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Adição de extratos de Ginkgo biloba e Panax ginseng em néctares mistos de frutas tropicais. Repositório Alice
SOUSA, P. H. M. de; RAMOS, A. M.; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; GARRUTI, D. dos S.; FONSECA, A. V. V. da..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Frutas tropicais; Panax ginseng; Ginkgo biloba; Avaliação sensorial.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/875383
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Cashew nut-based beverage: development, characteristics and stability during refrigerated storage. Repositório Alice
LIMA, J. R.; BRUNO, L. M.; WURLITZER, N. J.; SOUSA, P. H. M. de; HOLANDA, S. A. de M..
A cashew nut-based beverage was obtained using broken cashew kernels and its composition and stability were evaluated during refrigerated storage for 60 days. Sensory tests were performed to define the formulation, testing the best proportion between kernels and water, the effect of kernel roasting, the ideal sweetness, the beverage attributes and the sensory acceptance. A cashew nut beverage can be obtained by grinding the kernel with water in the proportion of 1:10 (m/m) with added sugar at 3%, followed by heat treatment at 140ºC for four seconds. The proximate composition was 11.49% total solids, 0.26% ashes, 1.83% proteins, 3.97% lipids and 5.43% total carbohydrates. The pH remained above 6.49 and the color darkened during storage. The product was...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Dairy substitute; Nut milk; Anacardium occidentale L; Cashew kernel; Cashew nuts.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1128913
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Complex coacervates of cashew gum and gelatin as carriers of green coffee oil: The effect ofmicrocapsule application on the rheological and sensorial quality of a fruit juice. Repositório Alice
OLIVEIRA, W. Q. de; WURLITZER, N. J.; ARAÚJO, A. W. D. O.; COMUNIAN, T. A.; BASTOS, M. do S. R.; OLIVEIRA, A. L. de; MAGALHAES, H. C. R.; RIBEIRO, H. L.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUSA, P. H. M. de.
bitstream/item/213813/1/ART20024.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Composto bioativo; Estabilidade oxidativa; Liberação gastrointestinal simulada; Simulated gastrointestinal release; Suco; Bioactive compounds; Juices; Oxidative stability.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1123118
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Conservação pós-colheita de bacuri (Platonia insignis Mart.) sob refrigeração e embalado em PVC. Repositório Alice
FONTENELE, M. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SOUSA, P. H. M. de; SOUZA, V. A. B. de.
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Bacuri; Refrigeração; Frutas amazônicas; Cloreto de polivinila.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/875669
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Estabilidade da polpa do bacuri (Platonia insignis Mart.) congelada por 12 meses. Repositório Alice
SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; BRITO, E. S. de; MAIA, G. A.; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de.
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Polpa de fruta Bacuri; Qualidade; Características fisico-químicas.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/870668
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Garlic passion fruit (Passiflora tenuifila Killip): Assessment of eventual acute toxicity, anxiolytic, sedative, and anticonvulsant effects using in vivo assays. Repositório Alice
HOLANDA, D. K. R.; WURLITZER, N. J.; CAMPOS, A. R.; MOREIRA, R. A.; SOUSA, P. H. M. de; BRITO, E. S. de; RIBEIRO, P. R. V.; IUNES, M. F.; COSTA, A. M..
bitstream/item/213658/1/ART20013.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Teste comportamental; Toxicidade aguda; Ensaio in vivo; Alimento funcional; In vivo assay; Behavioral test; Composto Fenólico; Functional foods; Acute toxicity; Phenolic compounds.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1122974
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Obtenção de banana desidratada osmoticamente seguida de secagem em estufa. Infoteca-e
SOUSA, P. H. M. de; NASSU, R. T.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W.; SOUZA NETO, M. A. de.
Apresenta a descrição do processo de obtenção de banana prata desidratada osmoticamente, seguida de secagem em estufa de circulação de ar.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Fruta Tecnologia de alimento..
Ano: 2005 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/426395
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Secagem de goiabas pré-desidratadas osmoticamente a vácuo. Infoteca-e
SOUSA, P. H. M. de; NASSU, R. T.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA, A. C. R. de.
Descreve o processamento para obtenção de goiaba desidratada osmoticamente sob vácuo, seguida de secagem em estufa de circulação de ar, visando a agragação de valor comercia à fruta.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Goiabas.
Ano: 2005 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/426394
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Storage stability of a tropical fruit (cashew apple, acerola, papaya, guava and passion fruit) mixed nectar added caffeine. Repositório Alice
SOUSA, P. H. M. de; MAIA, G. A.; AZEREDO, H. M. C. de; RAMOS, A. M.; FIGUEIREDO, R. W. de..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Caffeine; Energetic beverages; Nectar; Shelf life; Tropical fruits.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/882600
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Texture, microstructure and volatile profile of structured guava using agar and gellan gum. Repositório Alice
COSTA, J. N. da; LEAL, A. R.; NASCIMENTO, L. G. L.; RODRIGUES, D. C.; MUNIZ, C. R.; FIGUEIREDO, R. W.; MATA, P.; NORONHA, J. P.; SOUSA, P. H. M. de.
bitstream/item/213657/1/ART20012.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Microscopia eletrônica de varredura; Texturometria; Hidrocolóides; Frutas estruturadas; Goma gelana; Compostos orgânicos voláteis; (COV); Texturometry; Structured fruit; (VOCs); Agar; Scanning electron microscopy; Hydrocolloids; Gellan gum; Volatile organic compounds.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1122970
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Use of mixture design to improve a tropical mixed fruit nectar. Repositório Alice
SOUSA, P. H. M. de; RAMOS, A. M.; BRITO, E. S. de; MAIA, G. A.; AZEREDO, H. M. C. de; PRADO, G. M. do; GONZAGA, M. L. da C..
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruta tropical; Avaliação sensorial; Atividade antioxidante; Fruta tropical; Avaliação sensorial; Atividade antioxidante.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1013577
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