Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
BOTÂNICA E FISIOLOGIA/ BOTANY AND PHYSIOLOGY ANTIOXIDANT ACTIVITY AND PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS IN ‘CUERNAVAQUEÑA’ MEXICAN PLUM (Spondias purpurea L.) AT DIFFERENT RIPENING STAGES Rev. Bras. Frutic.
VARGAS,ADABELLA SUÁREZ; JUÁREZ-LÓPEZ,PORFIRIO; LÓPEZ-MARTÍNEZ,VÍCTOR; FLORES,LAURA JOSEFINA PÉREZ; SÁNCHEZ,DAGOBERTO GUILLÉN; ALIA-TEJACAL,IRÁN.
ABSTRACT Mexican plum (Spondias purpurea L.) ‘Cuernavaqueña’ was harvested at four ripening stages, with the aim of evaluating the concentration of bioactive compounds and antioxidant capacity in the pulp and the epicarp. The highest ethylene production (9.43 mL kg h-1) and total soluble solids concentration (23.9 °Brix) was observed in the fully ripe stage. Titratable acidity was higher in green stage compared to other analyzed ripening stages in both pulp (0.48 %) and epicarp (0.32 %). Fully ripe plum epicarp presented the highest content of total phenols (GAE 190 mg g-1), flavonoids (QE 214 mg g-1), and carotenoids (853 mg g-1) compared to other ripening stages. The antioxidant capacity was higher in the epicarp of the fully ripe fruit compared to the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Spondias purpurea; Bioactive compounds; Antioxidant activity.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452017000400203
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical properties of exotic and native Brazilian fruits Acta Agron. (Palmira)
Zocoler de Mendonga,Veridiana; Lopes Vieites,Rogério.
Abstract Many fruit species are still not well-studied, despite being rich in bioactive substances that have functional properties. The objective of this article was to evaluate the antioxidant potential and characterize the physical-chemical characteristics of unconventional brazilian fruits (cabeludinha - Myrciaria glazioviana, sapoti - Manilkara zapota, pitomba - Talisia esculenta, yellow gumixama - Eugenia brasiliensis var. Leucocarpus and seriguela - Spondias purpurea). Total soluble solids, pH, titratable acidity, sugars, pigments, phenolic compounds and antioxidant capacity were measured. Mature fruits were used in the analyses. Pitomba had high levels of soluble solids, 24.6 °Brix, while sapoti had 0.05 g malic acid 100 g-1 pulp. Yellow grumixama...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Eugenia brasiliensis; Manilkara zapota; Myrciaria glazioviana; Spondias purpurea; Talisia esculenta.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122019000300175
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Evaluación del efecto de borde sobre dos especies del bosque tropical caducifolio de Jalisco, México Agrociencia
Nava-Cruz,Yolanda; Maass-Moreno,Manuel; Briones-Villareal,Oscar; Méndez-Ramírez,Ignacio.
Resumen En el manejo de ecosistemas fragmentados, es de gran relevancia comprender las repercusiones que el efecto de borde tiene sobre la vegetación remanente de dichos fragmentos. En este experimento se analizó cómo plántulas de Caesalpinea platyloba y estacas de Spondias purpurea responden al gradiente ambiental generado en el borde de dos fragmentos de bosque tropical caducifolio colindantes con potreros. Se trasplantaron 30 individuos de 8 meses de edad de C. platyloba e igual número de estacas de S. purpurea, a lo largo de 5 corredores de 5 por 50 m paralelos al borde, a distancias de 0-5, 30-35 y 75-80 m desde el borde hacia el interior del bosque, y a 0-5 y 35-40 m hacia el potrero. A cada planta se le tomaron medidas del incremento en altura y se...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Caesalpinea platyloba; Spondias purpurea; Chamela; Fragmentación.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952007000100111
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional