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Cruzamento genético e manejo nutricional em ovinos: efeito na composição mineral de diversos componentes corporais. Repositório Alice
HIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A..
A produção de carne ovina de alta qualidade é cada vez mais relevante devido ao aumento do consumo e à crescente exigência dos consumidores em relação aos valores nutricionais dos alimentos.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Carne ovina; Teor de minerais; White Dorper; Ile de France; Santa Inês; Texel.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1100723
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Espécies moleculares e padronização interna: abordagens para correção de sinal na determinação de fosfolipídios em amostras de carne por MIP OES. Repositório Alice
SILVA, A. B. S.; HIGUERA, J. M.; NOGUEIRA, A. R. de A..
Os fosfolipídios desempenham um papel relevante na qualidade da carne, pois estudos indicam que a sua presença interfere diretamente no aroma e no sabor quando esse alimento é submetido à cocção.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Qualidade da carne; Determinação do fosfolipídio; Espectrometria.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1100737
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Multi-Energy calibration: a practical method for determination of macro and micro nutrients in meat by ICP OES. Repositório Alice
HIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S.; NOGUEIRA, A. R. de A..
The multi-energy calibration (MEC) was evaluated for the determination of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Na, P, S, and Zn in meat samples by inductively coupled plasma optical spectrometry (ICP OES). This calibration method consists of using only two calibration standards and several atomic and ionic emission wavelengths with different sensitivities to determine the analyte concentration in the sample. Both calibration mixtures are prepared using the same amount of sample, which contributes to minimize matrix effects. The accuracy was evaluated using two certified reference materials, bovine liver (SRM 1577c) and bovine muscle (SRM 8414), with recoveries within 87-107% range. The method was applied for the determination of the analytes in meats of chicken, sheep loin,...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Calibration strategies; Matrix effect; ICP OES; MEC; Plasma optical spectrometry; Sheep carcass; Sheep loin; Carcaça; Ovino.; Ovine carcasses; Beef carcasses; Carcass characteristics.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110814
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