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Adição de gordura à dieta de bovinos de leite submetidos à transferência de embriões. Infoteca-e
PEGORARO, L. M. C.; COSCIONI, A. C.; PIMENTEL, C. A.; FISCHER, V.; SANTOS, J. E. P.; STUMPF JÚNIOR, W..
bitstream/item/43881/1/boletim-17.pdf
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Raça Jersey; Qualidade embrionária.; Dieta; Gordura; Gado Leiteiro; Nutrição; Superovulação..
Ano: 2005 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/744973
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Análises de composição e estabilidade do leite ao álcool. Repositório Alice
ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite Instável; Leite Instável e Não Ácido; LINA; Teste do Álcool; Leite Ácido; Leite; Qualidade; Produção Leiteira.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902165
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Calves fed with milk from cows receiving plant extracts improved redox status. Repositório Alice
PARIS, M. DE; STIVANIN, S. C. B.; KLEIN, C. P.; VIZZOTTO, E. F.; PASSOS, L. T.; ANGELO, I. D. V.; ZANELA, M. B.; STONE, V.; MATTÉ, C.; HEISLER, G.; FISCHER, V..
The objective of this study was to evaluate the biomarkers of the redox state of pre-weaned Jersey dairy calves that consumed milk from cows supplemented with green tea (Camellia sinensis) or oregano extracts (Origanum vulgare). A completely randomized design was used with repeated measures in time. From their birth to 60 days of life, 8, 8 and 7 calves received milk from cows fed on a basal diet without addition of plant extracts (CON), with addition of 10.0 g of oregano extract (OE) per day and with 5.0 g of green tea extract (GT) per day, respectively. On days 1, 30, and 60 after birth redox state biomarkers were evaluated. Body weight was eval-uated every two weeks, rectal temperature and fecal score were accessed every two days and concentrate intake...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Gado Jersey; Bezerro; Chá Verde; Orégano; Antioxidante.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127380
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Comparação das frações protéicas e estabilidade do leite no teste do álcool de vacas recebendo dieta com restrição alimentar. Repositório Alice
RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; EGITO, A. S. do; FISCHER, V.; BARROS, L.; ZANELA, M. B.; SEDREZ, F. da S.; MEZOMO, R.; SANTOS, C. da S. dos.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite Bovino; Leite Instável; Leite Instável e Não Ácido; LINA; Teste do Álcool; Estabilidade.; Leite; Nutrição Animal..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902218
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Comparação das frações protéicas no leite instável e no leite normal de vacas suplementadas com bicarbonato e citrato de sódio. Repositório Alice
BARBOSA, R. S.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF, M. T.; KOLLING, G. J.; EGITO, A. S. do; FISCHER, V.; SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; BARROS, L.; SEDREZ, F. da S..
Seção de Posters.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite Bovino; Leite Instável; Leite Instável e Não Ácido; LINA; Citrato de Sódio; Estabilidade.; Bicarbonato de Sódio; Nutrição Animal..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902566
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Composição do leite normal e do LINA em rebanho jersey: resultados preliminares 2011. Repositório Alice
RIBEIRO, M. E. R.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; SANTOS, C. S. dos; PERIN, L.; FISCHER, V..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite instável; Leite Instável e Não Ácido; LINA; Leite; Gado Jersey.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902503
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Composição química do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite. Repositório Alice
KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; SANTOS, C. da S. dos; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Mastite Bovina; Leite Instável e Não Ácido; LINA.; Composição Química; Gado Jersey; Leite; Mamite; Gado Holandês..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902559
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Contagem de Células Somáticas e sua relação com a estabilidade do leite. Repositório Alice
KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; SANTOS, C. da S. dos; TAVARES, A. B.; ABREU, A. S. de.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/942465
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Different levels of supplied energy for lactating cows affect physicochemical attributes of milk. Repositório Alice
GABBI, A. M.; MCMANUS, C. M.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S.; MACHADO, S. C.; ZANELA, M. B.; BARBOSA, R. S.; FISCHER, V..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Feeding; Ethanol stability; Total digestible nutrients.; Factor analysis; Dairy cows; Milk composition..
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090204
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Effect of green tea and oregano extracts fed to preweaned Jersey calves on behavior and health status. Repositório Alice
HEISLER, G.; FISCHER, V.; PARIS, M. de; ANGELO, I. D. V.; PANAZZOLO, D. M.; ZANELA, M. B..
The aim of this study was to evaluate the effects of green tea (Camellia sinensis) and oregano (Origanum vulgare) extracts on behavior, weight gain, and health indicators of dairy calves from birth to 60 days of age. Twenty-one Jersey calves were distributed into three treatments: without additives (CON); green tea extract (GT): supply of 30 mg/kg of body weight/day; and oregano extract (OR): supply of 60 mg/kg of body weight/day. Observers registered animal?s behavior at 5-minute intervals from 8:00 to 16:00, three times a week, from day 1 to day 60 of life. The behavioral variables considered were time spent in standing, lying down, ruminating, frequency of visits to feeders, frequency of eating pasture and straw, as well as body weight gain, body...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Gado Jersey.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1122512
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Effect of green tea and oregano extracts fed to preweaned Jerseycalves on behavior and health status. Repositório Alice
HEISLER, G.; FISCHER, V.; PARIS, M. de; ANGELO, I. D. V.; PANAZZOLO, D. M.; ZANELA, M. B..
The aim of this study was to evaluate the effects of green tea (Camellia sinensis) and oregano (Origanumvulgare) extracts on behavior, weight gain, and health indicators of dairy calves from birth to 60 days ofage. Twenty-one Jersey calves were distributed into three treatments: without additives (CON); green teaextract (GT): supply of 30 mg/kg of body weight/day; and oregano extract (OR): supply of 60 mg/kg ofbody weight/day. Observers registered animal?s behavior at 5-minute intervals from 8:00 to 16:00, threetimes a week, from day 1 to day 60 of life. The behavioral variables considered were time spent instanding, lying down, ruminating, frequency of visits to feeders, frequency of eating pasture and straw, aswell as body weight gain, body temperature,...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Ruminante; Gado Jersey; Orégano; Chá Verde; Bezerro.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127379
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Elevated temperature-humidity index induces physiological, blood and milk alterations in Holstein cows in a more pronounced manner than in ½ and ¾ Holstein × Gir. Repositório Alice
STUMPF, M. T.; KOLLING, G. J.; FISCHER, V.; DALTRO, D. dos S.; ALFONZO, E. P. M.; DALCIN, V. C.; DIAS, L. T.; SILVA, M. V. G. B.; PERIPOLLI, V.; MCMANUS, C. M..
Bos taurus taurus and Bos taurus indicus cattle subspecies present different capabilities in coping with situations of elevated temperatures, the latter being more tolerant to heat stress. Thus, some breeding programs crossed these subspecies to produce a high producing yet heat-tolerant breed (Girolando). Nineteen Holstein (H100) and 19 Girolando cows [(½ Holstein × Gir (H50) and ¾ Holstein × Gir (H75)] with similar milk production were used in a six-day experiment to evaluate the consequences of heat stress due to shade deprivation on their physiological, blood and milk traits. Cows were exposed to a non-shaded environment between morning (06:00h; GMT -3:00) and evening milking (14:30h; GMT -3:00) with access to water ad libitum. Procedures were...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Blood alterations; Alteração sanguínea; Tolerância ao calor; Gado Leiteiro; Produção Leiteira; Fisiologia; Dairy cattle; Heat tolerance; Milk yield; Physiology.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1136549
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Infrared thermography as a method for evaluating the heat tolerance in dairy cows. Repositório Alice
DALTRO, D. dos S.; FISCHER, V.; ALFONZO, E. P. M.; DALCIN, V. C.; STUMPF, M. T.; KOLLING, G.; SILVA, M. V. G. B.; McMANUS, C. M..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Thermal comfort; Thermographic images.; Animal welfare; Dairy cattle..
