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Avaliação da transmissão de dados de temperatura no sistema 1-wireTM REA
Steidle Neto,Antonio J.; Baêta,Fernando C.; Martins,José H.; Zolnier,Sérgio; Monteiro,Paulo M. B..
A necessidade de sistemas de monitoramento automático versáteis e de baixo custo que possam auxiliar o produtor agrícola na otimização dos processos produtivos, é evidente. Este trabalho foi realizado com o objetivo de pesquisar as limitações e as potencialidades de aplicação do sistema 1-wireTM na transmissão de dados de temperatura em instalações agrícolas. O sistema 1-wireTM é uma rede de transmissão de dados que possibilita a comunicação digital entre um computador e dispositivos da série 1-wireTM, tais como os sensores de temperatura DS1820. A transmissão de dados de temperatura nesse sistema foi avaliada em função do tipo dos condutores e do número de sensores DS1820. Com base nos resultados, concluiu-se que o aumento do número de sensores de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sistemas de aquisição de dados; Sensores de temperatura; Instalações agrícolas.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162005000100004
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Evaluation of a simplified model for estimating energy balance in broilers production housing AGRIAMBI
Silva,Mariano P.; Baêta,Fernando C.; Tinôco,Ilda F. F.; Zolnier,Sérgio; Ribeiro,Aristides.
The simulation of poultry house thermal behavior with and without Adiabatic Evaporative Cooling (SRAE) allows the decision makers to evaluate the economical feasibility and the installation costs of a poultry production business. The first step in this research investigation was test the thermal behavior model developed by Gates et al. (1995) for broiler houses in the United States based on the hypothesis that this model, using climatized sheds, as proposed by the authors, could be used under Brazilian conditions. The model is suitable for the proposed objective in the form proposed by Gates et al. (1995) for poultry houses with an elevated mass air flow rate (120.8 kg air s-1 or higher). A correction factor referring to a series of heat sources not...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mathematical models; Chicken production; Evaporative cooling.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662007000500014
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Thermal comfort temperature update for broiler chickens up to 21 days of age REA
Cassuce,Déborah C.; Tinôco,Ilda de F. F.; Baêta,Fernando C.; Zolnier,Sérgio; Cecon,Paulo R.; Vieira,Maria de F. A..
Due to changes in genetics and nutrition, as well as in acclimatization of broiler chickens to the Brazilian climate, temperature values currently accepted as optimal may be outdated. The objective of this research was to update the environment temperatures that characterize the thermal comfort for broilers chickens from one to 21 days of age, under Brazilian production conditions. This research was conducted with 600 COBB birds, which were distributed in five growth chambers maintained at different temperatures during the first three weeks of age. During the experimental period, temperature values were progressively reduced, consisting in five treatments: T2724/21, T30/27/24, T33/30/27, T36/33/30 and T39/36/33. It was observed that the birds maintained in...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Thermal stress; Aviculture; Performance.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162013000100004
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