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Alterações oxidativas (cor e lipídios) em presunto de peru tratado por Alta Pressão Hidrostática (APH). Repositório Alice
MATHIAS, S. P.; ROSENTHAL, A.; GASPAR, A.; DELIZA, R.; SLONGO, A. P.; VICENTE, J.; MASSON, L. M.; BARBOSA, C..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Presunto de peru; Oxidação de lipídios e cor.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/876700
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Bacteriocin effect of lactic acid bacteria isolated from high pressure treated turkey ham against Salmonella enteritidis. Repositório Alice
MATHIAS, S. P.; ROSENTHAL, A.; GASPAR, A..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Presunto de peru; Bactérias produtoras de ácido láctico; Bacteriocinas.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/949224
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Combined effect of high hydrostatic pressure and microbial transglutaminase on texture, color and protein denaturation of a restructured meat product. Repositório Alice
BONFIM, R. C.; STEPHAN, M. P.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.; MATHIAS, S. P.; AZEVEDO, T. L.; MELLINGER-SILVA, C.; FERREIRA, J. C. S.; LEAL JUNIOR, W. F..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Transglutaminase microbiana; Textura; Cor; Eletroforese.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/969679
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Effect of high hydrostatic pressure and transglutaminase on texture, color and sensory profiling of restructured meat. Repositório Alice
BONFIM, R. C.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.; MATHIAS, S. P.; FERREIRA, J. C. S.; LEAL JUNIOR, W. F..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Transglutaminase microbiana; Cor; Textura; Consumidor.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981292
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Effect of high hydrostatic pressure on lactic bacteria growth in turkey ham stored at normal and abusive refrigeration temperatures. Repositório Alice
MATHIAS, S. P.; ROSENTHAL, A.; GASPAR, A.; ARAGAO, G. M. F..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Bactérias produtoras de ácido láctico; Refrigeração; Presunto de peru.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932253
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Prediction of acid lactic-bacteria growth in turkey ham processed by high hydrostatic pressure. Repositório Alice
MATHIAS, S. P.; ROSENTHAL, A.; GASPAR, A.; ARAGÃO, G. M. F.; SLONGO-MARCUSI, A..
High hydrostatic pressure (HHP) has been investigated and industrially applied to extend shelf life of meat-based products. Traditional ham packaged under microaerophilic conditions may sometimes present high lactic acid bacteria population during refrigerated storage, which limits shelf life due to development of unpleasant odor and greenish and sticky appearance. This study aimed at evaluating the shelf life of turkey ham pressurized at 400 MPa for 15 min and stored at 4, 8 and 12 °C, in comparison to the non pressurized product. The lactic acid bacteria population up to 107 CFU/g of product was set as the criteria to determine the limiting shelf life According to such parameter the pressurized sample achieved a commercial viability within 75 days when...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Alta pressão hidrostática; Modelos preditivos; Bactérias do ácido láctico; Presunto de peru.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981299
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