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MACEDO, A. de; REBOUÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; GOIS, G. C.; NUNES, T. C. M. D.. |
Objetivou-se avaliar o consumo de água ofertado por bebedouros e provenientes das dietas via cocho em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. Foram utilizados 32 cordeiros sem padrão de racial definido, com idade média de seis meses e peso corporal inicial médio de 17,61±2,63 kg, distribuídos em um delineamento inteiramente casualizado recebendo silagens de 4 forrageiras (erva-sal, capim buffel, gliricídia e pornunça) e 8 repetições. O experimento teve duração de 59 dias. As dietas foram fornecidas, às 9h30 e 15h30, ajustando-se a quantidade oferecida de forma a permitir sobras de 10%, sendo estas coletadas diariamente para determinação de matéria seca (MS), matéria mineral (MM), proteína bruta (PB), extrato etéreo... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Pornunça; Erva sal; Consumo de água; Nutrição animal; Produção animal; Ovino; Silagem; Gliricidia; Sheep; Animal nutrition. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1086842 |
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RODRIGUES, T. C. G. de C.; FREITAS, P. M.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PIRES, A. J. V.; AYRES, M. C. C.; CARVALHO, L. M. de; SOUZA, J. G.; CARVALHO, G. G. P. de. |
The aim of this study was to evaluate the effects of urea as an additive in the ensiling of pearl millet on the intake, feeding behavior, and metabolic parameters of feedlot-finished lambs. Thirty-two uncastrated, mixed-breed male lambs were used in the experiment. Diets were composed of pearl millet silage enriched with 0, 2, 4, or 6% urea plus a concentrate containing ground corn, soybean meal, and a mineral mixture. The treatments did not affect feed intake (P > 0.05) but influenced (P < 0.05) eating time (in min/day, in min/kg of dry matter (DM), and in min/kg of neutral detergent fiber (NDF)) and chewing time in min/kg of DM. Eating efficiency (in gDM/h and in g NDFap/h) responded linearly (P < 0.05) to the increasing urea levels in the... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Eficiência alimentar; Níveis de uréia; Cordeiro; Nutrição Animal; Milheto; Uréia; Confinamento; Lambs. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114766 |
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CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S.. |
This study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Silagem de milheto; Qualidade da carne; Cortes comerciais; Composição centesimal; Silagem; Uréia; Carcaça; Cordeiro; Ovino; Ácido Graxo; Fatty acids; Proximate composition; Sheep. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1146919 |
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CAVALI, J.; COUTO, V. R. M.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L.; VALENTIM, J. F.; VALENTE, E. E.; OLIVEIRA, I. M.; FERREIRA, E.; CARVALHO, G. G. P. de; CODOGNOTO, L. C.. |
Arachis pintoi, commonly known as forage peanut, is a leguminous plant with good forage yield and nutritional quality adapted to the Brazilian environmental conditions and used in grass/legume pastures or preserved as silage or hay. In this study, we evaluated the nutritional value and dry matter losses of silages produced with different proportions of forage peanutcv. BRS Mandobi and elephant grass. Five levels of substitution of elephant grass (0, 25, 50, 75, and 100%, fresh matter basis) for the legume were tested in a completely randomized design with four replicates. The fiber components of the silages, except lignin, decreased with higher levels of forage peanut. Crude protein content and in vitro dry matter digestibility presented maximum values of... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Cacahuetes forrajeros; Pastizales; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Estatus nutricional; Pastagem; Valor Nutritivo; Leguminosa Forrageira; Gramínea Forrageira; Capim Elefante; Pennisetum Purpureum; Grazing; Forage legumes; Forage grasses; Nutritional status. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1108584 |
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CAVALI, J.; COUTO, V. R. M.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L.; VALENTIM, J. F.; VALENTE, E. E.; OLIVEIRA, I. M.; FERREIRA, E.; CARVALHO, G. G. P. de; CODOGNOTO, L. C.. |
Arachis pintoi, commonly known as forage peanut, is a leguminous plant with good forage yield and nutritional quality adapted to the Brazilian environmental conditions and used in grass/legume pastures or preserved as silage or hay. In this study, we evaluated the nutritional value and dry matter losses of silages produced with different proportions of forage peanutcv. BRS Mandobi and elephant grass. Five levels of substitution of elephant grass (0, 25, 50, 75, and 100%, fresh matter basis) for the legume were tested in a completely randomized design with four replicates. The fiber components of the silages, except lignin, decreased with higher levels of forage peanut. Crude protein content and in vitro dry matter digestibility presented maximum values of... |
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Cacahuetes forrajeros; Pastizales; Estatus nutricional.; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Pastagem; Valor Nutritivo; Leguminosa Forrageira; Gramínea Forrageira; Capim Elefante; Pennisetum Purpureum.; Nutritional status.; Grazing; Forage legumes; Forage grasses. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1108584 |
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FREITAS, P. M. D. de; RODRIGUES, T. C. G. de C.; CARVALHO, G. G. P. de; PIRES, A. J. V.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; CORREIA, G. S.; NASCIMENTO, C. de O.. |
Objetivou-se avaliar as perdas na ensilagem de milheto com níveis de ureia em duas densidades de compactação. O experimento foi conduzido na Embrapa Semiárido, Petrolina-PE. O delineamento experimental utilizado foi inteiramente casualizado, com cinco repetições, em esquema fatorial 2 × 4, composto de duas densidades de compactação e quatro níveis de ureia (0, 2, 4 e 6% na base da matéria seca). Foram confeccionados 20 minisilos com densidade de compactação de 600 kg/m³ e 20 minisilos com densidade de compactação de 800 kg/m³. Com o milheto picado foi feita a aplicação da ureia manualmente e sem diluição em água. Nos minisilos as perdas sob as formas de gases, efluentes e matéria seca, foram quantificadas por diferença de pesos.Os dados obtidos foram... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: ZOOTEC; Aditivos químicos; Amonização; Efluentes; Ensilagem de milheto.; Produção animal; Animal production; Gases.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1064891 |
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AZEVEDO, J. A. G.; PINA, D. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; OLIVEIRA, A. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; SOUZA, N. K. de P.. |
Objetivando desenvolver e validar modelos de predição do fracionamento de carboidratos da cana-de-açúcar com base em componentes fibrosos, foram realizadas determinações em triplicata da fibra em detergente neutro (FDN), lignina (LIG), fração A+B1, B2 e C dos carboidratos de 15 variedades de cana-de-açúcar (Saccharum spp.), colhidas aos 426, 487 e 549 dias apÓs para compor um banco de dados para ser utilizado no desenvolvimento e validação de equações de predição das frações dos carboidratos. As equações desenvolvidas foram para A+B1 = 101,21052- 1,06067FDN (R2 = 99,13) e para fração C = -16,51672 +O,34406FDN +1,2103L1g (R2 = 99,55). A fração B2 foi obtida por diferença 100- (A+B1+C). Com base nos valores de P observados, pode-se inferir que todas as... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Cana-de-açúcar; Equação de predição.; Carboidrato; Fracionamento.. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/159387 |
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