Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Adsorption isotherms of the red mombin powder produced in spouted bed dryer AGRIAMBI
Lins,Analha D. F.; Rocha,Ana P. T.; Gomes,Josivanda P.; Feitosa,Regilane M.; Araujo,Gilmar T.; Santos,Dyego da C..
ABSTRACT Red mombin is a seasonal fruit and susceptible to degradation reactions due to its high water content. This highlights the need to use processes that prolong its life and make it available all year round, including to markets away from the production sites. Thus, the objective of this study was to produce red mombin pulp powder in spouted bed dryer, evaluate it regarding physical and chemical parameters and assess its hygroscopic behavior at temperatures of 20, 30 and 40 °C, fitting the models of the GAB, Oswin and Peleg to the experimental data. The results of the physical and chemical analyses showed intermediate wetting time of 0.39 g min-1, solubility higher than 60% and mean flowability with Hausner ratio and Carr index of 1.26-1.34 and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Spondias purpurea L.; Drying; Hygroscopicity.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662017000800562
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
INTEGRAL UTILIZATION OF SERIGUELA FRUIT (Spondias purpurea L.) IN THE PRODUCTION OF COOKIES Rev. Bras. Frutic.
ALBUQUERQUE,JULIANA GONDIM DE; DUARTE,ANDREZA MORAES; CONCEIÇÃO,MARIA LÚCIA DA; AQUINO,JAILANE DE SOUZA.
ABSTRACT This study aimed to process, characterize and use seriguela fruit residue pulp and flour (Spondias purpurea L.) (SFR) in the processing of cookies, evaluating nutritional and microbiological quality and sensory acceptance. SFR was prepared and characterized as to its physical and chemical characteristics. Cookies made with SFR at concentrations of 0, 10, 20 and 30% were submitted to analyses of chemical composition, acidity, pH, ascorbic acid, water activity, in addition to yield and costs. Microbiological analysis of cookies was performed previously to sensory analysis, which was performed by 100 potential consumers. SFR showed high levels of Vitamin C (57.99 mg / 100 g), fiber (12.82%), carbohydrate (71.77%) and energy density (313.21 Kcal/100...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cookie; Spondias purpurea L.; Fruit residue.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452016000300701
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efecto de las condiciones de liofilización en propiedades fisicoquímicas, contenido de pectina y capacidad de rehidratación de rodajas de ciruela (Spondias purpurea L.) Agrociencia
Muñoz-López,Cinthia; Urrea-García,Galo R.; Jiménez-Fernández,Maribel; Rodríguez-Jiménes,Guadalupe del C.; Luna-Solano,Guadalupe.
Resumen La ciruela mexicana (Spondias purpurea L.) es originaria del sur de México y América Central, se clasifica como fruto exótico y es un alimento con potencial de exportación por su contenido nutricional y sabor. Su comercialización es limitada porque se daña aceleradamente en post-cosecha. La liofilización es una alternativa para industrializar este fruto y prolongar su vida de anaquel; pero, la calidad de los productos liofilizados depende de las condiciones de operación. El objetivo de este estudio fue evaluar las condiciones de liofilización en las propiedades fisicoquímicas, contenido de pectina y rehidratación de rodajas de ciruela ecotipo betabel y amarilla. El diseño experimental fue en arreglo factorial al azar con tres repeticiones. La...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Spondias purpurea L.; Liofilización; Rehidratación; Pectina; Color.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952018000100001
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional