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Atividade enzimática de trigo germinado em diferentes tempos e umidades. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; HALAL, S. L. M.; KRINGEL, D. H.; PINTO, V. Z.; PAIVA, F. F.; ZAVAREZE, E.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Atividade Enzimática; Germinação; Trigo..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1028532
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Caracterização de amido de diferentes cultivares de trigo. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; PINTO, V. Z.; COLUSSI, R.; BRUNI, G. P.; EVANGELHO, J. A. do; ZAVAREZE, E.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Triticum aestivum L; Poder de intumescimento; Propriedade de pasta.; Solubilidade..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1028538
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Development of food mass mix from brazil nut and peach palm fruit flours. Repositório Alice
SOUZA, J. M. L. de; PINTO, V. Z.; SOUZA, E. L. de; ELIAS, M. C..
The forest Amazon offers a natural resources variety. Among the vegetal resources used, the Brazil nut, Bertollethia excelsa H.B.K and peach palm fruit (Bactris gasipaes, Kunth) are distinguished. The Brazil nut has a high fat amount (60% to 70%) and protein (15% to 20%). This content gives it lots of sulfur amino acids. The peach palm has considerable amounts of vitamin A (17.18 RE/g) is still high in fiber (2%). Seeking to utilize fruits potential, aimed at production and characterization of pasta mixed using ingredients Brazil nut, peach palm and wheat flour.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Castanha-do-brasil; Mistura de alimentos.; Bertholletia Excelsa; Bactris Gasipaes; Massa; Pupunha..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/865004
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Propriedades físicas de biscoitos tipo cookie elaborados com farinha de arroz e castanha-do-brasil. Repositório Alice
COLUSSI, R.; SOUZA, J. M. L. de; PINTO, V. Z.; SCHIAVON, R. de A.; ELIAS, M. C..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Farinha de arroz; Farinha de castanha-do-brasil; Propriedades físicas.; Biscoito..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/980838
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Sensory evaluation and cooking properties of macaroni at basis of brazil nut (Bertholetia excelsa) and peach palm fruit (Bactris gasipaes, Kunt) flours. Repositório Alice
SOUZA, J. M. L. de; PINTO, V. Z.; OLIVEIRA JUNIOR, P. G. de; SOUZA, E. L. de.
The Brazil nut tree, Bertholletia excelsa HBK, is explored throughout the Amazon region and its main characteristic is high content of lipids and proteins, they consist of sulfur amino acids of high biological value. The peach palm, Bactris gasipases, Kunth, is a native palm to the same region, that is grown for heart-of-palm extraction. Their fruits are mostly protein, vitamin A and fiber. The way of adding commercial value from co-products to Brazil nut processing is flour productian. That way the Brazil nut flour, for its high nutritional value and pleasant taste was used in macaroni production, along with peach palm fruit flour to improve the nutritianal properties of final product.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Castanha-do-brasil; Análise sensorial; Propriedades culinárias.; Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Macarrão; Pupunha..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/865005
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Thermal and irradiation resistance of folic acid encapsulated in zein ultrafine fibers or nanocapsules produced by electrospinning and electrospraying. Repositório Alice
EVANGELHO, J. A. do; CRIZEL, R. L.; CHAVES, F. C.; PRIETTO, L.; PINTO, V. Z.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Ácido Fólico; Folic acid.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1112012
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