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Registros recuperados: 28 | |
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SOUZA, E. D.; CUNHA, E. F. M.; CUNHA, R. L.; FARIAS NETO, J. T. de; DIAS, M. C.; MARINI, J. A.; ARAÚJO, M. A. de M.; GRIGIO, M. L.. |
Este trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar preliminarmente genótipos de mandioca açucarada em área de mata alterada no Estado de Roraima quanto as suas principais características. Para isso, avaliaram-se γ acessos de mandioca açucarada oriundos do Banco Ativo de Germoplasma (BAG) da Embrapa Amazônia Oriental e uma cultivar de mandioca de duplo propósito do BAG da Embrapa Mandioca e Fruticultura como testemunha. O delineamento foi em blocos ao acaso com três repetições e parcelas de 40,0 m2. Avaliaram-se os caracteres altura de planta, altura da primeira ramificação, produtividade de raízes, teor de amido, teor de sólidos solúveis totais e teor de ácido cianídrico (HCN) nos quatro tratamentos. A produtividade dos acessos variou entre... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Genótipos; Mandioca açucarada; Roraima.; Mandioca.. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/971859 |
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GRIGIO, M. L.; MOURA, E. A. de; CHAGAS, E. A.; DURIGAN, M. F. B.; CHAGAS, P. C.; CARVALHO, G. F. de; ZANCHETTA, J. J.. |
The present study was carried out to evaluate the antioxidant activity of and the content of bioactive compounds in camu-camu fruits harvested at different maturation stages and stored. The fruits were harvested in the municipality of Cantá, Roraima State, Brazil. The experimental design was completely randomized, with three replications, in a factorial arrangement consisting of three different maturation stages (immature, semi-mature and mature) and eight days of storage (3 x 8). The fruits were analysed every day regarding total vitamin C, carotenoids, anthocyanins, flavonoids, total phenolic compounds, and antioxidant activity (FRAP and DPPH). According to the results obtained, the interaction of maturation stages x eight days of storage had a... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Biocompounds; Multivariate statistics; Myrciaria Dubia; Anthocyanins; Phenolic compounds. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1139455 |
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ARAÚJO, M. da C. da R.; CHAGAS, E. A.; VENDRAME, W.; RIBEIRO, M. I. G.; MOURA, E. A. de; TAVEIRA, D. L. L.; CHAGAS, P. C.; GRIGIO, M. L.. |
Caçari is a fruit tree that is native to the Amazon region of Brazil. The fruit is considered to have the highest vitamin C content of any edible fruit (13.757 mg 100 g-1 dry weight). The objective of this study was to evaluate the effects of 2,4-D and 6-BAP alone or in combination on in vitro callus induction and pro-embryogenic mass formation in caçari stem segments in different culture media as a precursor for caçari micropropagation. The experiment consisted of two culture media (MS and WPM) and combinations of four concentrations of 2,4-D (0, 1, 2 and 4 mg L-1) and BAP (0, 0.25, 0.5 and 1 mg L-1). The results showed that the highest percentage of callus formation (99%) was obtained in WPM supplemented with 4 mg L-1, 2,4-D and 1 mg L-1 BAP, and this... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Camu-camu; Somatic embryogenesis; Growth regulators. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1139460 |
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Registros recuperados: 28 | |
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