Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 25
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antifungal activity of Zingiber officinale Roscoe (ginger) oil and extracts, associated with carnauba wax nanoemulsions, on fungal control of harvest papaya. Repositório Alice
MIRANDA, M.; SUN, X.; ASSIS, O. B. G. de; FERENCE, C.; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E. A..
ABSTRACT: Essential oils and plant extracts can be safe alternatives for reducing post-harvest decay in foods compared to synthetic preservatives. Ginger oil (GO) and ethanolic extracts (GE) has been in vitro studied. Antifungal activity associated with fruit coatings on papaya has not been exhaustively investigated until now. In this study, the antifungal activity of GOs and GEs to control Colletotrichum gloeosporioides was investigated. In vitro results showed that GO has higher activity compared to GE, significantly reducing mycelial growth. The measured minimum inhibitory concentration (MIC) of GOs and GE were 0.1 to 0.8% (v/v) and 2.5 to 5%, respectively. Petri dishes inoculated with C. gloeosporioides were coated with carnauba wax nanoemulsion (CWN),...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Papaya decay; Ethanolic extracts; Edible coatings; Carnauba wax nanoemulsion; Colletotrichum Gloeosporioides.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1137889
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Avaliação do uso de coberturas comestíveis em bicamadas a base de cera de carnaúba e quitosana em maçãs minimamente processadas Repositório Alice
PESTANA, G. C.; SANTOS, K. A. F.; SPRICIGO, P. C.; MIRANDA, M.; FOSCHINI, M. M.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D..
Tipo: Separatas Palavras-chave: E; Evento.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1057224
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Bacillus thuri ngiensis translocation inside citrus plants and insecticidal activity against Diaphorina citri , vector of HLB causal agentes. Repositório Alice
CUNHA, T. da; OLIVEIRA, D. de S.; PONTES, R. G. M. S. de; MIRANDA, M.; MACHADO, M. A.; ASTUA, J. de F..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Fruta cítrica; Praga de planta.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1084217
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carnauba wax nanoemulsion applied as an edible coating on fresh tomato for postharvest quality evaluation. Repositório Alice
MIRANDA, M.; RIBEIRO, M. de M. M.; SPRICIGO, P. C.; PILON, L.; FOSCHINI, M. M.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D..
Edible coatings to extend the shelf life and preserve the quality of fruit and vegetables are highly demanded nowadays. Recently, plant-based edible coatings have gained importance in the context of sustainability, which in combination with suitable top-down process can render ?greener? nanoemulsions with optimized properties. Herein we developed a carnauba wax nanoemulsion (CWN) by using a high-pressure processing to be applied as an edible coating for fruit and vegetables. The as-developed nanoemulsion properties were compared to conventional carnauba wax emulsion (CWM), where CWN showed particle size diameter of 44 nm and narrow distribution, while CWM displayed larger particles and wider size distribution (from 200 to 1700 nm). For assessment of the...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cera de carnaúba; Embalagem; Armazenamento de Alimento; Tomate; Nanomaterials; Carnauba wax.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1145407
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical, biochemical and volatile characterization of noni (Morinda citrifolia L.) pulp and its products. Repositório Alice
BARROS, S.; MAIA, G.; MIRANDA, M.; SOUZA NETO, M. A. de; SOUSA, J. A. de; BRITO, E. S. de.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Noni; Características; Volátil.; Bioquímica; Química..
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/573757
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chitosan nanoparticle coatings reduce microbial growth on fresh-cut apples while not affecting quality attributes. Repositório Alice
PILON, L.; SPRICIGO, P. C.; MIRANDA, M.; MOURA, M. R. de; ASSIS, O. B. G.; MATTOSO, L. H. C.; FERREIRA, M. D..
This study addressed the effects of chitosan-based nanoparticles on microbiological quality, colour, polyphenol oxidase (PPO) and peroxidase (POD) and firmness of fresh-cut ?Gala? apple slices during storage at 5 °C for 10 days. The treatments carried out were as follows: (i) slices pulverised with 110-nm chitosan nanoparticles, (ii) slices pulverised with 300-nm chitosan nanoparticles, (iii) 2 g L 1 chitosan dissolved in 2% citric acid and (iv) noncoated samples.
