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Optimization of ultrasound-assisted extraction of sheep abomasum protein concentrates by response surface methodology and evaluation of their properties Ciênc. Tecnol. Aliment.
BING,Liu; HAJI AKBER,Aisa; ABULIMITI,Yili.
Abstract The aim of this study was to extract sheep abomasum protein concentrates (SAPC) by ultrasound-assisted extraction (UAE) and to investigate the properties of SAPC. Response surface methodology and Box-Behnken design were applied to determine the optimal parameters for UAE. The maximum water-soluble protein concentration was 320.5 mg protein/g dry raw material under the optimal conditions with ultrasonic treatment time of 28 min, ultrasonic power of 450 W, liquid/solid ratio of 25 mL/g, and pH of 10. Compare with conventional extraction method (CEM), the UAE not only provided the higher protein concentration and yield but also required much shorter extraction times. Additionally, the SAPC obtained by UAE demonstrated better solubility, emulsifying...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sheep abomasum; Protein concentrates; Ultrasound-assisted extraction; Response surface methodology; Functional properties.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000500085
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Protein concentrates from defatted rice bran: preparation and characterization Ciênc. Tecnol. Aliment.
PIOTROWICZ,Inajara Beatriz Brose; SALAS-MELLADO,Myriam Mercedes.
Abstract The goal of this work is to determine the optimal conditions for the obtaining of protein concentrates from rice bran. The effects of defatting processes applied to this product in laboratory and in industrial scales were investigated. Through two experimental designs were performed, and production conditions to obtain the protein concentrates were chosen with values of protein contents average 59.9% and 57.1%, with protein yields of 61.6% and 30.7%. The concentrates produced with industrially defatted rice bran showed higher digestibility and increased thermal stability compared with the product obtained with laboratory defatted rice bran. Both concentrates show molecular weight proteins below 50 kDa. The morphology of the precipitated proteins,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Defatted rice bran; Extraction conditions; Protein concentrates.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612017000500165
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Guia para caracterização tecnológica-funcional de ingredientes proteicos para o mercado de produtos de origem vegetal. Infoteca-e
SILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L..
Nesse guia é descrito um conjunto padronizado de metodologias para avaliação de propriedades tecnológicas-funcionais (capacidade emulsificante e estabilidade de emulsão, capacidade de formação de espuma e estabilidade de espuma, índice de absorção de água, índice de absorção de óleo, solubilidade em água e capacidade de formação de gel) de ingredientes proteicos para o mercado de produtos de origem vegetal. Os métodos foram adaptados a partir de metodologias selecionadas da literatura e testados em laboratório, possibilitando a aplicação de um protocolo padrão das principais análises de funcionalidade tecnológica para diferentes matrizes proteicas de base vegetal.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Ingrediente Alimentício; Tecnologia de Alimento; Concentrado Protéico; Produto de Origem Vegetal; Ingrediente; Ingredients; Food technology; Vegetable products; Protein concentrates.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1142116
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Unidade de produção e suplementação estratégica de ovinos na fase de recria. Infoteca-e
BOMFIM, M. A. D.; CAVALCANTE, A. C. R.; LOPES, E. A.; OLIVEIRA, L. S..
O presente trabalho foi conduzido para estabelecer um módulo de produção e suplementação alimentar para ovinos na estação seca, baseado no uso de áreas de pastagem diferidas, associado à suplementação concentrada composta por proteína proveniente de espécies leguminosas, e energia oriunda de sorgo em grãos.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Feed crops; Ovino; Nutrição animal; Suplemento alimentar; Suplemento protéico; Leguminosa forrageira; Sorgo Granífero; Sorghum Bicolor; Sheep; Protein concentrates.
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/747906
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Guide for technological functional characterization of protein ingredients for the plant-based market. Infoteca-e
SILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L..
This guide describes a standardized set of methodologies for evaluating techno-functional properties (emulsifying activity and emulsion stability, foaming capacity and foaming stability, water and oil holding capacities, water solubility, and gelling capacity) of protein ingredients for the plant-based market. The methods were adapted from methodologies selected from the literature and tested in the laboratory, enabling the application of the same protocol for the main analyzes of technological functionality for different plant-based protein matrices.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Protein isolate; Food ingredients; Plant-based products; Food technology; Protein concentrates; Ingredients; Vegetable products; Plant-based foods.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1150307
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