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Effect of split ejaculation and seminal extenders on longevity of donkey semen preserved at 5° C Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Mello,S.L.V.; Henry,M.; Souza,M.C.; Oliveira,S.M.P..
The aim of this study was to evaluate the longevity of donkey sperm comparing the rich seminal fraction and the whole semen in two extenders, Kenney and modified Baken extenders. Semen of five donkeys were collected through an open-end artificial vagina once a week for five consecutive weeks. The two first jets (rich fraction) of semen were collected separately from the rest of the ejaculate. Whole semen samples were obtained mixing proportionally part of the rich with part of the poor seminal fractions. Seminal samples were immediately diluted 1:1 in each extender and maintained at room temperature during sperm concentration analysis. Samples were further diluted to rich 50×10(6) sperm per ml, cooled in a refrigerator at the initial rate of -0.6° C/min...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Donkey; Cooled semen; Sperm longevity.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352000000400015
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Parâmetros nutricionais e padrões nictemeral do comportamento ingestivo de cordeiros Somalis Brasileira alimentados com diferentes níveis de energia metabolizável Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Aquino,R.M.S.; Pereira,E.S.; Oliveira,S.M.P.; Pimentel,P.G.; Mizubuti,I.Y.; E.L.A,Ribeiro; Carneiro,M.S.S.; Cândido,M.J.D.; Fontenele,R.M.; Alves,J.P.M.; Cruz,R.O.; Rocha Júnior,J.N..
O presente estudo foi conduzido para determinar o consumo e a digestibilidade dos nutrientes, bem como o comportamento ingestivo de cordeiros Somalis Brasileira, alimentados com diferentes níveis de energia metabolizável (EM). Foram utilizados 40 animais, não castrados, com peso vivo médio de 13,47±1,76kg. Os animais foram distribuídos em delineamento em blocos ao acaso, com cinco dietas com diferentes níveis de energia metabolizável (1,18; 2,07; 2,25; 2,42 e 2,69Mcal/kg de MS). O consumo de MS, PB, FDN, CF (g/dia), MS (g/kg0,75) e FDN (%PC e g/kg0,75) apresentaram efeito quadrático (P<0,05), assim como os coeficientes de digestibilidade (P<0,05) da PB, da FDN e dos CF. Foi averiguado efeito linear crescente (P<0,05) para digestibilidade da MS, da...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Consumo; Cordeiros; Nível de alimentação; Tempo de alimentação; Tempo de ruminação.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352014000200033
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