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MELLO, P. L.; RIBOLI, D. F. M.; PINHEIRO, L.; MARTINS, L. de A.; BRITO, M. A. V. P. e; CUNHA, M. de L. R. de S. da. |
Abstract: Epidemiological studies have identified Staphylococcus aureus as the most common agent involved in food poisoning. However, current research highlights the importance of toxigenic coagulase-negative staphylococci (CoNS) isolated from food. The aim of this study was to characterize Staphylococcus spp. isolated from cows with bovine subclinical mastitis regarding the presence of genes responsible for the production of staphylococcal enterotoxins and of the tst-1 gene encoding toxic shock syndrome toxin 1, and to determine the clonal profile of the isolates carrying any of the genes studied. A total of 181 strains isolated in different Brazilian states, including the South, Southeast, and Northeast regions, were analyzed. The sea gene was the most... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Staphylococcal enterotoxin; Bovine mammary gland; Brazilian States; Clonal profile.; Mastitis; Pulsed-field gel electrophoresis.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1063920 |
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ZAFALON, L. F.; CUNHA, M. de L. R. de S. da; RIBOLI, D. F. M.; PILON, L. E.. |
Staphylococcus coagulase-negativos (SCN) são os principais micro-organismos responsáveis pela mastite ovina e o tratamento ao final da lactação pode ser usado como método de controle contra a doença. Porém, o longo período seco apresentado pelas ovelhas em alguns sistemas de criação pode prejudicar os efeitos positivos do tratamento antimicrobiano. Os objetivos deste trabalho foram identificar as principais espécies de SCN na etiologia da mastite ovina antes e após o tratamento ao final da lactação das ovelhas, bem como investigar a persistência das espécies mais prevalentes na glândula mamária na lactação seguinte. Sessenta ovelhas foram divididas em dois grupos experimentais, um deles formado por animais sem tratamento antimicrobiano, enquanto o outro... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Leite ovino; Bacteriologia; Glândula Mamaria. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1080235 |
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