Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical characterization and mineral levels in the fruits of blackberry cultivars grown in a tropical climate at an elevation - doi: 10.4025/actasciagron.v35i2.16630 Agronomy
Guedes, Mayara Neves Santos; Universidade Federal de Lavras - UFLA; Abreu, Celeste Maria Patto de; Universidade Federal de Lavras; Maro, Luana Aparecida Castilho; Universidade Federal de Lavras; Pio, Rafael; Universidade Federal de Lavras; Abreu, José Renato de; Universidade Federal de Lavras; Oliveira, João Otávio de; Universidade Federal de Lavras.
Sensorial attributes such as color, texture, acidity and nutritional composition are essential quality components for blackberry (Rubus spp.). The mineral content and quality of fruits of different blackberry cultivars produced in Lavras, Southern Minas Gerais, in a tropical climate at an elevation (Cwb, according to Köppen) were analyzed. The analyzed minerals were phosphorus (P), potassium (K), calcium (Ca), magnesium (Mg), zinc (Zn), manganese (Mn), copper (Cu) and iron (Fe). Additionally, chemical characteristics, the total acidity (citric acid), pH, soluble solids (°Brix) and vitamin C (ascorbic acid) level, and sensory characteristics, color (L*a*b) and firmness (N) were also evaluated. According to the results, the Choctaw and Xavante blackberry...
Palavras-chave: 5.07.01.02-9 Rubus spp.; Micronutrients; Macronutrients; Vitamin C Química Física Físico-Química e Bioquímica dos Alim. e das Mat.-Primas Alimentares.
Ano: 2013 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/article/view/16630
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional