Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated in goat milk. Repositório Alice
ÂNGELO, F. F.; SCHWAAB, R. D. C.; REZENDE, A. P. M.; LOPES, M. F.; AGUIAR, D. M.; SOUZA, V. de; MELO JUNIOR, A. M.; FERREIRA, M. H..
Abstract: The present work aimed to study the antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from goal milk. Two hundred and twelve samples of goat milk were used for the microbiological analyses. In ten (4.7%) of these samples, strains of Staphylococcus aureus were isolated. The susceptibility of the strains of S. aureus was assayed by the disc diffusion method. The antibiotics tested were: Ampicillin-10?g (AMP), Chloramphenicol-30?g (CHL), Tetracycline-30?g (TET), Gentamicin-10?g (GEN), Trimethoprim-Sulfamethoxazole-25?g (SXT), Erythromycin-30?g (ERY), Cefoxitin-30?g (CFO), Ciprofloxacin-05?g (CIP), Penicillin-10? (PEN)), Clindamycin-02?g (CLI), Azithromycin-15?g (AZM), Rifampicin-05?g (RIF) and Linezolid 30?g (LZD). The resistance of...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Antimicrobial sensitivity; Antimicrobial resistance; Resistance to chemicals; Antimicrobiano; Caprino; Cabra Leiteira; Doença Animal; Mamite; Bactéria; Dairy goats; Bacterial infections; Mastitis.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113856
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Bacterial isolation in samples of goat milk. Repositório Alice
ÂNGELO, F. F.; REZENDE, A. P. M.; SCHWAAB, R. D. C.; LOPES, M. F.; AGUIAR, D. M.; SOUZA, V. de; ARAUJO, R. F. de; GUIMARAES, I. B.; DELVINO, R. M.; VARELLA, G. O. M..
The aim of this study was to monitor the presence of pathogens causing caprine mastitis during three months in a properties situated in the region of the Zona da Mata of Minas Gerais. The presence of isolated microorganisms of goat milk stresses the importance of prophylaxis measures and control of subclinical mastitis in the flock. That?s because the isolated microorganisms exhibit great importance for public health, as they are possible producers of staphylococcal toxin, and therefore, possible causes of food poisoning.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Brasil; Minas Gerais; Caprino; Doença Animal; Staphylococcus Aureus; Mamite; Leite de Cabra; Qualidade; Goat diseases; Mastitis; Goat milk; Milk quality.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114019
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Quality of umbu (Spondias tuberosa Arr. Cam.) "laranja" in four maturity stages from semi-arid of Paraíba state, Brazil. Repositório Alice
LOPES, M. F.; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; HOLSCHUH, H. J.; ALVES, R. E..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Umbu; Quality; Semi-Arid.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/631415
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional