|
|
|
Registros recuperados: 23 | |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
PICININI, E. C.; FERNANDES, J. M.. |
Simbologia utilizada; Oídio do trigo (Blumeria graminis f. sp. tritici); Ferrugem da folha do trigo (Puccinia recondita f. sp. tritici); Ferrugem do colmo do trigo (Puccinia graminis f. sp. tritici); Ferrugem linear em trigo (Puccinia striiformis); Mancha salpicada da folha do trigo (Mycospharella graminicola, Septoria tritici); Mancha da gluma do trigo (Phaeosphaeria nodorum, Stagonospora nodorum); Mancha marrom do trigo (Cochliobolus sativus, Bipolaris sorokiniana); Mancha bronzeada da folha do trigo (Pyrenophora tritici-repentis, Drechslera tritici-repentis); Giberela do trigo (Gibberella zeae, Fusarium graminearum); Mancha aquosa do trigo (Calonectria nivalis, Gerlachia nivalis); Brusone do trigo (Magnoporthe grisea, Pyricularia grisea); Carvão do... |
Tipo: Livros |
Palavras-chave: Disease; Avena Sativa; Cereal; Doença; Hordeum Vulgare; Triticum Aestivum; Epidemiology. |
Ano: 1995 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/817757 |
| |
|
|
MONTEIRO, A. L. G.; PORTUGAL, T. B.; MORARES, A. DE; BERNDT, A.; BAYER, C.; CARVALHO, P. C. DE F.. |
A crescente emissão de Gases do Efeito Estufa (GEE), causada principalmente por ações antrópicas, tem influenciado as mudanças climáticas, afetando diretamente os ecossistemas, através do aquecimento global. Um dos grandes desafios da humanidade é produzir alimentos de maneira mais sustentável, do ponto de vista econômico e ambiental. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Emissão gases de efeito estufa; Mudanças climáticas; Pastagem de verão; ILPF; Avena Sativa; Milho; Megathyrsus maximus. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1131385 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
Silva,José A. G. da; Goi Neto,Constantino J.; Fernandes,Sandra B. V.; Mantai,Rubia D.; Scremin,Osmar B.; Pretto,Rafael. |
ABSTRACT Nitrogen (N) is the nutrient most absorbed by the oat crop. Unfavorable climate conditions decrease its efficiency, generating instability and reduction in yield. The objective of this study was to improve N use efficiency in oat grain yield by the economic value of the product and of the input and by models that scale the stability, considering systems of succession of high and reduced residual-N release in favorable and unfavorable years for cultivation. The study was conducted in the years 2013, 2014 and 2015 in two systems of succession (soybean/oat, maize/oat) in randomized blocks with eight replicates, using the N-fertilizer doses of 0, 30, 60 and 120 kg ha-1. The N-fertilizer dose for maximum economic efficiency in oats should be considered... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Avena Sativa; C/N; Predictability; Biometric models; Optimization. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016001201095 |
| |
|
| |
Registros recuperados: 23 | |
|
|
|