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Appleclim project: innovative approaches to develop apple cultivars adapted to the Southern-Brazilian climatic conditions. Repositório Alice
OLIVEIRA, P. R. D. de; REVERS, L. F.; SANTOS, H. P. dos; QUECINI, V. M.; DENARDI, F.; CONSOLI, L..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Appleclim; Adaptação; Fruticultura; Maca; Melhoramento genetico; Tecnologia; Variedade; Clima.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/906785
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Identification of a novel a-L-arabinofuranosidase gene associated with mealiness in apple. Repositório Alice
NOBILE, P. M.; WATTEBLED, F.; QUECINI, V. M.; GIRARDI, C. L.; LORMEAU, M.; LAURENS, F..
In order to investigate the genetic bases of the physiological syndrome mealiness that causes abnormal fruit softening and juice loss in apples, an integrative approach was devised, consisting of sensory, instrumental, biochemical, genetic, and genomic methods. High levels of activity of a-L-arabinofuranosidase (a-AFase), a hydrolase acting on the pectic component of the cell walls, were found in individuals exhibiting the mealiness phenotype in a segregating population. The expression levels of the previously uncharacterized apple AF gene MdAF3 are higher in fruits from plants consistently showing mealiness symptons and high a-AFase activity. The transcription of MdAF3 is differentially regulated in distinct genomic contexts and appears to be independent...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Expressão gênica; Fruticultura; Maçã; Genética; Distúrbio fisiológico.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/889275
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Microparticle bombardment of Stylosanthes guianensis: tranformation parameters and expression of a methionine-rich 2S albumin gene. Repositório Alice
QUECINI, V. M.; ALVES, A. C.; OLIVEIRA, C. A.; ARAGÃO, F. J. L.; RECH, E. L.; ALMEIDA, E. R. P.; GANDER, E. S.; VIEIRA, M. L. C..
bitstream/item/178063/1/ID-27758-1.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Albumina 2S; Biobalística; Transformação genética; Leguminosa Forrageira.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/187898
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Resíduos de ácido 2,4-diclorofenoxiacético em vidrarias de cultura de tecidos: seus efeitos e um protocolo para descontaminação. Repositório Alice
BOSCO, D. D.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; QUECINI, V. M..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ácido 2; 4-difenoxiacético Vidraria Pesquisa agrícola Laboratório Contaminação Cultura de tecidos Agrotóxico Planta.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/911515
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Seasonality effects on Cordia verbenacea D. C. transcriptome and essential oils target metabolome. Repositório Alice
FACANALI, R.; MARQUES, M. O.; QUECINI, V. M.; ZUCCHI, M. I..
Cordia cerbenacea DC. (Boragínaceae), a Brazilian native specíes, produces active principies in the essential oils from leaves, such as E-caryophyllene and cc-humulene that exhibit antí-ínflammatory activity.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Metaboloma; Erva-baleeira; Transcrição genética; Genética; Óleo; Genética Molecular; Óleo Essencial.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/906102
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The Brazilian pear breeding program. Repositório Alice
OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; RUFATO, A. de R.; FIORAVANÇO, J. C.; QUECINI, V. M.; FAORO, I. D.; LEITE, G. B.; DUTRA, L. F.; MAYER, N. A..
bitstream/item/196457/1/Microsoft-Word-14-de-Oliveira.docx.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Brasil; Melhoramento genético; Fruticultura; Pera; Germoplasma; Variedade; Seleção; Mutagênico; Engenharia Genética.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/873205
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Uso de marcadores moleculares relacionados a genes da biossíntese do etileno no programa de melhoramento genético. Repositório Alice
SILVA, N. M. da; DAL CERO, J.; QUECINI, V. M.; DENARDI, F.; GIRARDI, C. L..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Biossíntese; Marcador molecular; Identificação; Fruticultura; Maçã; Pós-colheita; Conservação; Maturação; Genética; Etileno; Gene.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/908000
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