by ostreid  herpesvirus 1 (OsHV-1). The type of culture facility can be considered in relation to the potential pathways that could lead to the entry of a pathogen and its survival. In addition, the animal host (e.g. age, physiological state,  selective breeding programmes), husbandry procedures (e.g. stocking density), the pathogen itself (e.g. pathogenicity, virulence) and environmental effects (e.g. temperature) represent other relevant interconnected factors. However, all these factors provide valuable background information for outlining the mitigation...
Tipo: Text Palavras-chave: Crassostrea gigas; Husbandry; Management strategies; Ostreid herpesvirus 1; Oyster herpesvirus; Risk factors.
Ano: 2019 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00474/58581/61146.pdf
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Etat des connaissances sur la pathologie chez les mollusques bivalves ArchiMer
Fouche, Dominique.
A short description of the disease causing organisms affecting bivalves is presented in this document, including the diagnosis, the oustanding research and bivalve husbandry. Mollusc populations may be safe from disease epizootics if an early prevention of disease is coupled with a strict regulatory system on transfer (according to what happens in agriculture). The species to culture may be thoroughly selected and risky populations moved. Imported stocks are strictly controlled. The researchcs's target is to improve the diagnosis tools and try to find resistant mollusc strains. Epidemiological surveys are also necessary to control diseases.
Tipo: Text Palavras-chave: Transfer; Husbandry; Prophylatics; Bivalve; Protozoan; Virus; Bacteria; Metazoan; Transfert; Zootechnie; Prophylaxie; Bivalve; Protozoaire; Virus; Bactérie; Métazoaire.
Ano: 1997 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1997/rapport-1923.pdf
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Assessing diet composition of seahorses in the wild using a non destructive method: Hippocampus reidi (Teleostei: Syngnathidae) as a study-case Neotropical Ichthyology
Castro,André Luiz da Costa; Diniz,Aline de Farias; Martins,Ieda Zaparolli; Vendel,Ana Lúcia; Oliveira,Tacyana Pereira Ribeiro de; Rosa,Ierecê Maria de Lucena.
This paper presents the results of the first analysis of the natural diet of Hippocampus reidi, one of the most sought after seahorse species in the international aquarium trade. Its main goals were to investigate food items and prey categories consumed by the species, and to discuss feeding strategy and inter and intra-individual components of niche breadth. Data were gathered from October 2005 to September 2006 at the Mamanguape estuary, State of Paraíba, NE Brazil. Food items from seahorses anaesthetized with clove oil were obtained by using a modified version of the flushing method, and were counted and identified to the lowest possible taxonomic level. Specimens were marked and had their height, sex, life and reproductive stage recorded, and then...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Natural diet; Husbandry; Conservation.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1679-62252008000400012
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Performance of juvenile turbot (Scophthalmus maximus) fed varying dietary L-carnitine levels at different stocking densities Scientia Agricola
Gonçalves,José Fernando Magalhães; Turini,Bruno Graziano da Silva; Ozório,Rodrigo Otávio de Almeida.
Commercial farming of turbot (Scophthalmus maximus) at high stocking densities may lead to growth depression and increasing production costs. Moreover, the high levels of accumulated waste in an intensive system may cause rapid deterioration of water quality, which may undermine the production. L-carnitine is known as a growth-enhancer which shows promise as mitigator of crowding effects. The effects of stocking densities (4, 8, 11 and 14 kg m²) on growth performance, feed utilization and body composition were evaluated during 75 days on turbot (75.6 ± 2.8 g) fed two dietary L-carnitine levels (40 or 240 mg kg¹). At the end of the feeding trial, total ammonia excretion (TAN) was measured postprandially for 24h. Specific growth rate and weight gain...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Compensatory growth; Feed additives; Stress; Husbandry; Nitrogen excretion.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162010000200004
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