|
|
|
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
MARINHO, R. M.; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; CRUZ, S. E. B. S.; BELTRÃO, E. M.; SOUSA, Y. R. F. de; SCHULER, A. R. P.; MAGNANI, M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.. |
Abstract: By-products of industrial processes nutritionally rich as castor meal have been used as an energy source in feed for goats in order to increase the lipid characteristics of milk and dairy products. The present study was conducted to evaluate the physicochemical, microbiological and sensory properties of goat cheese "Coalho Type" made from milk of goats submitted to diets with increasing levels (33, 67 and 100%) of detoxified castor meal, replacing soybean meal. The cheeses produced showed no changes in sensory attributes (P>0.05). However, the diet with different levels of detoxified castor meal promoted an increase in the levels of unsaturated fatty acids in milk and cheese, especially the C6:0; C10:0; C14:0; C16:0; C18:1 and C18:3 profile,... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Cheese; Detoxification; Milk products; Alternative feedstuff.; Caprino; Leite de cabra; Produto derivado do leite; Queijo; Farelo; Mamona; Desintoxicação; Ácido graxo; Soja; Nutrição animal; Dieta; Alimento alternativo; Subproduto; Ricinus Communis.; Goat milk; Fatty acids; Animal nutrition; Soybeans; Castor beans; Byproducts.. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1009441 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
MATTOS, M. L. T.; FREIRE, C. J. da S.; MAGNANI, M.. |
Com o objetivo de avaliar o efeito do N na producao e tamanho dos frutos de pessegueiro (Prunus persica Batsch.) cv. Diamante, realizou-se este experimento. Foram estudadas diferentes doses de adubacao nitrogenada. O pomar consistiu de plantas com sete anos de idade, plantadas a espacos de 4 m nas linhas de 6 m nas entrelinhas. O delineamento experimental foi inteiramente casualizado, com cinco repeticoes. Os tratamentos foram 0, 135, 270, 405, 540 e 675 g de N por planta, na formulacao do adubo como ureia. Com o uso de N constataram-se maiores producoes totais e de frutos de maior tamanho, enquanto que a producao de frutos de segunda a terceira classe nao depende da adubacao nitrogenada, apesar de dependentes da intensidade e epoca de raleio. |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Adubação; Nitrogênio; Prunus Persica.. |
Ano: 1991 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/105738 |
| |
|
|
ROLIM, F. R. L.; SANTOS, K. M. O. dos; BARCELOS, S. C. de; EGITO, A. S. do; RIBEIRO, T. S.; CONCEIÇÃO, M. L. da; MAGNANI, M.; OLIVEIRA, M. E. G. de; QUEIROGA, R. de C. R. do E.. |
Abstract: This study evaluated the viability of Lactobacillus rhamnosus EM1107 incorporated in semi-hard goat cheese (Coalho) when exposed to simulated gastrointestinal conditions, as well as the inhibitory effects of this strain against pathogenic bacteria in goat Coalho cheese during refrigerated storage. After in vitro digestion, no change in viable cell count of L. rhamnosus (6.75 log CFU/g) was observed compared with the count before simulation (6.53 log CFU/g). Against Staphylococcus aureus, L. rhamnosus exhibited inhibition rates of 1.55%, 1.7% and 21.66% at 7, 14 and 21 days of storage, respectively. Furthermore, against Salmonella Enteritidis, the inhibition rates were 4.36%, 5.33% and 5.51% at 7, 14 and 21 days of storage, respectively and... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Low-ripened cheese; Queijo Coalho; Queijo de leite de cabra; Milk byproducts; Caprino; Tecnologia de alimento; Produto derivado do leite; Leite de cabra; Food technology; Goat cheese; Probiotics; Lactic acid bacteria; Health foods; Lactobacillus rhamnosus. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1018341 |
| |
|
|
|