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Registros recuperados: 47 | |
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SANTOS, S.; SILVA, G.; PRUDÊNCIO, M.; FAGUNDES, J.; NASCIMENTO, A.; LINHARES, M.; OLIVEIRA, A.; LIMA, M.; PEREIRA, G. E.. |
Currently the cultivation of grapes for grape juice production has gained ground in new regions of Brazil, as the example in the São Francisco Valley (SFV) located in the Northeastern of Brazil between the parallels 8:09° Southern Hemisphere and 40W longitude in a tropical semi-arid climate. Companies have invested in the production of grape juice on a commercial scale in this region is estimated in 2015 a volume of 1.5 million liters of whole juice. However, viticulture practiced in VSF (Tropical Viticulture) is different from other traditional regions of the world, for the same vine produces two crops per year, with this, the wineries are planning the time when they intended to harvest the grapes and perform production pruning vines at different times,... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Estádio de maturação; Vale do São Francisco; Suco de uva.; Uva.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1060068 |
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FONTELES, N. L. de O.; BOMFIM, M. A. D.; SEVERINO, L.; PINHEIRO, R. R.; BRITO, R. L. L. de; OLIVEIRA, L. S.; OLIVEIRA, A.. |
Objetivou-se com este experimento avaliar a função renal e hepática em ovinos recebendo quatro níveis de casca de mamona em substituição ao milho no concentrado (0, 24, 49 e 73%). O delineamento utilizado foi o quadrado latino 4 x 4. Avaliou-se os níveis de uréia e creatinina como parâmetros da função renal, enquanto os níveis de fosfatase alcalina, bilirrubina, aspartato aminotransferase (TGO), alanino aminotransferase (TGP) e gamaglutaminase (GGT) foram avaliados como parâmetros da função hepática. Os níveis de inclusão de 49 e 73% de casca de mamona diminuíram as concentrações de uréia e de fosfatase transaminase. Para a bilirrubina direta, somente a inclusão de 73% de casca de mamona diferiu significativamente em relação à dieta controle. Os valores... |
Tipo: Anais e Proceedings de eventos |
Palavras-chave: Casca de mamona; Enzima hepática; Função renal.; Alimentação; Creatinina; Nutrição Animal; Ovino; Uréia.. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/533690 |
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MARTINS, K. B.; MARTINS, K. B.; RIBOLI, D. F. M.; PEREIRA, V. C.; OLIVEIRA, A.; FACCIOLI-MARTINS, P. Y.; OLIVEIRA, A. A.; DANTAS, A.; FERNANDES, S.; CUNHA, M. L. R. S.; ZAFALON, L. F.. |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Mastite; São Paulo.; Ovino.. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/942200 |
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BEZERRA, V.; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, A.; CABRAL, L.; DAMASCENO, L.. |
Amazonian areas is far from the consumer center. Those characteristics promote a decline in visual quality of the fruit at the time of commercialization and consequently of the beverage processed. The aim of this study was to evaluate the influence of the assai fruit conservation and heat treatment, usually applied before its transformation into a pulp or beverage by artisan processing. Assai fruits were collected in 2013 in Mazagão, Brazil, packed in polypropylene bags, vacuum sealed and refrigerated (8-10°C) during four days. The treatments consisted of i.) fruits packed under vacuum (T1), ii.) fruits softening with potable water at 45°C for 20 minutes before bleaching (T2), ii.) fruits which have not been softened before bleaching (T3), iii.) fruits... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Açai; Preservação de alimento; Cor; Color; Food preservation.. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/996515 |
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STEEGE, H. T.; STROPP, J.; AMARAL, I.; AYMARD, G.; CASTILHO, C. V. de; FERREIRA, C.; HENKEL, T.; LOPEZ, D. C.; MAGNUSSON, W. E.; MATOS, F. A.; MILLIKEN, W.; OLIVEIRA, A.; PAULETTO, D.; PHILLIPS, O. L.; THOMAS, R.. |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Ecology and Evolution of Vegetation. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/982684 |
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SCHULER, A.; UZEDA, M.; CAPECHE, C.; PRADO, R.; FIDALGO, E.; OLIVEIRA, A.; CLEMENTE, E.; PEDREIRA, B.; TURETTA, A.; MONTEIRO, J.; BRINATI, S.. |
bitstream/item/127725/1/2015-021.pdf |
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Conservação do solo; Conservação da água. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1021719 |
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OLIVEIRA, A.; SADER, R.; KRZYZANOWSKI, F. C.. |
Para avaliar a influencia de danos mecanicos ocorridos durante o beneficiamento na qualidade fisiologica de sementes de dois cultivares de soja (Paiaguasa e Dourados). Foram coletadas onze amostras, sendo que a primeira amostra foi obtida colhendo e trilhando as sementes manualmente e as demais ao longo de todo o beneficiamento. As sementes foram avaliadas quanto ao teor de agua, germinacao, danos mecanicos, teste de gipoclorito e tetrazolio (TZ 1-8 e 6-8), vigor: tetrazolio (TZ 1-3), envelhecimento acelerado, condutividade eletrica, porcentagem de emergencia em campo e indice de velocidade de emergencia. Dentre os dois cultivares, as sementes de Paiaguas apresentaram menor porcentagem de danos mecanicos e qualidade fisiologica de sementes superior as de... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Soybean; Seed; Seed processing.; Beneficiamento; Dano Mecânico; Semente; Soja.; Mechanical damage.. |
Ano: 1999 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/461466 |
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GONZALEZ, M. H.; SILVA, C. S. da; AMARAL, C. D. B. do; BIANCHI, S. R.; OLIVEIRA, L. H. B. de; COELHO, J. S.; OLIVEIRA, A.; NOGUEIRA, A. R. de A.. |
Inorganic elements present in pharmaceutical products were determined by inductively coupled plasma-mass spectrometer (ICP-MS), employing microwave acid digestion as a sample preparation method. The most abundant isotopes, 75As+ , 65Cu+ , 52Cr+ , 58Ni+ , 208Pb+ , and 51V+ , were determined in acyclovir ointment and its constituents. Elemental impurities in the pharmaceutical samples were determined using an inductively coupled plasma-universal cell technology-mass spectrometer (ICP-UCT-MS) operated in kinetic energy discrimination (KED) and standard mode. The accuracy of the method was assessed by means of addition and recovery experiments. Except for Cr, spiked recoveries of the elements added to the samples before microwave acid digestion (MW-AD) step... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Pharmaceutical product; Elemental impurity; Acyclovir. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1065497 |
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ROWLAND, L.; MEIR, P.; MENCUCCINI, M.; COSTA A. da; BINKS, O.; OLIVEIRA, R.; MERCADO, L.; VASCONCELOS, S. S.; OLIVEIRA, A.; CHRISTOFFERSEN, B.; FERREIRA, L.; GRACE, J.; SITCH, S.. |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Floresta Tropical; Resistência; Seca.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1064719 |
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MEIR, P.; ROWLAND, L.; COSTA, A. da; MENCUCCINI, M.; OLIVEIRA, A.; BINKS, O.; CHRISTOFFERSEN, B.; ELIANE, M.; VASCONCELOS, S.; KRUIJT, B.; FERREIRA, L.. |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Floresta Tropical; Mortalidade; Seca.. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1003905 |
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Registros recuperados: 47 | |
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