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Araujo,Caroline de S.; Brito,Lorrane D.; Tarifa,Marina O.; Silva,Nayara J. Farah da; Rodrigues,Karoline S.; Cavalcante,Dalita G. S. M.; Gomes,Andressa S.; Zocoler,Marcos A.; Yoshihara,Eidi; Camparoto,Marjori L.; Job,Aldo E.; Kerche,Leandra E.. |
Abstract This study evaluated the genotoxicity, mutagenicity, antigenotoxicity, and antimutagenicity effects on biochemical parameters of oxidative stress of the Spondias dulcis bark ethanolic extract on mice. The extract was evaluated in the doses of 500, 1000, and 1500 mg/kg bw via gavage. To evaluate the protective effects of the extract, benzo[a]pyrene (B[a]P) and cyclophosphamide (CP) were chosen as DNA damage inducers. Genotoxicity and antigenotoxicity were evaluated by the comet assay. Cytotoxicity, mutagenicity, and antimutagenicity were evaluated by the micronucleus test in bone marrow and peripheral blood. The biochemical parameters of oxidative stress were evaluated by the quantification of catalase activity (CAT) and reduced glutathione (GSH)... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Comet assay; Micronucleus test; Spondias dulcis; Cytotoxicity; Mutagenicity. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572019000400643 |
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Kohatsu,Douglas Seijum; Zucareli,Valdir; Brambilla,Wilian Polaco; Evangelista,Regina Marta. |
O presente trabalho teve como objetivo determinar o efeito de diferentes temperaturas de armazenamento na qualidade de frutos de cajá-manga. Os frutos de cajá-manga foram obtidos junto ao CEAGESP - Companhia de Entrepostos e Armazéns Gerais de São Paulo, e transportados em caixas isotérmicas para o Laboratório onde foram selecionados quanto à aparência, estádio de maturação, ausência de danos físicos, depois sanitizados em solução de 50 ppm de cloro livre e acondicionados em bandejas de poliestireno expandido, envolto por filme de policloreto de vinila (PVC). O delineamento experimental utilizado foi o inteiramente casualizado, com três tratamentos (4ºC, 8ºC e 25ºC) e 5 épocas de avaliação (0; 3; 6; 9 e 12 dias após a instalação do experimento). Em cada... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Pós-colheita; Frutos tropicais; Spondias dulcis; Anacardiaceae. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452011000500043 |
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