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A farinha de carne e ossos com resíduos de ractopamina pode ser utilizada com segurança na alimentação de suínos? Infoteca-e
FEDDERN, V.; AROEIRA, C. N.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de.
bitstream/item/160203/1/final8494.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Resíduos de alimentos; Ractopamina.; Nutrição animal; Ração; Suíno; Farinha de Osso; Segurança Alimentar..
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1069997
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A SPE-LC-MS/MS method for veterinary antiobic analysis in swine manure. Repositório Alice
GRESSLER, V.; BILOTTA, P.; STEINMETZ, R. L. R.; BORTOLI, M.; KUNZ, A..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Dejeto animal; Medicamento veterinário; Espectrometria de massa; Suíno; Veterinary drugs; Swine manure; Mass spectrometry; Liquid chromatography.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970025
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Análise de nicarbazina em rações de frango de corte por HPLC-UV. Repositório Alice
NEIS, A. J.; FEDDERN, V.; CUNHA JUNIOR, A.; GRESSLER, V.; HOFF, R..
bitstream/item/206295/1/final9319.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Anticoccidiano; Espectroscopia UV; Frango de Corte; Ração; Cromatografia.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1116078
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Analysis of ractopamine residues in comercial swine samples of kidney, liver and lung. Repositório Alice
NEIS, A.J. L.; FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; AROEIRA C. N.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de.
bitstream/item/205953/1/final9078.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Ractopamina; Suíno; Aditivo; Segurança Alimentar.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115697
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Assessment of ractopamine in meat and bone meal through LC-MS/MS using solid phase extraction (SPE). Repositório Alice
FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; LAUX. A. R.; SILVA, M. L. B. da; LIMA, G. J. M. M. de.
Ractopamine (RCT) used as feed additive acts metabolically to decrease fat content contributing to a lean carcass. However, RCT is not broadly accepted worldwide but limited to stringent rules imposed by some countries. To assure human consumption safety, governments are encouraging research institutions to develop sensitive methods to accurately detect and quantify RCT. Yet, little is known about RCT concentration in raw materials such as meat and bone meal (MBM). The effectiveness of a previously developed method for RCT analysis was tested to determine sources of RCT contamination in MBM and discern from potential overestimation in feed.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ractopamine; Carne; Qualidade.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014189
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Avaliação de três sistemas de solvente para eluição simultânea de tetraciclinas em cartuchos de extração de fase sólida. Repositório Alice
GROTH, L. H. M.; GRESSLER, V.; STEINMETZ, R. L. R..
2015
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tratamento de efluentes da suinocultura; Cromatografia; Tetraciclinas.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1032147
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Avaliação do período de estabilidade da ractopamina em amostras de fígado e rim extraídas por QuEChERS nas condições de pré-injeção do LC-MS/MS. Repositório Alice
NEIS, A. J.; SUREK, D.; GRESSLER, V.; FEDDERN, V..
bitstream/item/190422/1/final9002.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Suinocultura.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103926
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Comparação de duas metodologias de análise de ractopamina por SPE-LC-MS/MS. Repositório Alice
CHIOT, B. F.; GRESSLER, V..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Lombo suíno; Ractopamina.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/946088
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Depletion of ractopamine residues during and after swine slaughtering. Repositório Alice
LAUX, A. R.; FEDDERN, V.; NICOLOSO, R. da S.; LIMA, G. J. M. M. de; DALLA COSTA, O. A.; GRESSLER, V..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ractopamine residues; Swine slaughtering; Swine.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014197
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Detection of p-nitroaniline by lc?ms/ms in raw and cooked broiler breast. Repositório Alice
FEDDERN, V.; CUNHA JUNIOR, A.; GRESSLER, V.; SCHEUERMANN, G. N.; MAFRA, L. I.; BACILA, D. M..
Abstract ? Coccidiosis is a common disease in commercial broiler production. To control this disease, anticoccidials are commonly used. However, there are concerns about the deposition of residues on the tissues of broilers fed with anticoccidials in their diet. The Ministry of Agriculture monitors nicarbazin residues and has detected one of its molecules, dinitrocarbanilide (DNC). However, in thermal processing, p-nitroaniline (p-NA) can be formed, and if chicken meat is ingested excessively by people, p-NA is likely to cause liver damage in humans. Therefore, the objective of this research was to develop a method to detect p-NA by LC-MS/MS in thermally processed chicken breasts. The LOD and LOQ were 10 and 30 μg kg-1 respectively. Up to 640...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Peito de frango; Dinitrocarbanilida; Tratamento Térmico.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127913
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Determinação de nicarbazina como resíduos de DNC em rações, cama e peito de frango. Repositório Alice
PICCININ, A.; GRESSLER, V.; CUNHA JUNIOR, A.; SUREK, D.; SCHEUERMANN, G. N.; FEDDERN, V..
bitstream/item/218531/1/final9579.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nicarbazina; Produção Animal; Perda da Produção; Produção de Carne; Frango de Corte; Coccidiose.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127399
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Determination of nicarbazin as dinitrocarbanilide residues in chicken feed, breast and litter. In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 7., 2020. Inovação com sustentabilidade. [S.l: s.n., 2020]. Evento realizado on-line. Repositório Alice
FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; SUREK, D.; BEDENDO, G. C.; SCHEUERMANN, G. N.; CUNHA JUNIOR, A..
