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The safety and efficacy of tPA intravenous thrombolysis for treating acute ischemic stroke patients with a history of cerebral hemorrhage BJMBR
Zhao,Guang-jian; Wang,Zi-ran; Lin,Fan-zhen; Cui,Yan-sen; Xu,Shun-liang.
Alteplase (tPA) intravenous thrombolysis is an effective treatment for acute ischemic stroke (AIS) when administered within 4.5 h of initial stroke symptoms. Here, its safety and efficacy were evaluated among AIS patients with a previous history of cerebral hemorrhage. Patients who arrived at the hospital within 4.5 h of initial stroke symptoms and who were treated with tPA intravenous thrombolysis or conventional therapies were analyzed. The 90-day modified Rankin scale (90-d mRS) was used alongside mortality and incidence of symptomatic intracerebral hemorrhage (SICH) rates to evaluate the curative effect of these therapies. Among 1,694 AIS patients, 805 patients were treated with intravenous thrombolysis, including patients with (n=793) or without...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: TPA; Acute ischemic stroke; History of cerebral hemorrhage; Intravenous thrombolysis; Contraindication.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2019000200607
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Performance of low-fat beef burger with added soluble and insoluble dietary fibers Ciênc. Tecnol. Aliment.
BIS-SOUZA,Camila Vespúcio; HENCK,Jenifer Mayara Monari; BARRETTO,Andrea Carla da Silva.
Abstract Inulin, fructooligosaccharide, oat fiber and wheat fiber were added at 3 and 6% level in low-fat beef burger and their performances were evaluated. The low-fat beef burgers were submitted to cooking losses, objective color, texture profile, TBARS value, pH, microbiological and sensory evaluations. FR3, FR6, IN3 e IN6 showed no difference from the control to yield. Hardness values increased in OF6, WF3 and WF6 and it was similar to control. WF6 was the lowest score for the overall acceptance. Higher yield and hardness were found with the addition of insoluble fibers at 6% level. The TBARS values were not influenced by the addition of dietary fibers in low-fat beef burger. Inulin at 6% (IN6) level showed the highest score for all the sensory...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Dietary fiber; Acceptability; Fat substitute; TPA; Inulin.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612018000300522
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Variabilidade espacial da textura do solo em área de terra preta arqueológica sob diferentes usos na Região Sul do Amazonas Sci. Agrar.Paran. / SAP
Brito Filho, Elilson Gomes de; Mantovanelli, Bruno Campos; Brito, Wildson Benedito Mendes; Silva, Julimar Fonseca da; Campos, Milton César Costa; da Cunha, José Maurício.
O bioma amazônico possui uma vasta biodiversidade, com solos em sua maioria de baixa fertilidade, porém com algumas manchas denominadas de terras pretas arqueológicas (TPA), onde esses solos apresentam, alta fertilidade natural e potencial físico em relação aos solos adjacentes. O objetivo deste trabalho foi avaliar a variabilidade espacial da textura em áreas de terras pretas arqueológica sob diferentes usos na região sul do Amazonas. O estudo foi realizado no município de Apuí, sendo que na área de estudo, foi estabelecido um grid amostral de 88 por 64 m, e os solos foram amostrados nos pontos de cruzamento da malha, com intervalos regulares de 8 m, totalizando 88 pontos amostrais. Foram coletadas amostras de solos na profundidade de 0,0-0,5 m. A análise...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Geoestatística; TPA; Granulometria..
Ano: 2018 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/17779
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