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Efficacy of a microbial additive in reducing odor, ammonia, and hydrogen sulfide emissions from farrowing-gestation swine operation CIGR Journal
Shafiqur Rahman; Thomas DeSutter; North Dakota State University; Qiang Zhang; University of Manitoba.
To mitigate odor and gas emission concern, different management practices and treatment technologies are available. In this study, the effectiveness of the Digest3+3© microbial additive was evaluated for reducing odor and pollutant gas emission from a swine gestation-farrowing operation in North Dakota.  In this experiment, one of the deep pits in the facility was left untreated (GC) and the other deep pit was treated (GT) with the Digest 3+3 (22.68 kg/month).  Similarly, shallow pits in one of the farrowing units were treated (FT) with the microbial additive, while another unit was untreated (FC as the control).  Air samples were collected from exhaust fans using a vacuum chamber and Tedlar bags.  Odor detection threshold values were determined using a...
Palavras-chave: Odor; Ammonia; Hydrogen sulfide; Concentration; Emissions; Farrowing; Gestation; Digest3+3©.
Ano: 2011 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/1940
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Nota sobre abelhas Lestrimelitta rufipes (Freise) (Hymenoptera, Meliponina), atraídas por armadilhas com iscas odoríferas, na região Sul Fluminense do Estado do Rio de Janeiro Biota Neotropica
Alves,Luis Henrique Soares; Forny,Jorge Antonio de Lima; Cassino,Paulo Cesar Rodrigues; Lorenzon,Maria Cristina Affonso; Racca-Filho,Francisco; Ramos,Pedro Telles.
O estudo foi realizado bimestralmente entre agosto de 2006 e maio de 2007 na Região Sul Fluminense do Estado do Rio de Janeiro. As armadilhas, modelo Carvalho-47, foram adaptadas e posteriormente montadas às 9 horas e retiradas 48 horas depois. Em cada ponto de coleta foram montadas 4 armadilhas, totalizando 20 armadilhas em toda a trilha. Durante o experimento, oito operárias de Lestrimelitta rufipes (Friese) foram capturadas, sendo sete atraídas por salicilato de metila e uma por cineole. Além dessas essências, foram utilizadas mais duas essências, eugenol e vanilina, porém essas duas essências não atraíram nenhum indivíduo. Todas as abelhas foram coletadas ao longo de novembro de 2006. Mesmo com ampla distribuição geográfica, L. rufipes não havia sido...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Abelha cleptoparasita; Coleta de recursos; Levantamentos; Odor.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1676-06032011000100040
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Aroma characteristics and volatile compounds of distilled Crystal grape spirits of different alcohol concentrations: wine sprits in the Shangri-La region of China Ciênc. Tecnol. Aliment.
WEI,Xiao-Feng; MA,Xue-Lei; CAO,Jian-Hong; SUN,Xiang-Yu; FANG,Yu-Lin.
Abstract Aroma composition is critical to the quality of distilled spirits while the alcohol concentration could have a great effect on the variety and content of aromatic substances. In order to clarify the effect of alcohol concentration on the formation of the aroma composition, volatile compounds in Crystal distilled grape spirits with different alcohol concentrations were analyzed using the Stir bar sorptive extraction (SBSE) technique combined with GC-MS. Characteristic aromas, principal components and odor profiles were also explored. Eighty-six compounds were identified in Crystal distilled grape spirits and 19 compounds were the same for the 4 samples with different alcohol concentrations. The species and contents of esters increased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alcohol; Aroma; Crystal distilled grape spirits; Odor; PCA.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612018000500050
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Uso de repelentes na proteção de árvores dos danos provocados por herbívoros vertebrados. Infoteca-e
NICODEMO, M. L. F..
A introdução de árvores em pastagens com o gado é dificultada pelos danos provocados por pisoteio e forrageamento dos animais. Em outras situações de convivência de herbívoros com árvores tem-se procurado afastar os animais com uso de substâncias repelentes. Os repelentes se baseiam na utilização dos sentidos para provocar a aversão nos animais. Os sentidos em questão são o paladar (sabor amargo associado a um efeito negativo pós-ingestão, criando aversão condicionada), olfato (especialmente odores relacionados com o predador) e dor (estimulação do nervo trigêmeo, como capsaicina). De acordo com o modo como são aplicados, os repelentes podem ser classificados como de área (especialmente os baseados no odor); de contato (especialmente os baseados no sabor);...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Herbivoria; Agrossilvicultura; Animal Herbívoro; Animal Vertebrado; Árvore; Odor; Predador; Repelente.
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/326881
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Cortinas Vegetais: Usos e Conceitos. Infoteca-e
GUARINO, E. de S. G.; LUCAS, R. R.; SOUSA, L. P. de; MIURA, A. K.; GOMES, G, C..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Quebra vento; Rede de Esgoto; Odor.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1102296
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Feedlots, Air Quality, and Dust Control- Benefit Estimation AgEcon
Yu, Chin-Hsien; Park, Seong Cheol; McCarl, Bruce A.; Amosson, Stephen H..
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Animal feeding operation; Dust; Odor; Externality; Social welfare; Agricultural and Food Policy; Environmental Economics and Policy; Livestock Production/Industries; Productivity Analysis.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/103786
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Technologies to mitigate the environmental impact of broiler production R. Bras. Zootec.
Oviedo-Rondón,Edgar O..
The broiler industry produces efficiently animal protein, but generates residues with high contents of N, P, K, trace minerals, and high bacterial charge. The rapid microbial decomposition of these residues cause ammonia volatilization, nuisance odor, fine particulate matter, and attract insects and rodents. This presentation will discuss the more effective methods to utilize these resources and minimize potential environmental impact. These procedures include planning, personnel training, zoning of areas used to dispose the final residues in crop lands, farm isolation, precision nutrition, litter and house management practices, and appropriate mortality disposal. Broiler litter has been used for animal feeding and power generation. Additionally, new...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Environmental impact; Residues; Broilers; Ammonia; Odor.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982008001300028
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