|
|
|
|
|
Coimbra,E.C.; Gomes,F.B.; Campos,J.F.; D’arc,M.; Carvalho,J.C.; Mariz,F.C.; Jesus,A.L.S.; Stocco,R.C.; Beçak,W.; Freitas,A.C.. |
Human papillomavirus (HPV) infection is the most common sexually transmitted disease in the world and is related to the etiology of cervical cancer. The most common high-risk HPV types are 16 and 18; however, the second most prevalent type in the Midwestern region of Brazil is HPV-33. New vaccine strategies against HPV have shown that virus-like particles (VLP) of the major capsid protein (L1) induce efficient production of antibodies, which confer protection against the same viral type. The methylotrophic yeast Pichia pastoris is an efficient and inexpensive expression system for the production of high levels of heterologous proteins stably using a wild-type gene in combination with an integrative vector. It was recently demonstrated that P. pastoris can... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Human papillomavirus; Cervical cancer; Pichia pastoris; L1. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2011001200003 |
| |
|
|
Barbosa,H.C.A.; Vieira,A.A.; Almeida,F.Q.; Teixeira,Z.S.; Souza,R.M.; Campos,J.F.. |
O trabalho objetivou avaliar quatro níveis de restrição alimentar (RA) (0, 5, 10 e 15%) e dois níveis de energia líquida (EL) na dieta (2.083 e 2.252kcal EL/kg de ração) sobre as características de carcaça de suínos na fase de terminação. Foram utilizados 48 suínos Dalland, 24 machos castrados e 24 fêmeas, distribuídos em delineamento experimental de blocos ao acaso em arranjo fatorial 4´ 2´ 2 (nível de restrição x nível de energia ´ sexo). Foram avaliados: peso da carcaça quente, comprimento da carcaça, espessura média do toucinho, rendimentos da carcaça e de cortes e relação carne:gordura na carcaça. Os resultados mostraram melhora na qualidade da carcaça, considerando-se a redução na espessura de toucinho (Y= 2,587 - 0,0186RA) e o aumento no peso (Y=... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Energia líquida; Rendimento da carcaça; Qualidade da carcaça. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352003000500015 |
| |
|
|
|