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Embalagem; Maçã.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/995637
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of carnauba wax nanoemulsion coating on postharvest papaya quality. Repositório Alice
ZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D..
ABSTRACT: Papaya is a fruit of great economic importance worldwide, but still presents a high rate of postharvest losses. Among the different reasons explaining this phenomenom, intensive labor and inappropriate storage conditions are the main ones. Carnauba wax nanoemulsion (CWN) coating may be an alternative to this problem, preserving postharvest fruit quality. Therefore, an experimental CWN was developed and a set of three trials were conducted to evaluate its performance on storage of papaya fruits solo type. On the first trial, this coating was applied to the fruits at concentrations of 4.5, 9.0, 13.5 and 18.0% compared to control group (fruits coated with water). In a second trial, the best concentrations determined in the first one was used (13.5...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Papaya; Diseases; Shelf life; Nanotechnology.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1137893
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of mono and bilayer of carnauba wax based nano-emulsion and HPMC coatings on popst-harvest quality of 'redtainung' papaya. Repositório Alice
MIRANDA, M.; GOZALBO, A. M.; SUN, X.; PLOTTO, A.; BAI, J.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Integral gas; Edible coatings; Fruit quality; Nanotechnology.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1116606
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of carnauba wax and chitosan bilayer edible coating on shelf life of fresh-cut apple. Repositório Alice
PESTANA, G. C.; SANTOS, K. A. F. DOS; MIRANDA, M.; SPRICIGO, P. C.; FOSCHINI, M. M.; BRESOLIN, J. D.; HUBINGER, S. Z.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D..
Abstract Edible coatings can be an alternative to extend shelf-life and preserve quality of fresh-cut fruits by forming a barrier that avoids physical and microbiological damages. Such coatings can be formed by individual or multiple layers. The main aim of this study consisted in the evaluation of the effect of a bilayer coating (carnauba wax and chitosan) on the quality of fresh-cut apples. Chitosan and carnauba wax were characterized, individually and in bilayer format, by Attenuated Total Reflectance (ATR). The tests were performed on apple cv. Gala, sliced and sanitized, in five different treatments: (T1) uncoated, taken as control; (T2) Ascorbic acid solution at 1%; (T3) Chitosan at 1.5%; (T4) Carnauba wax at 0.5% and (T5) Bilayer ? (Chitosan 1.5% +...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Physic-chemical; Microbiological analyses; Sensorial analyses; Fruit quality.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1137885
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias cobertura de 2005 - análise conjunta. Repositório Alice
ALMEIDA, J. L.; FÃO, V. de M.; NORNBERG, J. L.; FLOSS, E. L.; LAJÚS, C. A.; MIRANDA, M.; ROCHA, R.; ROSA, J. L. da; FLARESSO, J. A.; HANISCHA, A.; OLIVEIRA, J. C. de; OLIVEIRA, P. H. de; LUSTOSA, S. B.; SANTOS, I. R.; PRIMAVESI, A..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cobertura.; Análise; Aveia..
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/46253
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias de cobertura 2004 - Análise conjunta. Repositório Alice
MATZENBACHER, R. G.; OLIVEIRA, J. C. de; FÃO, V. de M.; LAJUS, C. A.; MIRANDA, M.; ROSA, J. L. da; OLIVEIRA, P. H. de; PRIMAVESI, A. C.; FLARESSO, J. A.; SANTOS, I. R.; ALMEIDA, J. L.; NORNBERG, J. L.; BASSO, S. M. S.; FLOSS, E. L..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Análise conjunta; Ensaio.; Aveia Forrageira..
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/47105
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias de cobertura 2006 - Análise conjunta. Repositório Alice
ALMEIDA, J. L.; FÃO, V. de M.; NORBERG, J. L.; FLOSS, E. L.; LAJUS, C. A.; MIRANDA, M.; ROCHA, R.; ROSA, J. L. da; FLARESSO, J. A.; HANISH, A. L.; OLIVEIRA, J. C. de; OLIVEIRA, P. H. de; LUSTOSA, S. B.; QUIRRENBACH, I.; SANTOS, I. R.; PRIMAVESI, O..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Melhoramento genético; Análise de cobertura.; Aveia..
