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Agrobiodiversidade manejada em quintais agroflorestais urbanos: cultivo de plantas medicinais. Repositório Alice
MORAIS, G. F. de; OLIVEIRA, R. E. de; SAIS, A. C.; RAMOS FILHO, L. O..
Resumo: Este trabalho é um recorte de um projeto maior de iniciação científica, desenvolvido pelo mesmo autor, intitulado ?Caracterização e mapeamento de quintais agroflorestais em paisagem urbana?. O presente trabalho objetiva identificar as espécies de plantas medicinais que são cultivadas em quintais de um bairro urbano, vizinho do Centro de Ciências Agrárias (CCA), o campus de Araras da Universidade Federal de São Carlos (UFSCar). O cultivo de plantas medicinais pelos/as moradores/as se mostra importante nos casos de combate imediato de algumas enfermidades de baixo risco, que podem ser tratadas em casa, sendo desnecessária, algumas vezes, a ida ao pronto-socorro. A utilização destas plantas também reduz custos com medicamentos, é um tratamento natural...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Agroecologia; Fitoterápicos; Saberes tradicionais; Agricultura urbana; Autonomy; Phytotherapics; Traditional knowledge; Planta Medicinal; Medicinal plants; Agroecology; Urban agriculture; Indigenous knowledge.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1106584
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An Evaluation of U.S. Hog Producer Preferences Toward Autonomy AgEcon
Gillespie, Jeffrey M.; Davis, Christopher G.; Rahelizatovo, Noro C..
Hog farmers’ preferences for autonomy are assessed through the use of eight questions dealing with their preferences for general decision making and with respect to specific management actions. Farmers generally preferred to make a higher percentage of the decisions about their operations, especially older producers and those who operated farrowing units. Farmers who placed lower values on autonomy finished hogs, were nearing retirement, valued social relationships with other farmers more highly, had higher off-farm income, or were larger farmers.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Autonomy; Contracting; Pork production; Utility; Q12; L14; D21.
Ano: 2004 URL: http://purl.umn.edu/43449
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Experiência de implantação de monitoramento e avaliação da sustentabilidade de subsistemas de criação animal. Repositório Alice
SANTOS, R. D.; OLÍMPIO, Z. S.; SILVA, D. D. R. da; FERNANDES, F. E. P.; FERNANDES, C. de S.; FARIAS, J. L. de S..
Resumo: O objetivo foi implantar com os agricultores familiares um processo de monitoramento e ava-liação da sustentabilidade de seus subsistemas de criação animal em redesenho. Isso ocor-reu num projeto de desenvolvimento rural chamado Sustentare. A estratégia metodológica foi de estudo de indicadores de sustentabilidade com cinco propriedades do agroecossistema através de reuniões mensais com agricultores e equipe do projeto. A experiência favoreceu intervenções para redesenhar os agroecossistemas familiares. Percebemos diferenças de va-lores de escores para as propriedades do agroecossistema entre os subsistemas avaliados. Compreender autonomia, equidade e sustentabilidade ambiental auxilia agricultores e técni-cos na tomada de decisões de redesenho de...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Construção coletiva do Conhecimento; Agroecologia; Autonomia; Equidade; Estabilidade; Sustentare; Sustentabilidade ambiental; Brasil; Região Nordeste; Autonomy; Equity; Stability; Desenvolvimento Sustentável; Desenvolvimento Comunitário; Desenvolvimento Rural; Agricultura Familiar; Comunidade Rural; Produtividade; Agricultura Sustentável; Rural communities; Rural development; Rural and Agricultural Sociology; Environmental sustainability; Primary productivity; Family farms; Small farms; Compost stability; Semiarid zones; Brazil.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1095182
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HOW MUCH DO FARMERS VALUE THEIR INDEPENDENCE? ESTIMATING THE RISK AND AUTONOMY PREMIA ASSOCIATED WITH PRODUCTION CONTRACTS AgEcon
Key, Nigel D..
A farmer's decision to contract or produce independently depends on the distribution of income under both arrangements, and on attributes associated with both business arrangements. Risk-averse farmers should be willing to pay a risk premium for the reduction in price risk provided by a contract. Farmers with a preference for "autonomy" should be willing to pay a premium for certain attributes associated with independent production, such as the right to make management decisions and own the commodity they produce. The benefits to growers from contracting (such as risk reduction) may be over-estimated if the non-pecuniary benefits enjoyed by independent producers are not accounted for. This study uses national survey data to estimate the risk premium, the...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Agricultural contracts; Autonomy; Nonpecuniary benefits; Risk; Farm Management.
Ano: 2002 URL: http://purl.umn.edu/19688
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