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1080192
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Instabilidade do leite de quartos mamários de vacas com mastite: resultados preliminares. Repositório Alice
KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; SANTOS, C. da S. dos; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Mastite Bovina; Leite Instável e Não Ácido; LINA; Estabilidade; Leite; Mamite; Gado Jersey; Gado Holandes.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902526
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Leite instável não ácido (LINA): prevenção na propriedade leiteira e impactos nos laticínios. Repositório Alice
FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S.; MACHADO, S. C.; FRUSCALSO, V.; BARBOSA, R. S.; STUMPF, M. T.; KOLLING, G. J.; VIERO, V..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite Instável Não Ácido; Produção de leite.; Leite..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/908781
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Leite instável não ácido: um problema solucionável? Repositório Alice
FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S.; MACHADO, S. C.; FRUSCALSO, V.; BARBOSA, R. S.; STUMPF, M. T..
O objetivo desse trabalho é apresentar os principais resultados de pesquisa sobre o leite instável não ácido ou LINA. A proporção de amostras de leite com estabilidade térmica abaixo do mínimo exigido pela indústria configura em um sério problema, com uma ocorrência mais elevada durante os períodos de carência alimentar. Trata-se um problema multifatorial cujos fatores intervenientes são relacionados à execução do teste (concentração do álcool), manejo (alimentação, clima, relação homem-animal), ao animal (suscetibilidade ao estresse, potencial produtivo, estádio da lactação, sanidade, problemas digestivos e metabólicos, frações da caseína), entre outros. Existem dúvidas quanto à capacidade do teste do álcool em estimar a estabilidade térmica do leite. A...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Estabilidade do Leite; Leite Instável Não Ácido; LINA; Teste do álcool.; Leite..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/942062
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"LINA" leite instável não ácido: mitos, fatos e consequências sobre os sistemas de produção de leite. Repositório Alice
FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S. de; MACHADO, S. C.; KOLLING, G. J.; RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Produção de Leite; Pecuária Leiteira; LINA; Leite Instável Não Ácido.; Leite; Sistema de Produção..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/946325
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LINA: Passado, presente e futuro. Infoteca-e
ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V.; MELO, W. L. de B..
bitstream/item/169264/1/Maira-Balbinotti-Zanela-Evolucao-da-Pesquisa-em-Pecuaria.pdf
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Qualidade do leite.
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1082893
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Metabolic attributes, yield and stability of milk in Jersey cows fed diets containing sodium citrate and sodium bicarbonate. Repositório Alice
STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de.
The objective of this work was to evaluate the inclusion of sodium citrate and sodium bicarbonate in the diet of lactating Jersey cows, and its effects on the metabolic attributes, productivity and stability of milk. We evaluated urinary pH, levels of glucose and urea in blood, body weight, body condition score, milk yield, milk stability (ethanol test), and milk physicochemical properties of 17 cows fed diets containing sodium citrate (100 g per cow per day), sodium bicarbonate (40 g per cow per day) or no additives. Assessments were made at the 28th and 44th days. Supply of sodium citrate or bicarbonate has no influence on the metabolic attributes, productivity, body weight, and body condition score of the cows, neither on the composition and stability...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Alcohol test; Unstable nonacid milk; Aditivos; Teste do álcool; Leite instável não ácido.; Bos Taurus.; Additives..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/965827
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Metabólitos plasmáticos de vacas produzindo leite estável ou instável não ácido (LINA). Repositório Alice
STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; SANTOS, C. da S. dos; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de; SILVA, A. V. da.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Leite Instável e Não Ácido; LINA; Restrição Alimentar; Metabólito Plasmático; Plasmático de Sódio.; Leite.; Cortisol..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902552
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