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Influence of subcutaneous fat thickness on the carcass characteristics and meat quality of beef cattle Ciência Rural
Boito,Bruna; Kuss,Fernando; Menezes,Luis Fernando Glasenapp de; Lisbinski,Eduardo; Paris,Micheli de; Cullmann,Jacson Rodrigo.
ABSTRACT: The objective of this research was to examine the effect of subcutaneous fat thickness (SFT) on carcass characteristics and meat quality in 24-month-old British and crossbred British steers finished in feedlot systems. It was assessed using meta-analysis performed on data that was extracted from 46 published studies and comprising a total of 2,695 experimental units. We found that SFT was influenced by and increased linearly with hot carcass weights (HCWs) and cold carcass weights (CCWs) and their yields; moreover, the bone fraction decreased whereas the muscle and fat fractions increased with higher levels of SFT. No significant differences were detected in meat quality variables. Thus, SFT appeared to have a direct influence on HCW, CCW, and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Meta-analysis; Adipose tissue; Animal production; Feedlot; Meat quality.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000100651
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Quantitative carcass traits of Holstein calves, finished in different systems and slaughter weights Ciência Rural
Paris,Wagner; Santos,Priscila Vincenzi dos; Menezes,Luis Fernando Glasenapp de; Kuss,Fernando; Silveira,Magali Floriano da; Boito,Bruna; Venturini,Tiago; Stanqueviski,Fernanda.
O objetivo deste experimento foi avaliar as características da carcaça de bezerros holandeses terminados em confinamento ou em pastagem com suplementação e abatidos com diferentes pesos de abate. Os animais confinados foram alimentados com volumoso e concentrado comercial, na proporção de 40:60, sendo a silagem de milho utilizada como volumoso. O delineamento experimental foi o inteiramente casualizado, em arranjo fatorial 2x4 (dois sistemas de terminação x quatro pesos de abate). Os animais foram abatidos à medida que atingiam os pesos de abate pré-determinados (140, 180, 220 e 260kg). O sistema de acabamento não teve influência sobre o peso e rendimento de carcaça quente e fria e as perdas de carcaça, mas os animais confinados apresentaram maior...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Conformation; Carcass yield fat thickness veal.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015000300505
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