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Efeito da restrição alimentar sobre o desempenho de novilhos Nelore. Repositório Alice
AFERRI, G.; LEME, P. R.; PEREIRA, A. S. C.; CORTE, R. R. P. da S.; SILVA, S. da L. e; BERNDT, A..
2008
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Gado de corte; Ganho de peso compensatório; Ingestão de matéria seca..
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1016252
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Fontes de lipídio e monensina sódica na fermentação, cinética e degradabilidade ruminal de bovinos. Repositório Alice
VALINOTE, A.C.; NOGUEIRA FILHO, J.C.M.; LEME, P.R.; SILVA, S. da L. e; CUNHA, J.A..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a degradabilidade, a fermentação e a cinética ruminal de dietas com caroço de algodão ou sal de cálcio de ácidos graxos, como fontes de gordura, acrescidos de monensina sódica, e verificar o efeito da última em dietas com caroço de algodão. Quatro novilhos Nelore, canulados no rúmen, foram submetidos a um experimento em delineamento quadrado latino 4x4. Os tratamentos consistiram de três dietas com monensina (sal de cálcio graxo, caroço de algodão e controle) e uma dieta com caroço de algodão sem monensina. Os períodos de incubação foram de 0, 3, 6, 12, 24, 48, 72 e 96 horas, e o líquido ruminal foi colhido nos horários 0, 1,5, 2, 3, 4, 6, 8, 12 e 24 horas depois da alimentação. As dietas com caroço de algodão...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Caroço de algodão; Rúmen; Degradação ruminal; Parâmetros ruminais; Sais de cálcio de ácidos graxos; Cottonseed; Rumen; Degradation in the rumen; Ruminal parameters; Calcium salt of fatty acids.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/118429
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Grazing systems production with forestry on Brazilian beef cattle productivity. Repositório Alice
CORTE, R. R. P. da S.; SILVA, S. da L. e; MÉO FILHO, P.; PEDROSO, A. de F.; ESTEVES, S. N.; BERNDT, A.; RODRIGUEZ, P. H. M.; OLIVEIRA, P. P. A..
Sustainable options of intensification and integration of beef cattle production systems increase the productivity, diversifies financial income and reduce the pressure on forests in Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Beef cattle; Agroecosystems; Social sustainability; Economic sustainability.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1099225
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Prediction of retail beef yield, trim fat and proportion of high-valued cuts in Nellore cattle using ultrasound live measurements. Repositório Alice
SILVA, S. da L. e; TAROUCO, J. U.; FERRAZ, J. B. S.; GOMES, R. da C.; LEME, P. R.; NAVAJAS, E. A..
The objective of this study was to develop equations to predict retail product and fat trim (weights and percentages) for Nellore (Bos indicus) cattle. Live ultrasound measurements of the longissimus muscle area, backfat thickness at the 12th rib and rump fat depth and shrunk body weight were obtained from 218 Nellore steers to predict weights and percentages of carcass retail product, pistola retail product and fat trimmings. After slaughter, carcasses were deboned and weighed and percentages of retail cuts were obtained directly. Measurements taken directly in the carcasses explained 97% and 36% of variation in carcass retail product weight and percentage, and 94% and 36% of variation in pistola retail weight and percentage, respectively. Live...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Bovino de corte; Peso; Gordura; Ultra-som.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/952388
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VIS-NIRS to predict meat quality is anatomical point specific. Repositório Alice
BONIN, M. de N.; SILVA, S. da L. e; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; SURITA, L. M. A.; FAVERO, R.; FERRAZ, A. L. J.; FEIJO, G. L. D..
The Vis-NIRS is a non-destructive, simple, rapid, and safe method for evaluating meat quality. Studies using VIS/NIRS to predict the meat quality are based mainly in information collected on longissimus thoracis (LT), at 12th rib, which differs in quality from LT at 5th rib. Accordingly, the present study aimed to create VIS/NIRS calibrations models for LT at 5th (LT5) and 12th rib (LT12) and test their accuracy to predict meat quality of beef samples. A total of 1,508 steer and heifer carcasses, averaging 20 months (± 4.00) were used in this study.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cooking loss; Dripping loss; Online evaluation; Color; Spectroscopy; Meat tenderness.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103828
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