|
|
|
|
|
SORDI, C.; TAVERNARI, F. de C.; RIGON, F.; PEDON, V.; BENDER, M. C.; WICKERT, A. G.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; CRUZ, S. C. S.; PETROLLI, T. G.; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHNI, A. G.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D.. |
bitstream/item/188823/1/final9008.pdf |
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Poedeira; Nutrição Animal; Ração; Dieta; Digestibilidade; Galinha Para Postura. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1101982 |
| |
|
|
FACCHI, C. S.; VALENTINI, F. D. A.; ANIECEVSKI, E.; LEITE, F.; ROSSATTO, G.; DAL SANTO, A.; ZACCARON, G.; BOSETTI, G. E.; HENKES, K. I.; SILVA, A. S. da; TAVERNARI, F. de C.; PETROLLI, T. G.. |
bitstream/item/204377/1/final9250.pdf |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Mucosa intestinal; Frango de Corte; Digestibilidade; Dieta; Controle Microbiano; Extrato Vegetal; Óleo Essencial. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114020 |
| |
|
|
GUARNIERI, P. C.; PAGNUSSATT, H.; ANIECEVSKI, E.; DAL SANTO, A.; LEITE, F.; VALENTINI, F. D. A.; FACCHI, C. S.; ZACCARON, G.; BOSETTI, G. E.; ROSSATTO, G.; BOIAGO, M. M.; TAVERNARI, F. de C.; ARTONI, S. M. B.; PETROLLI, T. G.. |
Abstract: The purpose of this study was to evaluate infrared beak trimming versus hot-blade beak trimming on performance, organ and bone development of laying pullets, using 240 birds, at 0-16 weeks of age, from two strains (white layer - Hy-Line W36 and brown layer - Hy-Line Brown). Infrared debeaking was performed on the first day of life in the hatchery, whereas hot-blade beak trimming was performed at eight days of age. Zootechnical performance at 6, 9, 12 and 15 weeks of age was analyzed. At the end of the trial, one Bird per experimental unit was euthanized for liver, gizzard, proventriculus, heart and small intestine relative weight evaluation. Both tibiotarsus were collected to measure bone breaking resistance, bone mineral content and bone... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Bem-estar animal; Densitometria; Debeaking; Avicultura; Poedeira Comercial; Debicagem; Animal welfare; Densitometry; Poultry; Laying hens. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1126722 |
| |
|
|
TEIXEIRA, C. J. de; TAVERNARI, F. de C.; LOPES, L. dos S.; NEIS, F. T.; MURAMATSU, K.; LUSPA, M. A. M.; PETROLLI, T. G.; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; SORDI, C.; VALENTINI, J.. |
bitstream/item/216901/1/final9499.pdf |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Farinha de origem animal; Nutrição Animal; Frango de Corte; Digestibilidade; Ração. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1125738 |
| |
|
|
TAVERNARI, F. de C.; SORDI, C.; RIGON, F.; PEDON, V.; BENDER, M. C.; WICKERT, A. G.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; CRUZ, S. C. S.; PETROLLI, T. G.; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHNI, A. G.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D.. |
bitstream/item/197996/1/final9012.pdf |
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Desempenho animal; Produção Animal; Nutrição Animal; Ração; Poedeira Comercial. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1109539 |
| |
|
|
SORDI, C.; TAVERNARI, F. de C.; RIGON, F.; BENDER, M. C.; PEDON, V.; GRIZA, A.; DRECHMER, N.; PETROLLI, T. G.; ALBINO, L. F. T.; MAZZUCO, H.; BERTECHNI, A. G.. |
bitstream/item/202409/1/final9134.pdf |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Poedeira; Nutrição Animal; Galinha Para Postura; Granulometria; Digestibilidade. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1112600 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
PETROLLI, T. G.; ALBINO, L. F. T.; ROSTAGNO, H. S.; GOMES, P. C.; TAVERNARI, F. de C.; BALBINO, E. M.. |
The objective of this study was to evaluate the effect of feeding herbal extracts for broilers on performance and histology of the intestinal mucosa and its effects on the profiting from the metabolizable energy of experimental diets. For so, two experiments were conducted. In experiment I, the inclusion of different herbal extracts in diets on performance and intestinal histology of broilers was evaluated, and in experiment II, the values of apparent metabolizable energy and metabolizable energy corrected by the nitrogen balance of the experimental diets were studied. Treatments consisted of: positive control diet; positive control + avilamycin; negative control; negative control + 100 ppm of a complex containing three different herbal medicines (pepper,... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Frango de corte; Nutrição; Alimentação; Ração; Fitoterapia; Extrato de ervas; Energia metabolizável; Intestino. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/935242 |
| |
|
|
|