Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Desenvolvimento Inicial de Duas Variedades de Cana-de-açúcar Inoculadas com Bactérias Diazotróficas Rev. Bras. Ciênc. Solo
Chaves,Valfredo Almeida; Santos,Silvana Gomes dos; Schultz,Nivaldo; Pereira,Willian; Sousa,Jailson Silva; Monteiro,Rafael Cassador; Reis,Veronica Massena.
RESUMO A cana-de-açúcar é uma cultura de grande destaque na economia, em razão da produção de açúcar, etanol e energia. Tecnologias que possam contribuir para o aumento da produtividade e qualidade da cultura com mínimos danos ao meio ambiente são necessárias. Objetivou-se avaliar a produção de ácido indol acético de cinco estirpes de bactérias diazotróficas e o efeito da inoculação delas na brotação de duas variedades de cana-de-açúcar, RB867515 e IACSP95-5000. A produção de auxina foi determinada pelo teste colorimétrico, usando o reagente de Salkowski. Para avaliar a germinação, foi conduzido um experimento em casa de vegetação, utilizando-se delineamento experimental em blocos ao acaso com quatro repetições e sete tratamentos: controle não inoculado;...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharum sp.; Inoculante; Promoção de crescimento.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832015000601595
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Inoculation of sugarcane with diazotrophic bacteria Rev. Bras. Ciênc. Solo
Schultz,Nivaldo; Silva,Jeferson Alves da; Sousa,Jailson Silva; Monteiro,Rafael Cassador; Oliveira,Renan Pedula; Chaves,Valfredo Almeida; Pereira,Willian; Silva,Marinete Flores da; Baldani,José Ivo; Boddey,Robert Michael; Reis,Veronica Massena; Urquiaga,Segundo.
The sugarcane industry, a strategic crop in Brazil, requires technological improvements in production efficiency to increase the crop energy balance. Among the various currently studied alternatives, inoculation with diazotrophic bacteria proved to be a technology with great potential. In this context, the efficiency of a mixture of bacterial inoculant was evaluated with regard to the agronomic performance and N nutrition of sugarcane. The experiment was carried out on an experimental field of Embrapa Agrobiologia, in Seropédica, Rio de Janeiro, using a randomized block, 2 × 3 factorial design (two varieties and three treatments) with four replications, totaling 24 plots. The varieties RB867515 and RB72454 were tested in treatments consisting of:...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharum sp; Inoculant; Biological nitrogen fixation.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832014000200005
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Relationship between Coffee Leaf Analysis and Soil Chemical Analysis Rev. Bras. Ciênc. Solo
Sousa,Jailson Silva; Neves,Júlio César Lima; Martinez,Herminia Emilia Prieto; Alvarez,Víctor Hugo V..
ABSTRACT: Research focused on adequate nutrition of plants is essential in modern coffee production to increase yield and develop more efficient management strategies with greater environmental and economic sustainability. The objectives of this study were to establish critical and optimal levels of soil fertility properties for high yielding Arabica coffee crops using the Boundary Line method and, then, relate the macronutrient contents in the diagnostic leaf of coffee to the macronutrients available in the soil using the Quadrant Diagram of the Plant-Soil Relationship (QDpsR). The study made use of a soil chemical analysis database, leaf macronutrient contents, and Arabica coffee yield from five representative coffee-growing regions in Minas Gerais. An...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coffea arabica L.; Leaf nutrient content; Soil nutrient content; Nutritional management.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832018000100520
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional