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Effect of osmotic dehydration on the drying kinetics and quality of cashew apple, Repositório Alice
AZOUBEL, P. M.; EL-AOUAR, A. A.; TONON, R. V.; KUROZAWA, L. E.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
The effect of different osmotic pretreatments on cashew apple drying kinetics and product quality were investigated.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cinética; Cashew.; Cajú; Desidratação Osmótica; Qualidade; Secagem..
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/161543
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Estudo da cinética de secagem de cogumelo in natura e desidratado osmoticamente. Repositório Alice
KUROZAWA, L. E.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
O Agaricus blazei é um cogumelo comestível e conhecido no Brasil como Cogumelo do Sol, Cogumelo de Deus ou Cogumelo Piedade. Popularmente, esta espécie é utilizada para cobater o estresse físico e psicológico, a osteoporose e a úlcera gástrica e para estimular a imunidade. Os cogumelos possuem umidade ao redor de 90% e são altamente perecíveis, de modo que há uma necessidade de processá-los, para aumentar sua vida de prateleira. Assim, o presente trabalho teve como objetivo estudar a cinética de secagem de cogumelo Agaricus blazei com e sem pré-tratamento osmótico. A desidratação osmótica foi realizada em solução de 10% de NaCl p/p, com as seguintes condições de processo: agitação de 80rpm, temperatura de 20oC e tempo de processo de 60 minutos. Os...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Modelagem; Fick; Page.; Agaricus Blazei; Cogumelo Comestível..
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/157659
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Influence of drying process variables on fresh and osmotically pre-treated mushrooms. Repositório Alice
KUROZAWA, L. E.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
The aim of this work was to study the drying of fresh and osmotically dehydrated mushrooms and evaluate their qualities. The osmotic treatment was carried out at 20 °C with a 10% w.w?1 salt solution, 80 rpm agitation and 60 min immersion time. The mushrooms were dried in a vertical bed dryer with forced air-flow. An experimental design was applied to evaluate the influence of the temperature and air velocity on the drying constant, obtained according to an exponential model and on the colour difference between the dried and fresh samples. Using Response Surface Methodology, a condition was chosen to obtain the largest drying constants and smallest colour differences. The optimum conditions for the drying process were 70 °C and 2.0 m/s, and 80 °C and 2.5...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Congumelo fresco; Cogumelo Agaricus blazei; Cinética de secagem; Planejamento experimental.; Cor; Desidratação Osmótica; Processamento..
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/162731
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Influence of osmotic dehydration and high temperature short time processes on dried sweet potato (Ipomoea batatas Lam.). Repositório Alice
ANTONIO, G. C.; ALVES, D. G.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
The puffing operation is carried out at as intermediate stage in the drying process. When reconstituted, the dehydrated puffed productpresents a more pleasing appearance than the material that has not been puffed. The high temperature and short time process (HTST) was employed to obtain puffed sweet potato slices from both in natura and osmotically pretreated with sucrose and salt solutions samples. Processing time was the most significant variable affecting moisture content, water activity and rehydration. All the empirical models obtained using response surface methodology were considered predictive. The best conditions for the HTST sweet potato slices were obtained using a temperature of 160 C and time of 22 min for samples with no osmotic treatment and...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Ipomoea batatas Lam.; Batata Doce; Desidratação Osmótica; Secagem..
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/159483
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Influence of osmotic pretreatment on the total carotenoids content of dried mango. Repositório Alice
AZOUBEL, P. M.; OLIVEIRA, S. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; SILVA, I. R. A.; PARK, K. J..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Desidratação Osmótica; Manga; Qualidade.; Mangoes..
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/160469
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Manual para construção de um secador de frutas. Infoteca-e
NOGUEIRA, R. I.; CORNEJO, F. E. P.; PARK, K. J.; VILLAÇA, A. de C..
Fases da montagem. Instruções para utilização do secador. Processamento de frutas desidratadas. Como estimar o lucro e os custos envolvidos na secagem. Relação do material para construção do secador.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Secador; Fruta; Máquina agrícola.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/410404
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Manual para construção de um secador de frutas a nível do produtor rural. Infoteca-e
CORNEJO, F. E. P.; PARK, K. J.; NOGUEIRA, R. I.; MAIA, M. L. L.; PONTES, S. M.; SILVA, C. S. da.
Descrição do equipamento. Processamento. Vantagens. Desempenho do equipamento. Relação do material para a construção do equipamento.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Secador; Fruta; Máquina agrícola.
Ano: 1991 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/410551
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Manual para construção de um secador-armazenador de grãos para os produtores rurais. Infoteca-e
CORNEJO, F. E. P.; PARK, K. J.; NOGUEIRA, R. I.; PONTES, S. M.; SILVA, C. S. da.
Descrição do equipamento. Vantagens. Desempenho do equipamento. Relação do material para a construção do equipamento.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Secador; Grão; Máquina agrícola.
Ano: 1991 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/410550
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Nova tecnologia para secagem de filé salgado de cação. Infoteca-e
CORNEJO, F. E. P.; PARK, K. J..
bitstream/item/118250/1/nova-tecnologia-para-secagem-de-file-salgado-de-cacao.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Shark filet.; Cação; Secagem.; Drying..
Ano: 1990 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/410546
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Secador-armazenador de grãos. Infoteca-e
VILLAÇA, A. de C.; CORNEJO, F. E. P.; PARK, K. J..
bitstream/item/118256/1/secador-armazenador-de-graos.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Grãos.; Secador..
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/410544
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Secagem HTST de batata doce (Ipomoea batatas Lam.). Repositório Alice
ANTONIO, G. C.; AZOUBEL, P. M.; SIMÕES, M. R.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Cultivo.; Batata Doce; Planejamento; Secagem; Processamento..
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/162316
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Sweet potato: production, morphological and physicochemical characteristics, and technological process. Repositório Alice
ANTONIO, G. C.; TAKEITI, C. Y.; OLIVEIRA, R. A. de; PARK, K. J..
Sweet potato (Ipomoea batatas L.) shows great socio-economic importance, providing a supply of calories, vitamins and minerals for human nutrition. Roots present a carbohydrate content varying between 25 and 30%, which 98% is easily digested. Sucrose is the most abundant sugar in raw roots, with a small amount of glucose and fructose. They are also excellent sources of carotenoids, potassium, iron and calcium and phenolic compounds. Sweet potato roots vary in shape, size and color, depending on the cultivar and environment conditions. This crop is amongst the 15 largest agricultural productions and can be used as raw material for several industrialized products, considering its composition and agricultural potential. Its shelf life is no longer than a few...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Tecnologia pós-colheita.; Batata Doce..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/914035
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Thermobacteriology of Bacillus thuringiensis after conventional drying. Repositório Alice
ARRUDA, R. O. M.; MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; PARK, K. J..
Bacillus thuringiensis (Bt) can be produced both by submerged or solid state fermentation, but the recovery of the bioinsecticide presents some problems, mainly during the drying process. This paper presents the thermobacteriological behavior of Bt spores after conventional drying. The bioinsecticide was obtained by submerged fermentation and the broth was centrifuged using a laboratory sharples centrifuge. Drying process used hot air at 50oC, 70oC and 90oC at a velocity of 4,02 m/s. The test material was prepared using 3% active principle with 50% humidity. It was mixed with clay and humidified with a 5% lactose solution. Acrilic boxes (5cm x 10cm x 2cm) containing the material were submitted to the drying process during 22.5h. During the experimental...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Biocontrol agent; Production.; Biopesticides; Submerged fermentation..
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12563
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