Abstract ? To control coccidiosis, a common disease in commercial broiler production, anticoccidials are added to feed. However, concerns about the deposition of anticoccidial residues in chicken breast do exist. Brazilian law allows 200 μg kg-1 of nicarbazin (main chicken anticoccidial) residue in chicken breast, but demands its withdrawal from feed 10 days before slaughter, to avoid its presence in chicken breast. The present research aimed at raising chickens for 42 days and subject them to three treatments with anticoccidials by analyzing nicarbazin residues as dinitrocarbanilide (DNC) in feed, breast and poultry litter. The results showed that feed and breast had DNC levels within the legislation, therefore chicken breast is safe for human...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cama de aviário; Medicamentos veterinários; Frango de Corte; Cama de Galinheiro; Legislação.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127917
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Development of a QuEChERs methodology for ractopamine analysis in meat and bone meal. Repositório Alice
FEDDERN, V.; LAUX, A. R.; LIMA, G. J. M. M. de; DALLA COSTA, O. A.; GRESSLER, V..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ractopamine analysis; QuEChERs methodology; Methodology.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014201
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Estimation of ractopamine residues in meat and bone meal samples fed to swine through SPE-LC-MS/MS. Repositório Alice
FEDDERN, V.; LAUX, A. R.; LIMA, G. J. M. M. de; DALLA COSTA, O. A.; GRESSLER, V..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Swine through SPE-LC-MS/MS; Ractopamine residues; Meat and bone meal; Pig.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014206
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Immunological castration of swine improves performance, cutting yields and leanness. Repositório Alice
FEDDERN, V.; NEIS, A. J. L; DALLA COSTA, F. A.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de.
bitstream/item/205951/1/final9079.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Castração imunológica.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115694
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Imunocastração e ractopamina. Repositório Alice
LIMA, G. J. M. M. de; FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, F. A.; DALLA COSTA, O. A..
bitstream/item/190513/1/final9049.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Imunocastração; Ractopamina.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1104066
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In vitro assay for antimicrobial interaction evaluation and risk assessment of antimicrobials in anaerobic digestion of swine manure. Repositório Alice
STEINMETZ, R. L. R.; GRESSLER, V.; KUNZ, A.; SOARES, H. M..
bitstream/item/165787/1/final8667.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tratamento de dejetos; Suinocultura; Biogás; Meio ambiente; Agricultura sustentável.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1078443
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Interlaboratory assay in anaerobic digestion: A Brazilian case study. Repositório Alice
STEINMETZ, R. L. R.; KUNZ, A.; AMARAL, A. C. do; TÁPPARO, D. C.; GRESSLER, V.; SILVA, M. L. B. da; SOARES, H. M..
Abstract: Brazil has a high potential of substrates to be used for biogas production and a data base of biogas and methane potential is urgent to enable new policies and new business. To improve the accuracy methods to produce reliable technical results, the BiogásFert Network promoted an Anaerobic Digestion (AD) Interlaboratory Study. This work describes the experience with Brazilian laboratories participation in the AD interlaboratorial activities in 2014. Cellulose was used as reference standard. Up to 69% of the laboratories obtained satisfactory results in the solid analysis, but only 38% obtained the same classification for specific biogas production assay. To improvement in AD results, was identified necessity to acclimate the mesophilic inoculum to...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Specific Biogas Production; Specific Methane Production; Harmonization method; Biogás; Metano; Digestão Anaeróbia.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1111174
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Padronização de método para extração de ractopamina de farinhas de carne e ossos. Repositório Alice
LAUX, A. R.; GRESSLER, V.; FEDDERN, V..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ractopamina; Farinha de carne e osso; Cromatografia líquida; Dieta animal; Animal diet; Ractopamine; Liquid chromatography.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973336
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Procedimento para extração da ractopamina e sua quantificação em farinhas de carne e ossos suína. Repositório Alice
FEDDERN, V.; LAUX, A. R.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de.
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrição animal; Suíno; Meat and bone meal; Animal nutrition; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/974107
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