Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Meat quality from four genetic groups of bulls slaughtered at 14 months old - doi: 10.4025/actascianimsci.v34i4.14728 Animal Sciences
Ito, Roberto Haruyoshi; Universidade Estadual de Maringá; Valero, Maribel Velandio; Universidade Estadual de Maringá; Prado, Rodolpho Martin; Universidade Estadual de Maringá; Rivaroli, Dayane Cristina; Universidade Estadual de Maringá; Perotto, Daniel; Polo Regional de Pesquisa Agropecuária de Curitiba; Prado, Ivanor Nunes do; Universidade Estadual de Maringá.
Carcass characteristics and chemical composition of Longissimus muscle of 32 young bulls from four genetic groups slaughtered at 14 months old were evaluated. Experimental design was completely randomized and distributed into four genetics groups: 1. Caracu (CAR); 2. Canchin (CAN); 3. Charolais vs. Caracu (CHC) and 4. Aberdeen Angus vs. Canchin (AAC). Carcass dressing and carcass conformation were lower for CAR than CAN, CHC and AAC genetic groups. No difference has been reported with regard to moisture, ash, crude protein, total lipids and total cholesterol among four genetics groups. The genetic groups influence fatty acid profile on Longissimus muscle in bulls. Cattle with zebu genes had the highest rates in unsaturated fatty acids, saturated fatty...
Tipo: Pesquisa de campo Palavras-chave: Zootecnia Produção Animal crossbreed; Production systems; Total cholesterol; Total lipids.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/14728
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional