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Consumo de água em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. Repositório Alice
MACEDO, A. de; REBOUÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; GOIS, G. C.; NUNES, T. C. M. D..
Objetivou-se avaliar o consumo de água ofertado por bebedouros e provenientes das dietas via cocho em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. Foram utilizados 32 cordeiros sem padrão de racial definido, com idade média de seis meses e peso corporal inicial médio de 17,61±2,63 kg, distribuídos em um delineamento inteiramente casualizado recebendo silagens de 4 forrageiras (erva-sal, capim buffel, gliricídia e pornunça) e 8 repetições. O experimento teve duração de 59 dias. As dietas foram fornecidas, às 9h30 e 15h30, ajustando-se a quantidade oferecida de forma a permitir sobras de 10%, sendo estas coletadas diariamente para determinação de matéria seca (MS), matéria mineral (MM), proteína bruta (PB), extrato etéreo...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Pornunça; Erva sal; Consumo de água; Nutrição animal; Produção animal; Ovino; Silagem; Gliricidia; Sheep; Animal nutrition.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1086842
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Crude glycerin combined with sugar cane silage in lamb diets. Repositório Alice
OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CARVALHO, G. G. P. de; SILVA, C. F. P. G. da; CABRAL, Í. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; REIS, L. G. dos; ALMEIDA, F. M. de; SOUZA, L. L..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Alternative food; By-product; Nutritional value; Roughage.; Glycerol..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1035502
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Effects of ammoniated pearl millet silage on intake, feeding behavior, and blood metabolites in feedlot lambs. Repositório Alice
RODRIGUES, T. C. G. de C.; FREITAS, P. M.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PIRES, A. J. V.; AYRES, M. C. C.; CARVALHO, L. M. de; SOUZA, J. G.; CARVALHO, G. G. P. de.
The aim of this study was to evaluate the effects of urea as an additive in the ensiling of pearl millet on the intake, feeding behavior, and metabolic parameters of feedlot-finished lambs. Thirty-two uncastrated, mixed-breed male lambs were used in the experiment. Diets were composed of pearl millet silage enriched with 0, 2, 4, or 6% urea plus a concentrate containing ground corn, soybean meal, and a mineral mixture. The treatments did not affect feed intake (P > 0.05) but influenced (P < 0.05) eating time (in min/day, in min/kg of dry matter (DM), and in min/kg of neutral detergent fiber (NDF)) and chewing time in min/kg of DM. Eating efficiency (in gDM/h and in g NDFap/h) responded linearly (P < 0.05) to the increasing urea levels in the...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Eficiência alimentar; Níveis de uréia; Cordeiro; Nutrição Animal; Milheto; Uréia; Confinamento; Lambs.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114766
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Effects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs. Repositório Alice
CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S..
This study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Silagem de milheto; Qualidade da carne; Cortes comerciais; Composição centesimal; Silagem; Uréia; Carcaça; Cordeiro; Ovino; Ácido Graxo; Fatty acids; Proximate composition; Sheep.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1146919
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Feeding behavior of lambs fed diets containing old man saltbush hay. Repositório Alice
MORENO, G. M. B.; BORBA, H.; ARAUJO, G. G. L. de; CIRNE, L. G. A.; BOAVENTURA NETO, O.; MORAES, S. A. de; CARVALHO, G. G. P. de; LIMA JÚNIOR, D. M. de; PINA, D. dos S..
This study evaluated the behavior and performance of lambs fed diets containing increasing levels of old man saltbush hay plus concentrate.
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Feno de erva-sal; Alimentos alternativos; Etologia; Eficiência alimentar; Borrego; Eficiência de ruminação; Ovelha; Nutrição Animal; Mastigação; Ganho de Peso; Confinamento; Feedlots; Sheep; Weight gain.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1147235
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Nutritional value of forage peanut (Arachis Pintoi cv. BRS Mandobi) and elephant grass silages. Repositório Alice
CAVALI, J.; COUTO, V. R. M.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L.; VALENTIM, J. F.; VALENTE, E. E.; OLIVEIRA, I. M.; FERREIRA, E.; CARVALHO, G. G. P. de; CODOGNOTO, L. C..
Arachis pintoi, commonly known as forage peanut, is a leguminous plant with good forage yield and nutritional quality adapted to the Brazilian environmental conditions and used in grass/legume pastures or preserved as silage or hay. In this study, we evaluated the nutritional value and dry matter losses of silages produced with different proportions of forage peanutcv. BRS Mandobi and elephant grass. Five levels of substitution of elephant grass (0, 25, 50, 75, and 100%, fresh matter basis) for the legume were tested in a completely randomized design with four replicates. The fiber components of the silages, except lignin, decreased with higher levels of forage peanut. Crude protein content and in vitro dry matter digestibility presented maximum values of...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Cacahuetes forrajeros; Pastizales; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Estatus nutricional; Pastagem; Valor Nutritivo; Leguminosa Forrageira; Gramínea Forrageira; Capim Elefante; Pennisetum Purpureum; Grazing; Forage legumes; Forage grasses; Nutritional status.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1108584
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Nutritional value of forage peanut (Arachis Pintoi cv. BRS Mandobi) and elephant grass silages. Infoteca-e
CAVALI, J.; COUTO, V. R. M.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L.; VALENTIM, J. F.; VALENTE, E. E.; OLIVEIRA, I. M.; FERREIRA, E.; CARVALHO, G. G. P. de; CODOGNOTO, L. C..
Arachis pintoi, commonly known as forage peanut, is a leguminous plant with good forage yield and nutritional quality adapted to the Brazilian environmental conditions and used in grass/legume pastures or preserved as silage or hay. In this study, we evaluated the nutritional value and dry matter losses of silages produced with different proportions of forage peanutcv. BRS Mandobi and elephant grass. Five levels of substitution of elephant grass (0, 25, 50, 75, and 100%, fresh matter basis) for the legume were tested in a completely randomized design with four replicates. The fiber components of the silages, except lignin, decreased with higher levels of forage peanut. Crude protein content and in vitro dry matter digestibility presented maximum values of...
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Cacahuetes forrajeros; Pastizales; Estatus nutricional.; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Pastagem; Valor Nutritivo; Leguminosa Forrageira; Gramínea Forrageira; Capim Elefante; Pennisetum Purpureum.; Nutritional status.; Grazing; Forage legumes; Forage grasses.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1108584
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Perdas na ensilagem de milheto amonizada com diferentes densidades de compactação. Repositório Alice
FREITAS, P. M. D. de; RODRIGUES, T. C. G. de C.; CARVALHO, G. G. P. de; PIRES, A. J. V.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; CORREIA, G. S.; NASCIMENTO, C. de O..
Objetivou-se avaliar as perdas na ensilagem de milheto com níveis de ureia em duas densidades de compactação. O experimento foi conduzido na Embrapa Semiárido, Petrolina-PE. O delineamento experimental utilizado foi inteiramente casualizado, com cinco repetições, em esquema fatorial 2 × 4, composto de duas densidades de compactação e quatro níveis de ureia (0, 2, 4 e 6% na base da matéria seca). Foram confeccionados 20 minisilos com densidade de compactação de 600 kg/m³ e 20 minisilos com densidade de compactação de 800 kg/m³. Com o milheto picado foi feita a aplicação da ureia manualmente e sem diluição em água. Nos minisilos as perdas sob as formas de gases, efluentes e matéria seca, foram quantificadas por diferença de pesos.Os dados obtidos foram...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: ZOOTEC; Aditivos químicos; Amonização; Efluentes; Ensilagem de milheto.; Produção animal; Animal production; Gases..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1064891
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Predição do fracionamento de carboidratos da cana-de-açúcar com base em componentes fibrosos. Repositório Alice
AZEVEDO, J. A. G.; PINA, D. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; OLIVEIRA, A. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; SOUZA, N. K. de P..
Objetivando desenvolver e validar modelos de predição do fracionamento de carboidratos da cana-de-açúcar com base em componentes fibrosos, foram realizadas determinações em triplicata da fibra em detergente neutro (FDN), lignina (LIG), fração A+B1, B2 e C dos carboidratos de 15 variedades de cana-de-açúcar (Saccharum spp.), colhidas aos 426, 487 e 549 dias apÓs para compor um banco de dados para ser utilizado no desenvolvimento e validação de equações de predição das frações dos carboidratos. As equações desenvolvidas foram para A+B1 = 101,21052- 1,06067FDN (R2 = 99,13) e para fração C = -16,51672 +O,34406FDN +1,2103L1g (R2 = 99,55). A fração B2 foi obtida por diferença 100- (A+B1+C). Com base nos valores de P observados, pode-se inferir que todas as...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Cana-de-açúcar; Equação de predição.; Carboidrato; Fracionamento..
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/159387
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