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Registros recuperados: 11 | |
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Cipolatti,Eliane Pereira; Kupski,Larine; Rocha,Meritaine da; Oliveira,Melissa dos Santos; Buffon,Jaqueline Garda; Furlong,Eliana Badiale. |
The aim of this study was to investigate the use of protein-phenolic based coating made from fermented rice bran on cherry tomatoes (Lycopersicum esculentum). Tests were performed with glycerol 3% (v/v), glycerol with protein-phenolic rice bran extract (5%), glycerol with protein-phenolic extract after 96 hours of fermentation (5%), and a control (without coating). The coated cherry tomatoes were kept at room temperature for 28 days. Mass loss, pH and acidity, total soluble solids, and carotenoids were determined every 96 hours. The coating made from the biomass extract reduced the carotenoid and acidity levels in the fruits studied by 17 and 21.1%, respectively, compared to the control. The coating proved an efficient barrier to water vapor with mass loss... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Rice bran; Fermentation process; Conservation. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000300025 |
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Nunes,Itaciara Larroza; Magagnin,Glênio; Bertolin,Telma Elita; Furlong,Eliana Badiale. |
Foi realizado um levantamento de características micotoxicológicas e microscópicas em arroz destinado ao consumo humano, comercializado nas cidades de Pelotas e Rio Grande, RS. As amostras, arroz integral [16], arroz parboilizado [16] e arroz branco polido [24] foram coletadas em supermercados, no período de maio a setembro de 2000. A avaliação de ocorrência de aflatoxinas B1, B2, G1, G2, ocratoxina A, zearalenona, desoxinivalenol e toxina T-2 foi realizada pela técnica de cromatografia de camada delgada (ccd). As duas últimas toxinas foram avaliadas também pela técnica de cromatografia gasosa (cg). A micoflora foi determinada através de plaqueamento em superfície em Ágar Batata Dextrose Acidificado, com incubação a 25ºC por 5 dias. As colônias mais... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Arroz; Micotoxinas; Micoflora. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612003000200015 |
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Feddern,Vivian; Furlong,Eliana Badiale; Soares,Leonor Almeida de Souza. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a disponibilização de nutrientes no farelo de arroz através de um processo de fermentação utilizando Saccharomyces cerevisiae como inóculo, bem como caracterizar os farelos não fermentado e fermentado química e nutricionalmente. Os parâmetros definidos para a fermentação foram 3% de levedura, 30% de umidade e um intervalo de 6 horas a 30 °C. A caracterização físico-química foi realizada segundo AOAC (2000), a digestibilidade in vitro e metionina disponível por método enzimático, cálcio por complexometria, açúcares redutores por espectrofotometria e micotoxinas pelo multimétodo de TANAKA (2001). Observou-se, que os açúcares redutores variaram de 3,4 a 4,8% durante 6 horas de fermentação. Comparando-se o farelo não... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Farelo de arroz; Fermentação; S. cerevisiae; Digestibilidade. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612007000400020 |
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Santos,Elisane Odriosolla dos; Michelon,Mariano; Furlong,Eliana Badiale; Burkert,Janaína Fernandes de Medeiros; Kalil,Susana Juliano; Burkert,Carlos André Veiga. |
The work herewith investigated the production of yeast biomass as a source of protein, using Yarrowia lipolytica NRRL YB-423 and raw glycerol from biodiesel synthesis as the main carbon source. A significant influence of glycerol concentration, initial pH and yeast extract concentration on biomass and protein content was observed according to the 2v5-1 fractional design. These factors were further evaluated using a central composite design and response surface methodology, and an empirical model for protein content was established and validated. The biomass of Yarrowia lipolytica NRRL YB-423 reached 19.5 ± 1.0 g/L in shaken flasks cultivation, with a protein content of 20.1 ± 0.6% (w/w). |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Raw glycerol; Single cell protein; Yeast biomass; Yarrowia lipolytica. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822012000200002 |
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Pinho,Beatriz Helena; Furlong,Eliana Badiale. |
The quality of pre-cooked pizza dough was investigated by assessing the occurrence of molds, yeasts and mycotoxins. Random sampling of commercial pre-cooked pizza cakes was done in different stores in the cities of Rio Grande and Pelotas, RS, between 1996 and 1997. The products were analysed on the sampling day and after storage at room (22-30ºC) or refrigerated temperature (7ºC) following the shelf life stated by the manufacturer (25,30 and 45 days). The results showed that mold and yeast contamination was frequently above the maximum limits (10³CFU/g-1) established by Brazilian guide lines, even in samples kept at refrigerated temperatures up to the end of shelf life. Although no mycotoxin contamination was detected, a strain of the Penicillium genus,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Pre-cooked pizza dough; Fungi; Mycotoxins. |
Ano: 2000 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822000000200007 |
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Registros recuperados: 11 | |
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