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Registros recuperados: 38 | |
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SOUZA, A. P.; BOMBASSARO, G. E.; FONSECA, F. M. da; LOPES, L. dos S.; MACIAG, S. S.; BELLAVER, F. A. V.; BASTOS, A. P. A.. |
Abstract: Colostrum is the main source of immunoglobulins (Ig) for neonate piglets and plays a crucial role within the health and growth of the piglet. Currently in pig farming, there are still no widespread practical methods for measuring the Ig concentration in colostrum at herd level. We evaluated sows? colostrum IgG concentration using an optical and a digital Brix refractometer and their performance was correlated to an IgG ELISA test, and flow cytometry. Colostrum concentrations of IgG and IgA averaged 74.05 ± 21.37mg/mL and 20.2 ± 5.32mg/mL respectively. The mean value of the Brix percentages for optical refractometer was 26.32%, and for digital was 28.32%. The Brix refractometer measurements of colostrum samples presented high correlation for IgG... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Qualidade do colostro; Imunoglobulina G; Refratômetro de Brix; Citometria de fluxo; Colostrum quality; Brix refractometer; Colostro; Leitão; Porca; Immunoglobulin G; Flow cytometry. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1136303 |
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FEDDERN, V.; MAZZUCO, H.; FONSECA, F. M. da; LIMA, G. J. M. M. de. |
Abstract: Biogenic amines (BAs) represent a considerable toxicological risk in some food and feed products. They are formed under unhygienic conditions during storage and processing; therefore, an increase in the concentrations of those metabolites is related to putrefaction. Because BAs are thermostable, they remain in food and feed that have undergone heat treatment. There are several toxicological effects, especially caused by histamine, when high concentrations of BAs are ingested by humans, depending on the food itself and also on individual susceptibility and individual health status. The present paper reviews the main BAs in meat products, their use as spoilage indicators, the risk on human health and also the contamination of by-product meals.... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Aminas bioativas; Aminas biogênicas; Saúde humana; Risco toxicológico; Bioactive amines; By-products; Ave Domestica; Frango de Corte; Ração; Toxicologia de Alimento; Amina; Carne; Processamento; Saúde Pública; Human health; Chicken meat; Poultry meat; Rendering. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113693 |
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HAACH, V.; BASTOS, A. P. A.; GAVA, D.; FONSECA, F. M. da; MORES, M. A. Z.; COLDEBELLA, A.; FRANCO, A. C.; SCHAEFER, R.. |
Influenza A virus (IAV) causes economic losses to the swine industry and public health concerns. The IAV is endemic in pigs and genetically and antigenically distinct virus lineages of subtypes H1N1, H1N2 and H3N2 circulate in different geographic regions with limited cross-protection (1, 2). The co-circulation of distinct IAV lineages associated with rapid viral evolution challenges the development of effective vaccines. The aim of this study was to evaluate the immunogenicity of an adjuvanted virosome-based influenza vaccine containing the hemagglutinin (HA) of H1N1pdm, H1N2 and H3N2. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Imunidade celular; Suinocultura; Vacinação; Vacina Polivalente; Influenza A virus. |
Ano: 2022 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1146658 |
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SOARES, S. L.; CORCINI, C. D.; FONSECA, F. M. da; TEBALDI, M. L; LUCIO JUNIOR, T.. |
Com o objetivo de avaliar a utilização do polímero PNVCL (N-vinilcaprolactama) quanto sua precipitação em temperaturas acima de LCST (temperatura crítica inferior de solubilização)e também sua toxidade quando em contato com sêmen suíno. O PNVCL foi utilizado nas seguintes concentrações: T1 = 5000 mg/L; T2 = 2500 mg/L; T3= 1250 mg/L; T4 = 625 mg/L; T5 = 312,5 mg/L; T6 = 156,3 mg/L; T7 = 78,1 mg/L; T8 = 39,1 mg/L e T9 = 0 mg/L. Quando colocado em contato com o sêmen os tratamentos foram constituídos de 500 μL de sêmen e 500μL do tratamento em questão. Os resultados demonstram que a utilização de concentrações elevadas do polímero acarreta a precipitação do mesmo prejudicando assim as variáveis de qualidade seminal. Entretanto o PNVCL não é... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: PNVCL; Viabilidade; Criopolímero; Célula espermática.; Qualidade.. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1031500 |
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Registros recuperados: 38 | |
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