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Porphyridum Cruentum as a natural colorant in chewing gum Ciênc. Tecnol. Aliment.
TOKER,Omer Said.
Abstract In this study, usage possibility of the dried Porphyridium cruentum type microalga biomass in the chewing gum formulation as a natural colorant was investigated. For this aim, the effect of different spray dryer inlet temperatures (150-200 °C) on pigment (total carotenoid and chlorophyll-a) quantities and color properties ( L*, a*, b* and C*) of Porphyridium cruentum type microalga biomass were examined. P. cruentum were cultured using the tubular photobioreactor and harvested by centrifugation. The dried microalga was then added to chewing gum at different concentrations (0.5% and 1.0% w:w) as a natural red colorant. The amount of the total carotenoids in dried biomass ranged from 112.6 to 419.9 μg g -1 and chlorophyll-a from 511 to 1513 μg g-1....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Microalgae; Coloring agent; Natural; Spray dryer; Confectionery.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000500195
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Adição de carotenóides naturais e artificiais na alimentação de galinhas poedeiras: efeitos na qualidade de ovos frescos e armazenados Ciência Rural
Spada,Fernanda Papa; Brazaca,Solange Guidolin Canniatti; Coelho,Antonio Domingos; Savino,Vicente José Maria; França,Luciano Cristiano; Correr,Edival; Martins,Edmilson; Fischer,Flávia Salgado; Lemes,Dayane Elizabeth Aoqui.
A pesquisa teve como objetivo avaliar os atributos de qualidade e de durabilidade dos ovos de duas diferentes linhagens de poedeiras, com dietas contendo aditivos artificiais ou naturais, em diferentes períodos de armazenamento. Foram quantificadas durante o armazenamento as variáveis perda de peso, pH da gema e albúmen, gravidade específica, índice de gema (IG) e foi realizada também classificação por peso e Unidade Haugh (UH). Os resultados foram avaliados segundo teste de Tukey (P≤0,05). As linhagens diferiram quanto à classificação extra dos ovos, com maior porcentagem para a Isa Brown. Os ovos obtidos das poedeiras Carijó apresentaram maior porcentagem de gema (Carijó 30,66 e Isa-Brown 24,55). O tempo de armazenamento fez com que a porcentagem de gema...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aditivos; Natural; Artificial; Qualidade; Isa Brown; Carijó Barbada.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782012000200025
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Área de distribuição geográfica natural do Louro (Cordia trichotoma) e da Canafístula (Peltophorum dubium). Infoteca-e
OLIVEIRA, Y. M. M. de; ROTTA, E..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Natural; Canafístula; Cordia Trichotoma; Distribuição Geográfica; Louro; Peltophorum Dubium.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/315737
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Comparing Willingness to Pay for Organic, Natural, Locally Grown, and State Marketing Program Promoted Foods in the Mid-Atlantic Region AgEcon
Onken, Kathryn A.; Bernard, John C.; Pesek, John D., Jr..
A choice experiment of Mid-Atlantic consumers was conducted to determine marginal willingness to pay for the attributes organic, natural, locally grown, and state marketing program promoted for strawberry preserves. The influence of purchasing venue on willingness to pay was also examined. Results indicated a price premium when purchased at a farmers market across all five states and versions. Organic was preferred to natural in only one state. Preference ordering between local and state program promoted varied. Consumers in Maryland and Pennsylvania clearly preferred local, while those in New Jersey seemed most likely to prefer the state program version.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Organic; Natural; Locally grown; State marketing program; Choice experiment; Consumer/Household Economics; Demand and Price Analysis; Marketing.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/106065
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