Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cepas de Lactobacillus spp. con capacidades probióticas aisladas del tracto intestinal de terneros neonatos Rev Salud Anim.
Sánchez,Lilian; Omura,Michele; Lucas,Adams; Pérez,Tania; Llanes,Marisleidys; Ferreira,Celia de Luce.
Se caracterizaron in vitro 17 cepas de Lactobacillus spp. aisladas del tracto intestinal de terneros neonatos, para seleccionar las mejores como candidatos probióticos y realizarles posteriormente los estudios in vivo. A todos los aislados se les realizó la prueba de la catalasa, la tinción de Gram y se estudió sus características culturales para su identificación preliminar. Se evaluó su capacidad probiótica mediante pruebas in vitro como fueron el crecimiento a diferentes temperaturas (30, 37 y 45°C), pH (2,5; 3,4; 5,4; 6,4) y capacidad de acidificación del medio de cultivo. Se preseleccionaron 10 cepas de Lactobacillus spp. que crecieron en todas las condiciones evaluadas. Se destaca el crecimiento de células viables de 6,7-10 log UFC/ml que...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Lactobacillus spp.; Probiótico; Salmonella sp.; Staphylococcus aureus; Escherichia coli; Listeria monocytogenes.
Ano: 2015 URL: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0253-570X2015000200004
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Quality of fermented milks produced with Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus fermentum isolated from artisanal cheeses Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Mendes,D.P.G.; Souza,M.R.; Galletti Júnior,M.; Leite,M.O.; Penna,C.F.A.M..
Leites fermentados por Lactobacillus rhamnosus e Lactobacillus fermentum, isolados de queijos artesanais, foram produzidos e avaliados quanto às características físico-químicas e microbiológicas durante 45 dias de estocagem a 8-10ºC. Análises sensoriais foram realizadas aos 15 e 60 dias. Ambos os leites fermentados apresentaram contagens adequadas das bactérias láticas, superiores a 108 UFC/g, durante toda a estocagem. As médias das análises físico-químicas e microbiológicas dos produtos durante a estocagem foram iguais e todos atenderam às especificações da legislação brasileira. Melhores resultados de avaliações sensoriais (P<0.05) foram aos 15 dias de estocagem. Leites fermentados por L. fermentum obtiveram melhor aceitação sensorial aos 60 dias de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Fermented milks; Lactobacillus spp.; Sensory evaluation; Shelf-life.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352014000401291
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
In vitro probiotic potential of Lactobacillus spp. isolated from fermented milks Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Cunha,A.F.; Acurcio,L.B.; Assis,B.S.; Oliveira,D.L.S.; Leite,M.O.; Cerqueira,M.M.O.P.; Souza,M.R..
The potential of in vitro probiotic Lactobacillus spp. was evaluated in fermented milks marketed in Belo Horizonte, MG, Brazil. Of the samples analyzed, 86.7% had at least 10(6) CFU/mL of Lactobacillus spp., complying with the Brazilian quality standards for fermented milks. Furthermore, 56.7% had minimum count ranging from 10(8) to 10(9) CFU/mL, which is in accordance with legal parameters. The remaining 43.3% would not be able to satisfactorily guarantee benefits to consumers. The amount of Lactobacillus spp. varied between batches of products, which may indicate failures in monitoring during manufacture, transport or storage. All strains of Lactobacillus spp. showed some inhibitory activity against the indicator microorganisms, being more pronounced...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactobacillus spp.; Fermented milks; Probiotic.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000600040
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Identification of Lactobacillus spp. from broiler litter in Brazil BJM
Paço,Ronaldo S.; Leme,Ivani Lucia; Bottino,José Américo; Ferreira,Antônio José Piantino.
Lactobacillus spp. were identified in 100 broiler litter samples collected from different poultry-rearing regions in Brazil. Ten different Lactobacillus species were identified: L. plantarum, L.casei subsp. pesudoplantarum, L. delbrueckii subsp. delbrueckii, L. reuteri, L. murinus, L. agilis, L. delbrueckii subsp. lactis, L. salivarus subsp. salicinus, L. viridenscens and L. amylophilus.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactobacillus spp.; Broiler litter; Chicken.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822003000300010
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Molecular identification of Lactobacillus spp. associated with puba, a Brazilian fermented cassava food BJM
Crispim,S.M.; Nascimento,A.M.A.; Costa,P.S.; Moreira,J.L.S.; Nunes,A.C.; Nicoli,J.R.; Lima,F.L.; Mota,V.T.; Nardi,R.M.D..
Puba or carimã is a Brazilian staple food obtained by spontaneous submerged fermentation of cassava roots. A total of 116 lactobacilli and three cocci isolates from 20 commercial puba samples were recovered on de Man, Rogosa and Sharpe agar (MRS); they were characterized for their antagonistic activity against foodborne pathogens and identified taxonomically by classical and molecular methods. In all samples, lactic acid bacteria were recovered as the dominant microbiota (7.86 ± 0.41 log10 CFU/g). 16S-23S rRNA ARDRA pattern assigned 116 isolates to the Lactobacillus genus, represented by the species Lactobacillus fermentum (59 isolates), Lactobacillus delbrueckii (18 isolates), Lactobacillus casei (9 isolates), Lactobacillus reuteri (6 isolates),...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Puba; Carimã; Fermented food; Lactobacillus spp.; Cassava; Antagonism.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822013000100002
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Vaginal lactobacilli as potential probiotics against Candida spp BJM
Gil,Natalia F.; Martinez,Rafael C.R.; Gomes,Bruna C.; Nomizo,Auro; Martinis,Elaine C. P. De.
Urogenital infections affect millions of people every year worldwide. The treatment of these diseases usually requires the use of antimicrobial agents, and more recently, the use of probiotic lactic acid bacteria (LAB) cultures for the management of vaginal infections has been extensively studied. In this work, 11 vaginal lactobacilli isolates, previously obtained from healthy patients, were studied to screen microorganisms with probiotic properties against Candida spp. The LAB were tested for their ability of auto-aggregation, coaggregation with C. albicans, C. glabrata, C. krusei, and C. tropicalis, adhesion to Caco-2 epithelial cells and production of lactic acid and hydrogen peroxide (H2O2). All lactobacilli isolates tested were able to auto-aggregate...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactobacillus spp.; Probiotic; Candida spp.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822010000100002
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anaerobically fermented colostrum: an alternative for feeding calves Ciência Rural
Saalfeld,Mara Helena; Pereira,Daniela Isabel Brayer; Silveira,Kathleen Rodrigues Krüger; Schramm,Renata; Valente,Júlia de Souza Silveira; Borchardt,Jéssica Lopes; Gularte,Márcia Arocha; Leite,Fábio Pereira Leivas.
Milk or commercial milk replacer blends are the most expensive components in final costs of calves breeding. Colostrum is available and it is the appropriate sources for calves' nutrition, being an excellent option as milk substitute. Besides having both nutritional and immunological characteristics that are superior to milk, colostrum represents no costs to the producer. However, difficulties in preservation of colostrum generate controversy results. The aim of this study was to evaluate the anaerobically fermented colostrum (colostrum silage) as liquid diet for dairy calves. We evaluated the microbiological and physicochemical properties of silage, and performance of 31 animals up to 60 days age. From 21 days until 360 days of fermentation we isolated...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Colostrum silage; Lactobacillus spp.; Calves nutrition.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000900016
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Probióticos na avicultura Ciência Rural
Kuritza,Leandro Nagae; Westphal,Patrick; Santin,Elizabeth.
Com a proibição do uso de antibióticos como melhoradores de desempenho, aumentaram as pesquisas para desenvolver produtos alternativos que fossem eficientes para melhorar o desempenho zootécnico dos animais de produção e manter a saúde intestinal deles, por meio da redução de patógenos e da imuno modulação do trato gastrointestinal. O uso de probióticos já é conhecido há muito tempo, entretanto os mecanismos de ação destes produtos e a interação deles com o organismo animal hospedeiro estão sendo mais profundamente pesquisados agora. Sabe-se que os probióticos auxiliam no equilíbrio da microbiota intestinal, podendo, por meio deste efeito, melhorar o desempenho dos animais. Esta atividade se dá pela produção de diferentes metabólitos com ação...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Imunidade; Salmonella spp.; Desempenho Zootécnico; Lactobacillus spp.; Bacillus spp.; Enterococcus spp.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000801457
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional