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Improvement of myrosinase activity of Aspergillus sp. NR4617 by chemical mutagenesis Electron. J. Biotechnol.
Rakariyatham,Nuansri; Butr-Indr,Bordin; Niamsup,Hataichanoke; Shank,Lalida.
A myrosinase (thioglucoside glucohydrolase or thioglucosidase, EC 3.2.3.147) producing fungus, Aspergillus sp. NR4617, was newly isolated from decayed soil sample obtained in Thailand and was subjected to single exposure to two chemical mutagens, ethyl methanesulfonate (EMS) and N-methyl-N'-nitro-N-nitrosoguanidine (MNNG). Its myrosinase production was selected on low cost medium prepared from mustard seed cake (Brassica juncea). Studies of production and stability of the enzyme showed that EMS mutagenesis increased myrosinase activity. Aspergillus sp. NR4617E1 produced myrosinase 1.90 U ml-1 at 36 hrs of the cultivation equivalent to 171% of the enzyme production in wild-type. The stability studies revealed that myrosinase from the mutant strains retained...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Allylisothiocyanate; Aspergillus sp.; B-thioglucosidase; Myrosinase; EMS mutagenesis; MNNG mutagenesis.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582006000400005
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Obstrução nasal por granuloma fúngico em eqüino: relato de caso Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Zoppa,A.L.V.; Crispim,R.; Sinhorini,I.L.; Benites,N.R.; Silva,L.C.L.C.; Baccarin,R.Y.A..
Um eqüino de nove anos de idade apresentou ausência de ar expirado e secreção serossanguinolenta na narina direita, associado a ruído respiratório. Os exames endoscópico e radiológico mostraram uma formação de aproximadamente seis centímetros de diâmetro recoberta por mucosa amarelada, que obstruía a cavidade nasal direita e insinuava-se para a cavidade nasal esquerda. Tal massa foi ressecada por meio de sinusotomia frontal direita. O exame histológico e a cultura revelaram lesão granulomatosa causada por fungos. O tratamento pós-operatório compreendeu associação de antibiótico e antiinflamatório, assim como de lavagens com água destilada e chá de camomila.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Eqüino; Aspergillus sp.; Criptococcus sp.; Obstrução nasal; Granuloma fúngico.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352008000200006
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Produção de ácido indol acético por microorganismos solubilizadores de fosfato e sua interação com fungos micorrízicos arbusculares - DOI: 10.4025/actascibiolsci.v29i3.492 Biological Sciences
Souchie, Edson Luis; cefet- Goiás; Azcón, Rosario; CSIC; Barea, Jose Miguel; CSIC; Saggin-Júnior, Orivaldo José; EMBRAPA-RJ; Silva, Eliane Maria Ribeiro da; Embrapa.
Avaliou-se o potencial de produção de ácido indol acético (AIA) in vitro por cinco isolados de fungo solubilizador de fosfato (FSF) do gênero Aspergillus sp. e quatro isolados de bactéria solubilizadora de fosfato (BSF) da família Enterobacteriaceae. Os isolados de bactéria e fungo foram incubados em meio líquido a 28ºC, por dois e quatro dias, respectivamente. Além disso, dois isolados de BSF da família Enterobacteriaceae (BSF 8 e BSF 56) foram avaliados quanto à capacidade de estimular ou inibir a germinação de esporos e o desenvolvimento micelial de duas espécies de fungos micorrízicos arbusculares (FMAs) in vitro. Foram instalados dois ensaios em placas de Petri, contendo agar-água (0,8%); um, utilizando o FMA Gigaspora margarita e o outro, com o FMA...
Palavras-chave: 2.12.00.00-9 Microbiologia sinergismo; Enterobacteriaceae; Regulador vegetal; Aspergillus sp.; Gigaspora margarita; Scutellospora sp.
Ano: 2007 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/492
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Screening of filamentous fungi for production of myrosinase BJM
Rakariyatham,Nuansri; Butrindr,Bordin; Niamsup,Hataichanoke; Shank,Lalida.
Aspergillus sp. NR46F13, isolated from soil via sinigrin-barium sulphate agar technique, was tested for myrosinase production. The fungus degraded glucosinate and produced 3.19 U mL-1 of myrosinase after 48h cultivation. due to the high myrosinase production, this new isolate is a potential candidate for industrial applications.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Myrosinase; Aspergillus sp.; Sinigrin; Glucosinolate; Allylisothiocyanate.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822005000300007
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The improvement of bioactive secondary metabolites accumulation in Rumex gmelini Turcz through co-culture with endophytic fungi BJM
Ding,Chang-hong; Wang,Qian-Bo; Guo,Shenglei; Wang,Zhen-yue.
Abstract Aspergillus sp., Fusarium sp., and Ramularia sp. were endophytic fungi isolated from Rumex gmelini Turcz (RGT), all of these three strains could produce some similar bioactive secondary metabolites of their host. However the ability to produce active components degraded significantly after cultured these fungi alone for a long time, and were difficult to recover. In order to obtain more bioactive secondary metabolites, the co-culture of tissue culture seedlings of RGT and its endophytic fungi were established respectively, and RGT seedling was selected as producer. Among these fungi, Aspergillus sp. showed the most significant enhancement on bioactive components accumulation in RGT seedlings. When inoculated Aspergillus sp. spores into media of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Rumex gmelini Turcz (RGT); Endophytic fungi; Aspergillus sp.; Seedlings; Bioactive secondary metabolites.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822018000200362
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Volatile effect of essential oils on the growth of pathogens in almonds of Brazil nuts Sci. Agrar.Paran. / SAP
Lorini, Alexandre; Mendes, Bruno Leonardo; Bonaldo, Solange Maria.
Due thea system of extractive harvest of almonds of Brazil nuts is necessary care in the phytosanitary area to maintain postharvest quality of the product. Therefore, we assessed the effect of volatile essential oils of clove (Syzygium aromaticum), cinnamon (Cinnamomum cassia), rosemary (Rosmarinus officinalis) and eucalyptus (Corymbia citriodora) in the development of fungi in almond of Brazil nuts, collected in Itaúba, MT State, Brazil. The design was completely randomized factorial with five treatments in five replicates. We used 100 µL of oils, added on a filter paper on a slide glass in the center of Petri dishes with five almonds around. The plates were sealed and kept at 25 ± 2 °C/dark. Two evaluations (five and ten days after incubation) of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aspergillus sp.; Bertholletia excelsa; Controle alternativo; Penicillium sp.; Rhizopus sp..
Ano: 2016 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/10792
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