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Phenolic compounds, flavonoids and antioxidant activity of leaves, flowers and roots of goat weed Horticultura Brasileira
Dores,Rosana GR; Guimarães,Sarah F; Braga,Tatiane V; Fonseca,Maira CM; Martins,Pauliane M; Ferreira,Thaiane C.
Ageratum conyzoides (mentrasto or goat weed) has invaluable socio-economic-cultural importante being used as unconventional vegetable in traditional cuisine of Minas Gerais state, Brazil. In folk medicine it is used as a purgative, febrifuge, antiemetic and against colic, ulcers and uterine problems. The objective of this study was to quantify the concentration of phenolic compounds, flavonoids and antioxidant activity in ethanol extracts of goat weed, as a step towards analytical and bioanalytical validation of its use as aherbal and/or medication as functional food. Thus, analysis of the levels of phenolic, flavonoids and antioxidant activity (AAT %) were made in ethanol extracts of leaves (EF), flowers (EFL) and roots (ER) of goat weed. Measuring...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ageratum conyzoides; Unconventional vegetable; Functional food; Nutraceutics; DPPH.; : Ageratum conyzoides; Hortaliça não convencional; Alimentos funcionais; Nutracêuticos; DPPH..
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362014000400486
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Produção hidropônica de morangueiro em sistema de colunas verticais, sob cultivo protegido Rev. Bras. Frutic.
Calvete,Eunice Oliveira; Nienow,Alexandre Augusto; Wesp,Cristiane de Lima; Cestonaro,Lucas; Mariani,Franciele; Fioreze,Irineo; Cecchetti,Dileta; Castilhos,Tatiana.
O cultivo do morangueiro fora do solo possibilita a eliminação do uso de produtos para desinfecção, reduzindo o consumo de frutos contaminados e a agressão ao meio ambiente, além de proporcionar melhor aproveitamento da área e maior facilidade de manejo da cultura. Este trabalho teve como objetivo avaliar, em ambiente protegido e colunas verticais, dois sistemas de irrigação: gotejamento por estacas (externo) e autocompensante (interno); dois tipos de substratos: Horta 2 e Tabaco 1; com e sem drenagem. A cultivar utilizada foi a Oso Grande. O delineamento foi em blocos casualizados, com os tratamentos dispostos em parcela subsubdividida, com três repetições. Com base nos rendimentos obtidos nos terços superior, médio e inferior das colunas, o sistema de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fragaria ananassa X Duch.; Cultivo sem solo; Nutracêuticos.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452007000300022
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Antimicrobial and prebiotics in the diets of non-ruminants Sci. Agrar.Paran. / SAP
Névoa, Marcelo Lopes; Caramori Jr., João Garcia; Vieites, Flávio Medeiros; Nunes, Ricardo Vianna; de Vargas Junior, José Geraldo; Kamimura, Regis.
The design of additives for animal feed or growth promoter is associated with the incorrect notion of elements harmful to food security. Many additives can have a beneficial effect on health of the animal without interfering with their nutrition, being called nutraceuticals. Many of these additives play an important role in the production of animal protein, especially in pig and poultry industry. This review will be studying two nutraceuticals, also called evaluated micro, antimicrobials and prebiotics in animal diets.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antibióticos; Quimioterápicos; Nutracêuticos; Probiótico; Simbiótico.
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6619
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