Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Association of the A211G polymorphism in the bone sialoprotein gene with skeletal structure in a paternal broiler line. Repositório Alice
FORNARI, M. B.; NEIS, K. L.; MARCHESI, J. A. P.; LEDUR, M. C.; SOCCOL, V. T.; PEIXOTO, J. de O..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Genética; Frango de corte; Polimorfismo; Marcador molecular.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/940158
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. Repositório Alice
ANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R..
In this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Microalga; Cianobactéria; Macromiceto.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/948874
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Diagnóstico e controle da neosporose em bovinos. Infoteca-e
ANDREOTTI, R.; LOCATELLI-DITTRICH, R; SOCCOL, V. T.; PAIVA, F..
A neosporose em bovinos é uma doença causada pelo protozoário Neospora caninum, identificado pela primeira vez em 1988, em cães com encefalomielite, o hospedeiro definitivo. Estudos sorológicos de vários países demonstraram o parasita como a maior causa de abortos em rebanhos leiteiros. A doença está amplamente disseminada nos diferentes continentes. A importância econômica da neosporose bovina é atribuida principalmente aos custos associados ao aborto, ao valor dos fetos, à inseminação artificial ou à cobertura, à diminuição da produção de leite, ao aumento do descarte e à reposição dos animais.Em bovinos, os dois mecanismos de infecção por N. caninum são as transferência do parasita da mãe para o feto (transmissão vertical ou infecção congênita) e a...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bovino; Cão; Doença; Sanidade animal; Neospora caninum; Neosporose; Biologia; Diagnóstico; Controle; Cattle; Dogs; Diseases; Animal Health; Neosporosis; Biology; Diagnosis; Control.
Ano: 2003 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/324070
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Exopolysaccharide from Agaricus brasiliensis LPB and its Scale Up Studies in a Stirred Tank Fermenter. Repositório Alice
GERN, J. C.; SANTOS, L. F. dos; HABU, S.; NOSEDA, M. D.; LIMA, L. F. O. de; SILVA, A. L. L. da; SOCCOL, V. T.; BRANDAO, H. de M.; SOCCOL, C. R..
Background and purpose: Although the activities of polysaccharides such as beta-glucans are well known in Agaricus brasiliensis, there has been little research on their exopolysaccharides and its characterization or scale up studies. The aim of the study was to study the monosaccharide composition of the exopolysaccharide (EPS) produced by Agaricus brasiliensis LPB3 and its production in a stirred tank fermenter. Materials and methods: Agaricus brasiliensis LPB3 was cultured in submerged fermentation in a medium containing glucose, yeast extract, K2HPO4 and MgSO4. Extracellular polysaccharide was precipitated with four volumes of 95% ethanol. For monosaccharide composition, the EPSs were hydrolyzed, derivatized to alditol acetates, and analyzed by gas...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Exopolysaccharide; Agaricus brasiliensis; Scale up; Monosaccharide composition; Stirred tank fermenter; Basidiomycete.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1037830
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional