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Digestible lysine levels in diets for laying Japanese quails R. Bras. Zootec.
Ribeiro,Cleverson Luís Nascimento; Barreto,Sergio Luiz de Toledo; Reis,Renata de Souza; Muniz,Jorge Cunha Lima; Donzele,Juarez Lopes; Gomes,Paulo Cezar; Vargas Júnior,José Geraldo de; Albino,Luiz Fernando Teixeira.
The objective of this study was to estimate the digestible lysine requirement of Japanese quails in the egg-laying phase. A total of 336 female Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) of average initial age of 207 days were distributed in a completely randomized experimental design, composed of 6 treatments (lysine levels) with 7 replicates and 8 birds per experimental unit, with duration of 84 days. Experimental diets were formulated from a basal diet, with corn and soybean meal, with 2.800 kcal ME/kg and 203.70 g/kg crude protein, showing levels of 9.50; 10.00; 10.50; 11.00; 11.50; and 12.00 g/kg digestible lysine; diets remained isoprotein and isocaloric. The following variables were studied: feed intake (FI); lysine intake (LI); egg production per...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coturnix coturnix japonica; Digestible amino acids; Egg production; Performance variables.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982013000700005
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Desempenho produtivo de três linhagens de tilápia-do-Nilo (Oreochromis niloticus) alimentadas com dois níveis de proteína - DOI: 10.4025/actascianimsci.v32i1.6862 Animal Sciences
Fülber, Vanice Marli; UEM -Maringá; Ribeiro, Ricardo Pereira; UEM; Braccini, Graciela Lucca; UEM; Vargas, Lauro Daniel; UEM; Marengoni, Nilton Garcia; UNIOESTE.
O presente trabalho objetivou avaliar o desempenho produtivo de três linhagens de tilápia-do-Nilo Oreochromis niloticus, alimentadas com dois níveis de proteína bruta (25 e 30%). As linhagens estudadas foram Bouaké (BOU), Chitralada (CHI) e GIFT. Os peixes foram marcados individualmente e alojados em dois viveiros de terra de 140 m2 cada, num delineamento inteiramente casualizado, utilizando três linhagens e dois níveis de proteína bruta, sendo cada indivíduo uma repetição. A qualidade da água manteve-se adequada para a espécie. Das linhagens estudadas, GIFT apresentou melhor desempenho para ganho de peso e comprimento total, altura, largura e peso final, rendimento e peso de filé, independente das condições de cultivo. Esta superioridade às linhagens não...
Tipo: Pesqusa de campo Palavras-chave: 5.06.03.04-3 GIFT; Níveis de proteína bruta; Variáveis de desempenho Piscicultura GIFT; Crude protein levels; Performance variables.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/6862
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