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Acute intoxication by deltamethrin in jundia: emphasis on clinical, biochemical and haematological effects. Repositório Alice
GALEB, L. do A. G.; GANECO, L. N.; FREDIANELLI, A. C.; WAGNER, R.; FAM, A. L. P. D'A; ROCHA, D. C. C.; KIRSCHNIK, P. G.; PIMPÃO, C. T..
Deltamethrin (DM) is a synthetic pyrethroid pesticide highly toxic to aquatic organisms. Because of its lipophilic feature it can be highly absorbed by the fish gills, which partially explains the high sensitivity of these animals to DM exposure in concentrations up to a thousand times lower than in mammals. This study compared clinical, biochemical and haematological observations between DM intoxicated and nonintoxicated fish. The experiment involved five exposure conditions (control and four concentrations of DM) and was executed in triplicates with 4 animals per set (n=60). The first behavior changes represented by rapid operculum movement and irregular or on the surface swimming were observed shortly after exposure to the concentrations of 0.5, 1.0 and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Peixe; Toxidez; Rhamdia quelen; Enzima; Glóbulo branco; Piretrina; Fish; Leukocytes; Pyrethrins; Toxicity.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/960389
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Análises físico-químicas de amora-preta cultivar brs xingu. Repositório Alice
LAZZARETTI, M.; MORAES, D. P. de.; CAVALHEIRO, S. da. S.; ANTUNES, A. C.; RIES, E. F.; WAGNER, R.; VIZZOTTO, M.; BARCIA, M. T..
bitstream/item/174782/1/Marcia-Vizzotto-ANALISES-FISICO-QUIMICAS-DE-AMORA-PRETA-CULTIVAR-BRS-XINGU.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Acidez; Titulável; Sólidos; Solúveis totais; Cinzas.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089978
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Changes in the key odour-active compounds and sensory profile of cashew apple juice during processing. Repositório Alice
GARRUTI, D. dos S.; FACUNDO, H. V. de V.; SOUZA NETO, M. A. de; WAGNER, R..
2010
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Suco de caju; Compostos voláteis; Perfil sensorial.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/883201
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Efeito da variação da composição do substrato, umidade e inóculo na produção de Bacillus thuringiensis em fermentação semi-sólida. Repositório Alice
CATALÁN, A. I.; MIYASHIRA, G. Y.; WAGNER, R.; BENINTENDE, G.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F..
bitstream/item/180081/1/Catala-Efeito-6429.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fermentação; Produção; Bacillus Thuringiensis.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/15079
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Production, Characterization, and Stability of Orange or Eucalyptus Essential Oil/β-Cyclodextrin Inclusion Complex. Repositório Alice
KRINGEL, D. H.; ANTUNES, M. D.; KLEIN, F.; CRIZEL, R. L.; WAGNER, R.; OLIVEIRA, R. P. de; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da. R..
bitstream/item/166650/1/Roberto-Pedroso-Kringel-et-al-2017-Journal-of-Food-Science.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: B-cyclodextrin; Essential oil; Inclusion complex; Volatile compounds.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1079605
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Qualidade e potencial nutracêutico do leite bovino em diferentes sistemas de produção e estações do ano. Repositório Alice
VARGAS, D. P. de; NORNBERG, J. L.; SCHEIBLER, R. B.; SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; RIZZO, F. A.; WAGNER, R..
O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da interação entre sistemas produtivos e estações do ano sobre a qualidade química e microbiológica do leite bovino, além de propor um índice de potencial nutracêutico do perfil de ácidos graxos do leite. Três propriedades foram avaliadas mensalmente, durante as diferentes estações do ano, em quatro graus de especialização dos sistemas de produção: altamente especializado, especializado, semiespecializado e não especializado. Os sistemas de produção e as estações do ano interferem de forma conjunta no perfil de ácidos graxos e, de forma isolada, na qualidade química e microbiológica do leite. As maiores contagens de células somáticas e os menores conteúdos de proteína foram observados no verão, e o grau de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Ácido linoleico conjugado; Alimento funcional; Perfil de ácido graxo; Fatty acid profiles; Bovine milk quality; Qualidade do leite bovino; Ácido linoleico; Conjugated linoleic acid; Functional foods.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1034682
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Volatile constituents of exotic fruits from Brazil. Repositório Alice
BICAS, J. L.; MOLINA, G.; DIONISIO, A. P.; BARROS, F. F. C.; WAGNER, R.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; PASTORE, G. M..
2011
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Aroma; Flavor; Tropical fruit; Volatile compounds.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/900906
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