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/47969
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias de cobertura de 2002 - Análise conjunta. Repositório Alice
MATZENBACHER, R. G.; PRIMAVESI, A. C.; LAJUS, C. A.; PEGORARO, D.; EMANUELLI, E. P.; ASSAMANN, I.; OLIVEIRA, J. C.; ROSA, J. L. da; ALMEIDA, J. L.; MIRANDA, M.; BASSO, S. M. S..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cobertura; Analise conjunta; Ensaio nacional.; Aveia..
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/46344
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias de cobertura de 2003 - análise conjunta. Repositório Alice
MATZEMBACKER, R. G.; PRIMAVESI, A. C.; LAJUS, C. A.; BRUNING, G.; OLIVEIRA, J. C.; NORNBERG, J. L.; ROSA, J. L.; ALMEIDA, J. L.; MIRANDA, M.; OLIVEIRA, P. H. de; BASSO, S. M. S..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Aveia de cobertura; Ensaio nacional.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/46829
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias de forrageiras de 2006 - Análise conjunta. Repositório Alice
ALMEIDA, J. L.; FÃO, V. de M.; NORBERG, J. L.; FLOSS, E. L.; LAJUS, C. A.; MIRANDA, M.; ROCHA, R.; ROSA, J. L. da; FLARESSO, J. A.; HANISH, A. L.; OLIVEIRA, J. C. de; OLIVEIRA, P. H. de; LUSTOSA, S. B.; QUIRRENBACH, I.; SANTOS, I. R.; PRIMAVESI, O..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Melhoramento genético; Ensaio.; Aveia Forrageira..
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/47968
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias forrageiras de 2002 - Análise conjunta. Repositório Alice
MATZENBACHER, R. G.; PRIMAVESI, A. C.; LAJUS, C. A.; PEGORARO, D.; ASSAMANN, I.; E. P. EMANUELLI; OLIVEIRA, J. C.; ROSA, J. L. da; ALMEIDA, J. L.; MIRANDA, M.; BASSO, S. M. S..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cobertura; Análise conjunta.; Aveia..
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/46343
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias forrageiras de 2003 - análise conjunta. Repositório Alice
MATZEMBACKER, R. G.; PRIMAVESI, A. C. P. de A.; LAJUS, C. A.; BRUNING, G.; OLIVEIRA, J. C.; NORNBERG, J. L.; ROSA, J. L.; ALMEIDA, J. L.; MIRANDA, M.; OLIVEIRA, P. H. de; BASSO, S. M. S..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Ensaio nacional; Aveia Forrageira.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/46830
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias forrageiras de 2004 - Análise conjunta. Repositório Alice
MATZENBACHER, R. G.; OLIVEIRA, J. C. de; FÃO, V. de M.; LAJUS, C. A.; MIRANDA, M.; ROSA, J. L. da; OLIVEIRA, P. H. de; PRIMAVESI, A. C.; FLARESSO, J. A.; SANTOS, I. R.; ALMEIDA, J. L.; NORNBERG, J. L.; BASSO, S. M. S.; FLOSS, E. L..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cobertura; Análise conjunta.; Aveia..
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/47104
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ensaio nacional de aveias forrageiras de 2005 - Análise conjunta. Repositório Alice
ALMEIDA, J. L.; FÃO, V. de M.; NORNBERG, J. L.; FLOSS, E. L.; LAJÚS, C. A.; MIRANDA, M.; ROCHA, R.; ROSA, J. L. da; FLARESSO, J. A.; HANISCHA, A.; OLIVEIRA, J. C. de; OLIVEIRA, P. H. de; LUSTOSA, S. B.; SANTOS, I. R.; PRIMAVESI, A..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Ensaio nacional; Forrageiras.; Aveia..
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/44466
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Folhas de celulose de curauá recobertas com micro e nanoceira de carnaúba. Repositório Alice
CAMPOS, A. de; CLARO, P. C.; LUCHESI, B. R.; MIRANDA, M.; SOUZA, F. V. D.; FERREIRA, M. D.; MARCONCINI, J. M..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Folhas de celulose de curauá; Nanocera de carnaúba; Microcera de carnaúba; Recobrimento; Hidrofobicidade; Amido catiônico.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115604
Registros recuperados: 25
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional