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Efeito do hidroresfriamento na conservação pós-colheita de coentro Horticultura Brasileira
Oliveira,Lucilene S; Silva,Tania P; Ferreira,Ana PS; Pereira,Ariana M; Finger,Fernando L.
RESUMO: A redução da taxa transpiratória é essencial para a manutenção da qualidade pós-colheita. A rápida remoção do calor através da técnica de pré-resfriamento proporciona a redução da taxa transpiratória em muitas frutas e hortaliças. As folhas de coentro são suscetíveis a rápida desidratação logo após a colheita. Assim, objetivou-se com este trabalho avaliar a influência do hidroresfriamento na conservação pós-colheita de folhas de coentro 'Português'. Para tanto, folhas de coentro foram arranjadas em maços de 25 g e submetidas ao armazenamento a 20°C e 54% UR (controle); pré-resfriamento e conservação a 20°C e 54% UR; conservação a 5°C e 81% UR; pré-resfriamento e conservação a 5°C e 81% UR. O pré-resfriamento foi realizado pela imersão dos maços em...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coriandrum sativum; Pré-resfriamento; Refrigeração..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362015000400448
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Ethylene and 1-methylcyclopropene action over senescence of nasturtium flowers Horticultura Brasileira
Silva,Tania P; Finger,Fernando L.
ABSTRACT: This work describes ethylene and 1-methylcyclopropene (1-MCP) action on post-harvest shelf life of four development stages of nasturtium flowers. To reach this goal, we carried out three experiments. In the first and second experiments, we studied five ethylene (0; 0.1; 1; 10; 100 and 1000 μL/L) and three 1-MCP concentrations (0.25; 0.5 and 0.75 μL/L), respectively. In the third experiment, 1-MCP was followed by combined with ethylene (only 1-MCP; only ethylene; and 24 hours of exposure to 0.75 μL/L 1-MCP followed by 24 hours of exposure to 100 μL/L ethylene). All experiments had two control treatments, one keeping non-exposed flowers inside and another outside exposure chambers. Experiments were set in factorial design, in complete blocks at...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Tropaeolum majus; Phytohormone; Post-harvest; Phenological stages..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362015000400453
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Hydrothermal treatment minimizes the effects of refrigeration in okra fruits Horticultura Brasileira
Ribeiro,Fernanda Cristina S; Silva,Tania P; Neves,Ludmila LM; Finger,Fernando Luiz.
ABSTRACT This study evaluated the involvement of peroxidase and polyphenoloxidase on the enzymatic browning of okra and the role of catalase in the appearance of chilling injury in cultivars Amarelinho and Mammoth Spineless treated with hot water. Okra fruits from two cultivars were immersed in water at 40°C, during 15 and 30 minutes. The control treatment was not immersed, and all fruits were stored at 5°C. Visual analysis of fruits was carried out and total chlorophyll content and total phenolic compounds were determined. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and polyphenoloxidase was analyzed. In all treatments, the cultivar Mammoth Spineless showed higher values of chlorophyll content and soluble phenolic compounds compared to cultivar...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Abelmoschus esculentus; Catalase; Peroxidase; Polyphenoloxidase; Heat treatment.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362017000400499
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