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Carvalho,A.V.A.; Heneine,L.G.D.; Assis,R.A.; Abreu,V.L.V.; Gonçalves,L.A.; Lobato,F.C.F.. |
Empregaram-se os métodos cromatográficos de afinidade metálica e de imunoafinidade para purificação da toxina beta em sobrenadante de cultivo de Clostridium perfringens tipo C. Observaram-se, na eletroforese das primeiras frações eluidas nos dois métodos de purificação, uma banda de peso molecular aproximado de 38kDa, característica da forma monomérica de toxina beta de Clostridium perfringens tipo C, e bandas de peso moleculares superiores, referentes às suas formas oligoméricas. Maior rendimento foi obtido com a utilização do método de imunoafinidade. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other |
Palavras-chave: Clostridium perfringens; Beta-toxin; Purification; Metal affinity; Immunoaffinity. |
Ano: 2006 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352006000200018 |
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Prado,Guilherme; Oliveira,Marize Silva; Carvalho,Eliana Pinheiro; Lima,Luiz Carlos Oliveira; Veloso,Thais; Souza,Leandro Augusto Ferreira; Cardoso,Ana Cristina Ferreira. |
Analyses of ochratoxin A (OTA) in domestic and imported beers were perfomed by immunoaffinity column and high - perfomance liquid chromatography (HPLC) using a fluorescence detector. Recoveries of OTA from beer samples spiked at levels from 8.0 to 800pg/mL ranged from 81.2% to 95.0%, with coefficient of variation between 0% e 11.0%. Detection limit and quantification limit were 2.0pg/mL and 8.0pg/mL, respectively. Of the total of 26 samples produced in Brazil only 6 (23%), contained trace amounts of OTA. Of the 4 imported beers, in 2, Ireland and Germany, were detected OTA at levels of 25pg/mL and 82pg/mL, respectively. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ochratoxin A; Beer; Immunoaffinity; HPLC. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612003000400011 |
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