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Bioaccessibility of contaminants of emerging concern in raw and cooked commercial seafood species: insights for food safety risk assessment. Repositório Alice
ALVES, R. N.; MAULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; FERNANDEZ-TEJEDOR, M.; RAMBLA-ALEGRE, M.; CAMPÀS, M.; REVERTÉ, L.; DIOGÈNE, J.; TEDIOSIE, A.; KWADIJK, C. J. A. F.; KOTTERMAN, M.; VAN DEN HEUVEL, F. H. M.; ROBBENS, J.; CUNHA, S.; FERNANDES, J. O.; RASMUSSEN, R. R.; SLOTH, J. J.; ALVAREZ-MUÑOZ, D.; RODRÍGUEZ-MOZAZ, S.; AZNAR-ALEMANY, Ò.; ELJARRAT, E.; BARCELÓ, D.; MANITA, D.; BRAGA, A. C.; FOGACA, F. H. dos S.; COSTA, P. R.; MARQUES, A..
bitstream/item/166552/1/SEAFOOD-pag14.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Frutos do mar; Segurança alimentar.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1079414
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In vitro bioaccessibility of the marine biotoxin okadaic acid and Dinophysistoxin-2 in steamed and raw shellfish. Repositório Alice
MANITA, D.; ALVES, R.; BRAGA, A. C.; FOGACA, F. H. dos S.; MARQUES, A.; COSTA, P. R..
2016
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Crustáceos; Ácido okadaico; Alimento.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1065608
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Níveis de fibra em detergente neutro em dietas para equinos. Repositório Alice
BRAGA, A. C.; ARAÚJO, K. V.; LEITE, G. G.; MASCARENHAS, A. G..
Objetivou-se nesta pesquisa avaliar os efeitos de dois níveis de fibra em detergente neutro (FDN) da dieta (25e 35%), provenientes de duas proporções de volumoso/concentrado (50:50 e 60:40), sobre a digestibilidade dos nutrientes,o pH fecal e os parâmetros sangüíneos de lactato, glicose, uréia, creatinina e fosfatase alcalina, visando estabelecer os níveis mínimos e seguros de fibra em dietas para eqüinos. Utilizaram-se cinco eqüinos sem raça definida, com 6 a 8 anos de idade epeso médio de 300 kg, alojados em gaiolas próprias para estudos de metabolismo. Os animais foram distribuídos em delineamento de quadrado latino 5 × 5, composto de cinco tratamentos (dois níveis de FDN, 25 e 35%, duas relações volumoso:concentrado,50:50 e 60:40, e uma dieta controle,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Eqüino; Alimentação; Fibra; Digestibilidade; Lactato; Glicose; Equine; Food; Fiber; Digestibility; Lactate; Glucose.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/962457
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Optimized feed planning for a grazing horse production systems. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. E. G. de; SOARES, J. B.; BARIONI, L. G.; LEITE, G. G.; BRAGA, A. C.; MENEZES, M. E..
The objective of this study was to develop an economically optimal plan for pasture production and supplementary feeding of horses. The plan was based on the optimization of a multiperiodic linear programming model with the objective of minimizing overall feeding costs, subject to the nutritional constraints of each horse category. The model encompasses a period of one year, from January to December, divided in bimonthly periods. Technical coefficients varied among periods based on local information regarding productivity of the forage crops, taking into account the local climatic conditions and seasonality of production. Literature data on feed nutritional value (crude protein and digestible energy), dry matter intake and nutritional requirements of the...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Balanceamento de dieta; Modelagem; Programação linear; Ration balancing; Modeling; Linear programming.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/867233
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