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CASTRO, R. de; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; LUCAS, C.; SILVA, J. R. da. |
The variety Cabemet Sauvignon has revealed in the São Francisco Valley (9°02' S; 40°11' W) a high potential of quality, but with some limitations on its adaptation to this "terroir". The rootstocks with effective aftinity are yet unknown and the material with many virus infections makes difficult its culture, particularly in terms ofyield, which generally is very low. With the objective to maximize the behaviour ofthis variety in this terroir, a field trial was installed in Vinibrasil - Vinhos do Brasil, SA to compare the relations "variety x rootstock", with 5 clones (15, 169, 191,337 and 685) combined with 6 rootstocks (IAC-313, IAC-572, 1103-P, 420-A, 101-14 e S04). After seven harvests (two per year) consistent differences in yield were observed,... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Porta-enxerto.; Uva; Clima.; Grapes. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/903578 |
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CASTRO, R.; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; GOMES, C.. |
A casta Cabernet Sauvignon tem revelado no Vale do São Francisco elevado potencial de qualidade, mas com algumas limitações de adaptação a este terroir. O desconhecimento de porta-enxertos com eficaz afinidade funcional e a irregularidade no abrolhamento tem dificultado a sua cultura. Estão em curso na Vinibrasil trabalhos experimentais envolvendo, por um lado cinco clones desta casta (15, 169, 191, 337 e 685), combinados com seis porta-enxertos (IAC 313, IAC 572, 1103 P, 420 A, 101-14 e SO4) e por outro, sete modalidades de aplicação de ?cianamida hidrogenada? (Dormex®) para indução do abrolhamento. Os primeiros resultados sugerem já combinações ora promissoras (ex: clone 15/SO4), ora desastrosas (várias). Os trabalhos desenvolvidos permitem concluir que... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Cabernet Sauvignon; Propagação; Porta-enxerto; Região de clima semi-árido; Cianamida hidrogenada; Clonagem; Uva; Viticultura. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/542739 |
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CASTRO, R.; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; GOMES, C.. |
A casta Cabernet Sauvignon tem revelado no Vale do São Francisco elevado potencial de qualidade, mas com algumas limitações de adaptação a este ?terroir?. O desconhecimento de porta-enxertos com eficaz afinidade funcional e a irregularidade no abrolhamento tem dificultado a sua cultura. Estão em curso na Vinibrasil trabalhos experimentais envolvendo, por um lado cinco clones desta casta (15, 169, 191, 337 e 685), combinados com seis porta-enxertos (IAC 313, IAC 572, 1103 P, 420 A, 101-14 e SO4) e por outro, sete modalidades de aplicação de ?cianamida hidrogenada? (Dormex®) para indução do abrolhamento. Os primeiros resultados sugerem já combinações ora promissoras (ex: clone 15/SO4), ora desastrosas (várias). Os trabalhos desenvolvidos permitem concluir... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Videira; Clima semi-árido; Tropical; Cabernet Sauvignon; Porta-enxerto; Cianamida hidrogenada; Brasil.; Variedade.; Uva; Clones.. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/160456 |
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AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SILVA, J. M. R. da; CASTRO, R.. |
Wine grape cultivars (Vitis vinifera L.) used in the tropics require special management techniques to regulate the production and to obtain grapes with adequate quality level. The use of chemicals to help in overcoming dormancy and to promote uniform budburst is a wide-spread practice in warm climates regions. In temperate countries grow fruit crops require exposure to chilling to overcome the dormant period of the buds (Erez et al., 2008), that does not happen in tropical conditions. The aim of this work was to evaluate the effects of the application, painted or sprayed, and the concentration of hydrogen cyanamide on the vegetative and yield performances of Cabernet Sauvignon grapevines in the conditions of soil and climate of the San Francisco Valley,... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Cabernet Souvignon; Região tropical do Brasil; Vinho; Viticultura. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1060026 |
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