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NON-STARCH POLYSACCHARIDES’ INFLUENCE ON DIGESTIBILITY AND NUTRIENTS AVAILABILITY FOR PIGS DIETS IN DIFFERENT PRODUCTION STAGES Sci. Agrar.Paran. / SAP
Oliveira, Aparecida Costa; Martins, Terezinha Domiciano Dantas; Souza, Carla Giselly de; Pavlak, Maira Suzana Dürrewald; Almeida, Jorge Luiz Santos de; Pinto, Alex Ferreira.
O milho e a soja são os maiores constituintes das rações para suínos, entretanto, há uma constante busca pela utilização de alimentos com fonte de polissacarídeos não amiláceos (PNAs) para suínos nas diferentes fases de produção. O objetivo desta revisão é fornecer subsídios para melhorar o conhecimento sobre os PNAs, em relação a sua influência sobre a digestibilidade e disponibilidade dos nutrientes das dietas para suínos em diferentes fases de criação. Sua inclusão na nutrição de suínos têm demonstrado efeitos positivos na produtividade, pela redução dos custos, por atuar positivamente na fisiologia ao melhorar a secreção enzimática e a digestibilidade na fase inicial, por atuar como fonte energética na fase de crescimento, pelos efeitos positivos sobre...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Fiber; Intestinal health; Metabolism..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/15451
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Respiratory activity and quality of beet and while minimally processed Sci. Agrar.Paran. / SAP
Sanches, Alex Guimarães; Silva, Maryelle Barros da; Moreira, Elaine Gleice Silva; Costa, Jaqueline Macedo; Cordeiro, Carlos Alberto Martins.
Beet (Beta vulgaris L.) is a tuberous root of great agricultural importance and has been gaining value in the line of minimally processed products. The knowledge of the respiratory behavior and the postharvest quality of this vegetable, due to the processing to which it is submitted, has great importance to prolong its shelflife. The roots were stored for 7 days in a refrigerator at 5 ± 3 ºC and evaluated daily for respiratory rate, ethylene production, soluble solids content, titratable acidity, ascorbic acid content and betalein. All the evaluated characteristics presented influence of the time and the condition of storage, in beet with and withouth processing, on the respiratory pattern and the attributes of quality. In general, the storage of no...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Beta vulgaris L.; Coloring; Processing; Metabolism..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/13562
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